به مناسبت چهل و سومین سالروز ربوده شدن امام موسی صدر
امروز نهم شهریورماه ١٣٩٨، سالروز ربایش امام موسی صدر و دو همراه اسیرش، شیخ محمد یعقوب و عباس بدرالدین است. بهرغم گذشت ۴۳ سال از این حادثه غمبار و جنایت ناجوانمردانه، «امام موسی صدر» همچنان حضور چشمگیر و ناباورانهای در خرد و وجدان مردم لبنان و منطقه دارد.
امام موسی صدر که در سال ١٣٣٩ بنا بر توصیه مراجع به لبنان مهاجرت کرد، مانند فرشته نجاتی برای محرومان و ستمدیدگان، بهویژه شیعیان این درآمد و خیلی زود همچون خورشید فروزان درخشید و از حقوق شهروندی همگان چنان دفاع کرد که بدون اغراق، امروز همچنان یکی از محبوبترین چهرههای مذهبی و سیاسی دوران معاصر لبنان به شمار میرود.
نگاه ژرف و هنرمندی فوق العادهاش در معماری وحدت ملی و نقش بیبدیلش در پیشبرد گفتوگو و همزیستی مسالمتآمیز میان پیروان ادیان و مذاهب و همچنین نقشآفرینیاش در گفتمان سیاسی جامعه چندپاره و متکثر لبنان و مهمتر از همه، دشمنشناسیاش که اسرائیل را «شر مطلق» و «تعامل با آن را حرام» میدانست، شگفتانگیز است؛ هنری که همواره بر مبنای دانش، اندیشه، اخلاق، انسانیت و نوعدوستی استوار بوده است.
امام موسی با تَبَر جادوییاش، مرزهای پولادین تعصبهای جاهلیت دوران خویش را مقتدرانه فروریخت و با لهجه شیرین فارسیاش گفتوگوهای بیمرز و بیواسطه را جایگزین آن کرد و در این مسیر، سر از پا نمیشناخت.
«سید» با درک و فهمی صحیح از «اسلام» و «انسان» توانست از پایگاه مسجد، حسینیه، کلیسا و هر دَیْر و معبدی و کوی و برزنی برای تحقق هدف والایش که همان راه روشن توحید و اخلاق بود بهره گیرد و مؤمنان را با همه تفاوتشان دور خود گرد آورد تا تنها خدای یگانه را پرستش کنند.
در ملاقاتهایم با اسقفهای مسیحیان مناطق مختلف لبنان و بازدیدهایم از کلیساها و مجموعههای مذهبی و تاریخی بزرگ مناطق مختلف مسیحیان و نیز ملاقاتهایم با علمای اهلسنت و شیعیان و نیز حتی روشنفکران غیر مذهبی، همه از سجایای اخلافی این مرد بزرگ یاد میکنند و وی را میستایند.
آری! در جایجای این سرزمین که قدم میگذاریم با صحنههای زیبای عشق و محبت به امام موسی صدر روبهرو میشویم که از تلاشها، بردباریها، مشقتها و مجاهدتهای این انسان وارسته و بنده صالح خدا حکایت دارند؛ حکایتی ناتمام اما جاودانه. هیچکس برای وی مرزی قائل نبود و اساساً مرزی میان وی و دیگران نبود؛ نه مذهب، نه جغرافیا، نه زبان و نه نژاد. امام موسی صدر، قطعهای از تاریخ تشیع، تسنن، مسیحیت و دیگر طوایف هفدهگانه لبنان است. وی جزئی از تاریخ معاصر این کشور تأثیرگذار در مشرقزمین است.
بدون امام موسی صدر، تاریخ لبنان ابتر است و این حقیقت، واقعیتی است انکارناپذیر؛ و میماند این نکته که بررسی مراتب دانشی و معرفتی این عالم کم مانند و به ویژه پیشگامی و نوآوریهای وی در حوزه علوم انسانی اسلامی که خود مجال موسع و مستقل دیگری میطلبد.
یادش گرامی و آزادیاش نزدیک باد…
* رایزن فرهنگی ایران در لبنان
* منتشر شده در خبرگزاری ایمنا
نقد کردن درآمد ارزی در ایران برای افرادی که دارای درآمدهای ارزی و دلاری هستند، کار دشواری است. از این رو این دسته از افراد باید از شرکت های واسط برای نقد پول ارزی کمک بگیرند. با توجه به این که در حال حاضر با توجه به قیمت دلار در کشور، داشتن درآمد ارزی یک سرمایه گذاری مناسب تلقی می شود و ارزی این نوع پول با گذشت زمان کم نمی شود، یکی از بهترین راه های کسب درآمد در کشور است. در ادامه از این مطلب شما را با انواع روش های درآمد ارزی و روش های نقد کردن انواع پول ارزی و دلار را توضیح می دهیم.
تمامی حقوق این سایت برای خبرآنلاین محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright © 2018 khabaronline News Agancy, All rights reserved
