بر اساس گزارش دیجیتال ترند، ناسا تاریخ پرتاب فضاپیمای بوئینگ CST-۱۰۰ استارلاینر را در اولین پرواز سرنشین‌دار خود به ایستگاه فضایی بین‌المللی، که ممکن است در آوریل سال آینده رخ دهد، اعلام کرده است.

با این حال، این فقط یک تاریخ مد نظر است و بنابراین ما باید همچنان منتظر تایید رسمی برنامه دقیق پرتاب باشیم.

مارک ناپی، معاون رئیس بوئینگ و مدیر پروژ استارلاینر، در ماه آگوست گفته بود که تیم او قصد دارد این فضاپیما را در ماه مارس آماده کند؛ اما در آن زمان به تاریخ احتمالی پرتاب این سفینه اشاره‌ای نشده بود.

ناسا در پستی در وب سایت خود اعلام کرد: اولین پرواز سرنشین‌دار فضاپیمای استارلاینر، به نام تست پرواز خدمه بوئینگ ناسا (CFT) قرار است حداکثر تا اواسط آوریل انجام شود.

این آژانس فضایی اضافه کرد CFT فضانوردان ناسا و خلبانان بوچ ویلمور و سانی ویلیامز را در یک پرواز آزمایشی ارسال خواهد کرد تا قابلیت‌های سیستم استارلاینر را تایید کند.

این فضاپیما با موشک Atlas V متعلق به ULA از پایگاه کیپ کاناورال در فلوریدا پرتاب خواهد شد و خدمه و فضاپیما حدود هشت روز را در ایستگاه فضایی سپری خواهند کرد و سپس با فرود در صحرا در غرب ایالات متحده به زمین بازخواهند گشت.

بوئینگ برای رساندن استارلاینر به مرحله پرواز سرنشین دار کار سختی داشته است. اولین پرواز آزمایشی بدون سرنشین قرار بود در سال ۲۰۱۷ انجام شود، اما مسائل مختلف این برنامه را به تاخیر انداخت.

این کپسول در نهایت در سال ۲۰۱۹ به فضا رفت؛ اما زمانی که کپسول نتوانست به مدار صحیح برای انتقال آن به ایستگاه فضایی بین‌المللی برسد، ماموریت با فاجعه پایان یافت. سه سال کار طول کشید تا تمام مشکلات برطرف شوند و استارلاینر در نهایت سال ۲۰۲۲ به ایستگاه فضایی بین‌المللی رسید.

مقامات امیدوار بودند که اولین پرواز سرنشین‌دار را در آوریل سال جاری انجام دهند، اما مشکلات مختلف باعث شد که این ماموریت تا ماه جولای به تعویق بیفتد، اما این تاریخ نیز محقق نشد.

ناسا می‌خواهد از Starliner به عنوان وسیله دیگری برای حمل و نقل خدمه به ایستگاه فضایی بین المللی استفاده کند و به آن انعطاف بیشتری در هنگام برنامه ریزی ماموریت‌ها بدهد. این آژانس فضایی در حال حاضر از موشک فالکون ۹ اسپیس ایکس و فضاپیمای کرو دراگون برای ماموریت‌های فضانوردی که در ایالات متحده شروع و پایان می‌یابند استفاده می‌کند.

منبع: الیوم السابع

source