به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مرتضی ملوان، فیلمبردار مسابقه تلویزیونی «خانه ما» درباره همکاری خود با این پروژه گفت: حضور من در این مستند مسابقه با وجود گذشت دوازده فصل برای اولین بار بود که رخ داد و این اتفاق برایم تجربه جالب و متفاوتی است. برای آنکه بتوانیم با خانواده‌های بوشهری هماهنگ باشیم از چند روز قبل به این شهر سفر کردیم تا بتوانیم همراهی خوبی با خانواده‌ها داشته باشیم.

او با بیان آنکه از ابتدا، قصه اصلی توسط گروه کارگردانی و دستیاران کارگردان پیش می‌رود گفت: از آنجایی که خانواده‌ها در این مستند مسابقه تا کنون تجربه حضور در مقابل دوربین را نداشته‌اند برای آشنایی با دوربین ابتدا، قصه اصلی توسط گروه کارگردانی و دستیاران کارگردان بیان شد و سپس برای کاهش استرس خانواده‌ها برای حضور مقابل دوربین ، چند روز قبل از شروع فیلمبرداری آشنایی با گروه فیلمبرداری انجام می‎شد. این کار کمک می‌کرد تا خانواده‌ها دوربین را نیز به عنوان عضوی از خانواده بپذیرند تا هدف مسابقه «خانه ما» به درستی پیش برود.

ملوان درباره بخش نورپردازی نیز افزود: برای آنکه در بخش نورپردازی فضا به گونه‌ای پیش برود که خانواده‌ها همچنان همان حس و حال خانه را داشته باشند ، با همان شکل و شمایل خانگی پیش رفتیم و از تجهیزات آنچنانی و استفاده از نورپردازی بر روی سقف و دیوار استفاده نکردیم. در نتیجه برای نورپردازی نیز از همان نورهای خانگی استفاده شد تا حس آشنای خانه از بین نرود.

به باور مدیر فیلمبرداری مسابقه «خانه ما» ساخت چنین برنامه‌هایی همچون هندوانه دربسته است و اینکه قرار است چه اتفاقاتی در پیش رو باشد مشخص نیست . او در این زمینه گفت: در مستند مسابقه نمی‌دانید در آینده قرار است چه اتفاقی رخ دهد و چه ماجرایی پیش رو است. از این رو باید با دقت بیشتری پیش رفت تا نکات درست و مورد نیاز را به دست آورد.

ملوان با انتقاد از زمان نامناسب پخش مسابقه «خانه ما» بیان کرد: زمان پخش این مستند مسابقه در کنداکتور تلویزیون چندان خوب نیست. پخش جمعه‌ها ساعت 13 از شبکه سه سیما زمان اصلا خوبی نیست. برای ساخت این مستند مسابقه زحمت بسیاری چه زمان پیش تولید و چه زمان تولید کشیده شده است. برای مسابقه‌ای که محوریت آن خانواده‌ها هستند اصلا زمان مناسبی نیست. معمولا در این زمان خانواده‌ها یا دور هم نیستند یا در حال استراحت یا کارهای عقب افتاده‌شان هستند و کم‌تر پیش می‌آید در این زمان دور هم باشند و برای تماشای تلویزیون زمان بگذارند.

او با اشاره به اینکه در این مسابقه تلویزیونی علاوه بر نشان دادن چگونگی همراهی کردن اعضای خانواده برای مدیریت اقتصادی کاری کرده است تا اعضای خانواده با هم صمیمی‌تر شوند افزود: من در خانواده‌های بوشهری به عینه دیدم که خانواده‌ها با هم دیگر صمیمی‌تر شده‌اند. اعضای خانواده‌ها درگیر ماجراهایی می‌شوند که لازم است با هم همفکری و همکاری داشته باشند تا بتوانند به آن نتیجه دلخواهی که می‌خواهند دست پیدا کنند.

مدیر فیلمبردای مستند مسابقه «خانه ما» ادامه داد: شاید نتوان چالش‌های اقتصادی و مبلغ در نظر گرفته شده برای مدیریت اقتصادی در این برنامه را به کل جامعه بسط داد؛ اما نشان داد که می‌شود خانواده‌ها با در کنار همدیگر قرار گرفتن به راهکارهای مناسب و قابل قبولی دست پیدا کنند.

مرتضی ملوان همچنین اظهار داشت: گروه کارگردانی، ایده‌پردازها و نویسنده‌ها اگر بتوانند به ایده‌ها و راهکارهایی برسند که خانواده‌ها از طریق آن به یک کسب و کار درست و حسابی و دائم دست پیدا کنند و تنها به رقابت و برنده شدن در یک مسابقه ختم نشود می‌تواند تاثیرات بسیار بیشتری بر روی مخاطبان خود بگذارد. چون یاد گرفتن روش‌هایی که دائمی باشد از طریق یک برنامه تلویزیونی بسیار خوب و اتفاقی لازم است.

او در پایان گفت: من فکر می‌کنم چون مستند مسابقه «خانه ما» در خانه‌ها رخنه کرده و وارد خانواده‌ها شده است دسترسی و امکان خوبی دارد تا بتواند در زمینه‌های گوناگون به خانواده‌ها کمک کند و برای ایجاد همفکری و ایده‌های تازه و کاربردی به کمک‌شان بیاید. بنابراین بهتر است از این ظرفیت بیشتر استفاده شود.

فصل دوازدهم مسابقه «خانه ما» به تهیه‌کنندگی احمد شفیعی و کارگردانی امین کفاش‌زاده و حامد وقاری در شهر بوشهر تولید شده و ساعت 13 جمعه هر هفته از شبکه سه پخش می شود. این مسابقه محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج است که در استودیوی نوبین تهیه شده و به مرحله تولید رسیده است.

گفتنی است، بعد از پایان فیلمبرداری فصل سیزدهم مسابقه «خانه ما»، فراخوان نام‌نویسی در فصل چهاردهم این رئالیتی‌شو برای مردم خونگرم بلوچ منتشر شد. شهرهای زاهدان و چابهار میزبان فصل جدید مسابقه «خانه ما» در فصل چهاردهم خواهند بود. علاقه‌مندان برای شرکت در این مستند مسابقه تا 12 بهمن فرصت دارند تا فرم فراخوان را تکمیل کنند.

انتهای پیام/

source