مجتبی گلستانی، نویسنده و منتقد ادبی، بر اثر ابتلا به کرونا در 40سالگی از دنیا رفت. … ادامه خبر
جستجوگر خبر فارسی، بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است (قانون تجارت الکترونیک). برای مشاهده متن خبری که جستجو کردهاید، "ادامه خبر" را زده، وارد سایت منتشر کننده شوید (بیشتر بدانید …)
سایر منابع:
با دوستان خود به اشتراک بگذارید
می پسندم
0
سایر خبرها
مجتبی گلستانی، نویسنده و منتقد ادبی، بر اثر ابتلا به کرونا در 40سالگی از دنیا رفت. معصومه گلستانی، خواهر مجتبی گلستانی که در بیمارستان پیگیر کارهای او و به شدت متاثر بود در گفت وگو با ایسنا این خبر را تایید کرد. گلستانی که مدتی بود به کرونا مبتلا شده بود امروز (دوشنبه، 28 تیرماه) در بیمارستان از دنیا رفت. مجتبی گلستانی متولد سال 1360 نویسنده، مترجم و پژوهشگر حوزه فلسفه و نقد ادبی، دارای مدرک دکتری فلسفه اخلاق بود. او با رادیو هم همکاری داشت. از او کتاب هایی از جمله واسازی متون جلال آل احمد و درآمدی تصویری بر اخلاق منتشر شده است. …
شدند و در روز عرفه درست مکانی که توبه حضرت آدم و خوا پذیرفته شد حضور یافتند، ایشان با دلی شکسته دعای عجیب عرفات را در دامنه کوه عرفات در جمع اهل بیت و زائران خواندند. * انسان به دعای عرفه انحرافات معنوی، اخلاقی و عملی را می فهمد و درصدد رفع آن بر می آید فلسفه دعای عرفه چیست؟ در حقیقت فلسفه این دعا آشنایی با خلقت انسان، روحیات، دین، اخلاق، عمل صالح و آشنایی با …
انقلاب برای سرنگونی نظام شاهنشاهی و مطالبه نظام اسلامی مردم خواسته های فراوانی داشتند بر اساس یک فلسفه سیاسی دینی شعارهایی همانند؛ عدالت، استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی، را مطرح کردند. خواسته های مردم در مرحله نظام سازی تثبیت شد و به منزله نقشه راه و الگوی زندگی مؤمنانه در دنیای جدید مطرح گردید. دومین آثر نظام سازی نتیجه معرفتی آن است. شناخت عناصر کلیدی نظام سیاسی، معرفت نسبت به نقش تعیین کننده اسلام …
تحلیل اجتهادی خود استوار ماند. باید بپذیریم که تشخیص درستی یا نادرستی هر فعالیتی در این زمانه قابل قیاس با دههٔ پنجاه و پیش تر از آن نیست و یا بسیار دشوار است. مرحوم آقای محتشمی پور از راه ورسم آن پیرِ مبارزه و سیاست و اخلاق و فلسفه و عرفان و فقاهت آموخته بود که تحلیل سیاسی-اجتهادی نقشی تعیین کننده در اتخاذ خط مشی دارد و براساس اجتهادِ خود این راه را می پیمود. خداوند آن دوست گرامی و عزیز را، در جوار رحمت نامتناهی خود، با اولیای دین و صالحان محشور فرماید. انتهای پیام …
به گزارش ایکنا، نشست فلسفه دین: تحلیلی یا قاره ای ، شب گذشته، 27 تیر، به همت انجمن علمی فلسفه دین ایران به صورت مجازی برگزار شد. در ادامه متن سخنان فاطمه توفیقی، عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب، را می خوانید؛ در مورد تمایز فلسفه قاره ای و تحلیلی باید بگویم که فلسفه تحلیلی فلسفه انگلیسی زبان شناخته می شود؛ چون در دانشگاه های انگلیسی زبان مطرح است، اما در دانشگاه های اروپایی غیر از …
به گزارش ایکنا، نشست فلسفه دین؛ تحلیلی یا قاره ای ، شب گذشته، 27 تیر، به همت انجمن علمی فلسفه دین ایران به صورت مجازی برگزار شد. در ادامه متن سخنان حمیدرضا آیت اللهی، استاد بازنشسته گروه فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی را می خوانید؛ در مورد تمایز فلسفه تحلیلی و قاره ای باید بگویم که این تمایز مربوط به دو سنت می شود، اما چیزی که مهم است اینکه فلسفه تحیلی – زبانی، ادامه دهنده …
به گزارش ایکنا به نقل از روسیاالیوم ، میثم الجنابی، استاد فلسفه اسلامی دانشگاه دولتی مسکو روز گذشته (یکشنبه، 27 تیر) بر اثر کرونا درگذشت. میثم محمد طه الجنابی در سال 1955 در شهر نجف در عراق به دنیا آمد. او در سال 1985 دکترای خود را از دانشکده فلسفه دانشگاه دولتی مسکو گرفت. در سال 2000 از سوی وزارت آموزش عالی و علوم روسیه به مقام استادی رسید. او رئیس مرکز مطالعات عرب در دانشگاه روسیه و …
طلا نیست. بی تردید در آینده نه چندان دور جوایز مهمی خواهی گرفت. خدارو شکر سینمای ایران تورو داره،هنرمند ،با اخلاق انسان ،با معرفت ،که شاخصه های مهمی است . آرزوی بهترین هارو برات دارم . در آخر جا داره از همه گروه موفق فیلم سینمایی ((قهرمان))تشکر کنم که در این وانفسا که در هر دقیقه،یک هموطنمون و در اثر کرونا از دست میدیم ،حال دلمون و خوب کردید. درود بر همه شما …
فرهاد فلاح، مدیر مؤسسه فانوس دریایی، در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، از انتشار شماره دوم نشریه فلسفه اسلامی با عنوان صدرا به زبان اسپانیولی خبر داد و گفت: این شماره نشریه به اندیشه ملاصدرا پرداخته است. وی با بیان این مطلب که این نشریه تنها نشریه فلسفه اسلامی به زبان اسپانیایی است، ادامه داد: در این مجلد مقالاتی از اساتید حوزه علمیه قم و اساتید دانشگاه های آمریکای لاتین به …
غافل است آزادی و تفکر در اندیشه دکارت و پایه ریزی فردیت انسان حسین معصومی همدانی، استاد تاریخ علم، فلسفه علم و عضو هیئت علمی دانشگاه شریف، موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و فرهنگستان زبان در درسگفتار فلسفه درباره ماهیت علم می گوید: آنهایی که از علم مدرن یا علم اروپایی مدرن یا علم غربی صحبت می کنند وقتی علم را به صورت مطلق به کار می برند به طور تلویحی یا تصریحی و آشکار منظورشان …
نظر شورای علمی جشنواره از میان 18 اثر راه یافته به مرحله نهایی، سه اثر به عنوان برگزیده و یک اثر به عنوان شایسته تقدیر انتخاب شدند. افراد برگزیده و شایسته تقدیر را با ذکر عنوان اثر نام برده و بفرمایید از چه استان هایی بودند؟ بررسی تأثیر مزاج و اخلاق بر یکدیگر اثر خانم زهرا پیربالایی از استان آذربایجان غربی، روش های نهادینه سازی ارزش های دینی در نوجوانان اثر خانم سیده زهرا …
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، فصل جدید برنامه “سوفیا” سه شنبه شب (22 تیر ماه جاری) با حضور علیرضا منجمی، عضو هیأت علمی گروه فلسفه علم و فناوری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و حمیدرضا نمازی عضو هیأت علمی گروه اخلاق پزشکی دانشگاه تهران و اجرای محمدجواد ادبی استاد فلسفه و عرفان دانشگاه شهید مطهری، دانشگاه امام صادق(ع) و دانشگاه تهران از آنتن شبکه رادیویی گفت وگو پخش شد. …
به گزارش ایسنا، دکتر انوشیروان کاظم نژاد، عضو کمیته اخلاق در پژوهش دانشگاه تربیت مدرس در ابتدای این وبینار آموزشی به ارائه تعریف جامع و کاملی از مطالعه کارآزمایی بالینی پرداخت و گفت: مطالعه کارآزمایی بالینی یک تجربه طراحی شده روی انسان است که با هدف ارزشیابی یک مداخله و برآورد اثر مداخله بر بیمارانی که در آینده به این نوع بیماری مبتلا می شوند، صورت می گیرد. وی در ادامه مراحل انجام یک …
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، در دوازدهمین جشنواره بین المللی فارابی از 37 اثر داخلی و خارجی تقدیر شد که 11 اثر در بخش بزرگسال، 8 اثر در نقش جوان و 7 اثر در بخش بین الملل تجلیل شدند. در بخش بزرگسالان و جوان فاطمه توفیقی در گروه اخلاق ادیان و عرفان، سمیه خادمی در گروه اخلاق و ادیان عرفان، آقای علی اکبر مسگر در گروه تاریخ و جغرافیا و باستان شناسی، فردین مرادخانی گروه حقوق، سید …
به گزارش ایکنا؛ به نقل از روابط عمومی برنامه سوفیا ، فصل جدید برنامه سوفیا سه شنبه 22 تیرماه با حضور علیرضا منجمی ، عضو هیئت علمی گروه فلسفه علم و فناوری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و حمیدرضا نمازی ، عضو هیئت علمی گروه اخلاق پزشکی دانشگاه تهران و اجرای محمدجواد ادبی ، استاد فلسفه و عرفان دانشگاه شهید مطهری، دانشگاه امام صادق(ع) و دانشگاه تهران از آنتن شبکه رادیویی گفت وگو پخش شد. …
…، در گروه زبان، ادبیات و زبان شناسی، دکتر محمد راسخ مهند با اثر نحو زبان فارسی- نگاهی نقشی رده شناختی ، در گروه علوم قرآنی، تفسیر و حدیث، دکتر مهدی حبیب اللهی با اثر کاربردشناسی جمله های مشابه در قرآن کریم ، در گروه فلسفه، منطق و کلام، دکتر محمود هدایت افزا با اثر معناداری صفات ذاتی خداوند در پرتو ترادف مفهومی (با تأکید بر آرا ابن سینا و شیخ احمد احسائی) و در گروه اخلاق، ادیان و عرفان، دکتر فاطمه …
رابینسون و تاریخ فلسفه شرق اثر ریچارد آزبرن. بخش تاریخ فلسفه غرب، از تعریف فلسفه و تشریح فلسفه ورزی نزد یونانیان و مصریان باستان آغاز می شود و با تبیین اندیشه های ساختارگرایان و پست مدرنیست ها به پایان می رسد. در بخش تاریخ فلسفه شرق هم ابتدا با تعریف این نوع فلسفه و ویژگی های اصلی اش آغاز می شود که پس از گشت وگذاری تاریخی در مکاتب و آیین های فکری هندیان، چینی ها و ژاپنی ها، سرانجام به زمان معاصر و تشریح مائوئیسم مارکسیستی می رسد. این کتاب صوتی در کتابخوان سوره مهر و فیدیبو در اختیار مخاطبان قرار می گیرد. …
روز نو :حکومت مقتدر حکومتی نیست که خطوط قرمز آن زیاد باشد و بدتر این که افراد زیادی از آن عبور کنند. حکومت مقتدر، حکومتی است که به مردمش اعتماد دارد و تعداد خطوط قرمز آن اندک است عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت: در این یادداشت می خواهم به یک نکته بسیار ساده در امر حکومت داری اشاره کنم که در ایران کمتر مورد توجه قرار می گیرد. این نکته مربوط است به فلسفه و وظیفه حکومت. اشتباه فاحش این است که …
ل جمعی رسمی و غیر رسمی جامعه قرار نگیرد آسیب اجتماعی محسوب می شود. بر اساس این تعریف نمایش ابتذال در فراتر از از شبکه نمایش خانگی وجود دارد. وی ضمن اشاره به این موضوع که اخلاق می تواند دین، عرف، مذهب و ایدئولوژی و امثال اینها باشد، اظهار کرد: آسیب های اجتماعی در تمام سطوح جامعه فراگیر شده است زیرا چارچوب ها و ارزش ها دچار مشکل شده اند. وقتی در تعریف آسیب اجتماعی اخلاق و مولفه های یک زیست ج …
شاهنامه فردوسی ، کورش کبیر در قرآن مجید و عهد عتیق و بین انقلاب و دولت: مسیر تشکیل دولت فاطمی قاضی نعمان و توجیه مشروعیت حکومت فاطمی اشاره کرد. بدره ای همچنین آثار بسیاری را ترجمه کرده است: سرآغازهای علم در غرب از دیدید سی. لیندبرگ، فرقه اسماعیلیه از مارشال گودوین سیمز هاجسن، طب اسلامی اثر مانفرد اولمان، بزرگان فلسفه از هنری توماس، سفرنامه جکسن: ایران در گذشته و حال نوشته آبراهام والنتاین …
. این مسئله بسیار مهم است و اگر آن ارتباط معنایی درست نباشد، مفهوم از دست خواهد رفت. در مثنوی برای مولانا مسئله روایت پردازی نیست، بلکه آن معانی و فلسفه ای است که می خواهد آن ها را به واسطه روایت ها به مخاطب منتقل کند از طرفی با افزایش ابیات یک اثر بار دراماتیک آن نیز جدی تر و پر رنگ تر خواهد شد. دقیقا. در مثنوی برای مولانا مسئله روایت پردازی نیست، بلکه آن معانی و …
این که این ارزیابی به مدت چهار روز از تاریخ 26 تیر آغاز شد و تا 28 همین ماه ادامه دارد، عنوان کرد: متقاضیان تدریس، در گرایش فقه و اصول، عقاید و کلام، ادبیات عرب، فلسفه و منطق، تاریخ، اخلاق، زن در اسلام مورد ارزیابی قرار گرفتند. انتهای پیام./
کتاب های مورد مطالعه، کتاب هایی هستند که در سایت آیت الله مصباح یزدی یا نرم افزار آثار ایشان (رایگان) موجود است و نیاز به خرید ندارد. سطح 1 شامل پنج محور است؛ 1- گفتار و سیره معصومین 2- مسائل فرهنگی و اجتماعی 3- اخلاق و عرفان 4- علوم انسانی 5- کلام و فلسفه دین بعد از اتمام هر کتاب، آزمون مجازی برگزار می شود که قبولی در مجموع آزمون ها شرط صدورگواهی و حضور در سطح 2 است. …
. وقتی به خواستگاری او پاسخ مثبت دادم، گویی بهترین روزهای زندگی ام آغاز شد. دو سال از زندگی مشترکمان می گذشت و من خوشبخت ترین زن دنیا بودم تا این که باردار شدم اما فرزندم مرده به دنیا آمد! با این حادثه دچار شوک روحی شدم و برای فراموش کردن این روزهای تلخ، به خانه مادرم رفتم ولی در همین هنگام اخلاق و رفتار همسرم نیز به کلی تغییر کرد. او خیلی کم حرف می زد و شب ها را تا صبح بیدار بود. دیگر سر کار هم …
اثر مانفرد اولمان، حضور ایرانیان در جهان اسلام اثر ریچارد هوانسیان و جرج صباغ و… مجلد اصلاح دینی از تاریخ تمدن ویل دورانت، آیین شهریاری در شرق نوشته سموئیل کندی ادی، بزرگان فلسفه نوشته هنری توماس، ریختشناسی قصه های پریان و ریشه های تاریخی قصه های پریان: بررسی ساختاری و تاریخی قصه های پریان هر دو از ولادیمیر پراپ، ساخت رمان اثر ادوین میور، جامعه شناسی ذوق ادبی اثر لوین شوکینگ، مارتین …
به گزارش خبرنگار مهر ، پیرو نشست ما و فلسفه علم که با حضور موسی اکرمی برگزار شد و در آن نشست وی صحبت هایی در خصوص تاسیس فلسفه علم و نقش گلشنی کرد، که در واکنش به آنها احمد حکیم ، یادداشتی خطاب به اکرمی نوشت و پاسخ او را داد. پس از آن اکرمی نیز یادداشتی برای او نوشت و در نهایت حکیم که از شاگردان گلشنی است در یک تماس تلفنی، مستقیما با گلشنی صحبت کرد و سخنان وی درباره موضوع بحث شده را در یک یادداشت …
پژوهش بپردازند. شایان ذکر است مشاوره های پژوهشی این مدرسه در دو بعد محتوایی و ساختاری می باشد و طلاب برای نگارش از وجود اساتید بهره می برند. فراخوان آثار و تعداد طلاب شایسته تحسین مدرسه در پانزدهمین فراخوان آثار پژوهشی، 46 اثر به دبیرخانه ارسال گردید که 20 اثر تا مرحله داوری سوم پیش رفت و یک اثر شایسته تقدیر شد و 5 اثر از آثار اساتید نیز، شایسته تحسین قرار گرفت. این مدرسه …
به گزارش ایکنا؛ علی عمر ارمیص(الرمیص)(Ali Omar Ermes)، هنرمند لیبیایی بریتانیایی هفته گذشته پس از سال ها اقامت در بریتانیا بر اثر کرونا دار فانی را وداع گفت. او در خلق تابلوهایی با اقتباس از اشعار شاعران مشهور جهان عرب و کلمات قرآن بسیار توانمند بود و شیوه ای منحصر به فرد داشت. ارمیص حروف عربی را با رنگ های جذاب و بسیار زیبا در تابلوهایش ترسیم می کرد و در کنار این حروف از جملات قصار …