براساس یک مطالعه جدید، مصرف دو وعده گوشت قرمز در هفته می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد. تاکنون در گزارش‌های دیگری به خطرات مصرف بیش‌ازحد گوشت قرمز اشاره شده است و حالا نتایج این تحقیق نیز نشان می‌دهد که کاهش آن می‌تواند برای سلامتی بهتر باشد.

براساس گزارش یورونیوز، محققان با انجام مطالعه جدیدی متوجه شده‌اند که مصرف تنها دو وعده گوشت قرمز در هفته می‌تواند افراد را در معرض افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 قرار دهد که با مصرف بیشتر، این خطر نیز افزایش می‌یابد.

افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 با مصرف گوشت قرمز

در این مطالعه داده‌های بیش از 200 هزار نفر تا 36 سال توسط محققان تجزیه‌و‌تحلیل شده است. در این مدت، بیش از 22 هزار شرکت‌کننده به دیابت نوع 2 مبتلا شده‌اند. آن‌ها براساس این داده‌ها اعلام کرده‌اند که هر وعده روزانه گوشت قرمز فرآوری‌شده تا 46 درصد باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 می‌شود و هر وعده روزانه گوشت قرمز فرآوری‌نشده با خطر 24 درصدی مرتبط است.

«شیائو گو»، نویسنده اصلی این مطالعه از «دانشگاه هاروارد» توضیح می‌دهد:

«یافته‌های ما با قاطعیت از دستورالعمل‌های غذایی قبلی حمایت می‌کند که در آن‌ها محدودسازی مصرف گوشت قرمز توصیه شده است و این موضوع در مورد گوشت قرمز فرآوری‌شده و فرآوری‌‌نشده صدق می‌کند.»

دیابت نو‌ع 2 بر شیوه مدیریت گلوکز توسط بدن تأثیر می‌گذارد. درواقع این عارضه از استفاده صحیح از انسولین جلوگیری می‌کند که نهایتاً منجر به افزایش سطح قند خون می‌شود. به گفته سازمان جهانی بهداشت، با گذشت زمان، دیابت نوع 2 می‌تواند آسیب جدی به بدن، به‌ویژه آسیب به اعصاب و عروق خونی، وارد کند.

اخیراً در پژوهشی ادعا شد که تعداد مبتلایان به دیابت تا سال 2050 از یک میلیارد نفر فراتر خواهد رفت که بیش از 95 درصد آن‌ها به دیابت نو‌ع 2 دچار خواهد بود. در آن پژوهش گفته شد که در سال 2021 حدود 529 میلیون نفر در سراسر جهان به دیابت مبتلا بوده‌اند و شیوع جهانی فعلی آن حدود 6.1 درصد است.

این مطالعه در مجله The American Journal of Clinical Nutrition منتشر شده است.

source