به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، چند روزی است که از اعلام رئیس بنیاد شهید مبنی بر اجرا شدن قانون تخصیص خودرو به ایثارگران می گذرد. قانونی با کش و قوس های فراوانی مواجه بود که بالاخره زمان اجرایی شدنش فرا رسید.
بعد از اعلام سید امیرحسین قاضی زاده سوالاتی برای جامعه ایثارگری به وجود آمد که یکی از مهمترین آنها این بود: کدام یک از جانبازان شامل این تخصیص خودرو می شوند. برخی از جانبازان 25 تا 45 درصد وقتی به بنیاد شهید منطقه خود مراجعه کرده بودند با این جمله مواجه شده بودند که فعلا به شما تعلق نمی گیرد.
در توضیح به ابهام این عزیزان باید گفت: از آنجایی که تعداد خودروهای تخصیص یافته با تصمیم قانونگذار 10 هزار عدد است و تعداد جانبازان مشمول دریافت خودرو بسیار بیشتر از این تعداد است، ناگزیر بنیاد شهید و امورایثارگران مجبور به الویت بندی برای مشمولان این قانون شد.
غلامرضا طائبی، مدیرکل کمیسیونهای پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران در توضیح بیشتر این الویت بندی و چگونگی انتخاب مشمولان می گوید: با توجه به جلسات مدیران گروههای تخصصی و از طرفی تصریح قانون بر محدودیتهای جسمی و حرکتی، مقرر شد در نوبت اول جانبازان با کدهای جانبازی قطع عضو و معادل قطع عضو برای دریافت خودرو معرفی شوند. که البته با تخصیص تعداد بیشتر خودرو در نوبتهای بعد جانبازان دیگر نیز به خودروسازان معرفی خواهند شد. همچنین با توجه به مشکلات جانبازان و عوارض جسمی و روحی که درگیر آن هستند، هر کدام به نحوی نیازمند دریافت خودرو هستند اما به دلیل محدودیت تعداد خودرو اختصاص یافته، در نوبت اول جانبازان قطع عضو و معادل قطع عضو معرفی خواهند شد.
رییس بنیاد شهید نیز در توضیح این الویت بندی ها اعلام کرد: در راستای اجرای بند (و) تبصره (7) قانون بودجه سال 1402 کشور و آئین نامه اجرایی بند مذکور و اجرایی ماده 45 قانون جامع خدماترسانی در خصوص واگذاری خودرو به جانبازان 25 الی 49 درصد جسمی حرکتی، فرزند شهید، همسر شهید و آزادگان دارای معلولیت مورد تائید کمیسیون پزشکی بنیاد بعد از حدود 10 سال از زمان اجرای قانون جامع و نظر به مساعدت وزارت صمت و بانک مرکزی، مقرر شد از مهرماه سال جاری برای 2112 نفر از مشمولان فوق به صورت جداگانه، 1200 نفر توسط ایران خودرو؛ خودرو 207 اتوماتیک و 912 نفر توسط شرکت سایپا خودرو شاهین اتوماتیک اقدامات مقتضی صورت پذیرد.
اما یکی دیگر از موضوعاتی که توسط جانبازان دریافت کننده پیامک مطرح می شود این است که مبلغ خودروهای انتخاب شده برای ما که یک زندگی متوسط داریم و با مشکلات مالی هم دست و پنجه نرم می کنیم زیاد است.
یکی از این عزیزان می گوید: «من جانباز 30 درصد قطع عضو و حالت اشتغال بنیاد هستم که برایم پیامک آمده فقط خودرو شاهین اتوماتیک در نظر گرفتن در صورتی که بنده در توانم نیست باقیمانده هزینه این خودرو را پرداخت کنم چرا که به غیر از وام مابقی را باید نقد پرداخت کنیم که آن بلغ هم با توجه به درآمد زیاد است. چرا بنیاد شهید و وزارت صمت و شرکت سایپا خودروهای ارزانتر مثل ساینا یا کوئیک اتومات برای امثال بنده در نظر نمی گیرند که از عهده پرداخت آن بر بیایم.»
یکی دیگر از این جانبازان می گوید: «من به عنوان یک جانباز قطع عضو واقعا به خودرو نیاز دارم اما در این شرایط سخت اقتصادی، با وجود اینکه پیامک را دریافت کردم، امکان تهیه خودرو را ندارم. ای کاش راهی برای امثال بنده در نظر بگیرند.»
همچنین فرزند شهیدی می گوید: «در میان فرزندان و همسران شهدا تعداد بسیار کمی مشکل جسمی حرکتی دارند. باید الویت این گروه را نسبت به جانبازان عزیز که به خاطر حضور در جنگ بیشتر در معرض مجروحیت و قطع عضو هستند، متفاوت در نظر می گرفتند.»
میثم اروز مدیرکل دفتر مسکن و تسهیلات رفاهی بنیاد شهید و امور ایثارگران هم در توضیح اجرای این قانون می گوید: در مرحله اول از سوی شرکت ایران خودرو برای 1200 نفر و از سوی سایپا نیز برای 912 نفر پیامک ثبت نام و تکمیل پرونده ارسال شده است. ارسال پیامک از سوی خودروسازان هر ماه تکرار خواهد شد.
وی همچنین ادامه می دهد: هر ماه برای نزدیک به 2 هزار و 200 نفر پیامک ارسال خواهد شد و اسامی افراد واجد الشرایط مرحله اول برای ادارات کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استانها ارسال شده است که تا پایان سال به 10 هزار نفر از ایثارگر معظم پیامک خودرو ارسال خواهد شد که 6 هزار خودرو مربوط به ایران خودرو و 4 هزار خودرو نیز مربوط به سایپا است و طبق آئین نامه اجرایی زمان تحویل خودروها 2 ماهه خواهد بود.
انتهای پیام/
source