شرکت حمل‌و نقل ریلی رجا از عدم تناسب یارانه کمک زیان قطارهای حومه‌ای با بهای تمام‌شده این قطارها خبر داد.  

به گزارش ایسنا، سید میعاد صالحی – مدیرعامل شرکت راه‌آهن – با بیان اینکه قطارهای حومه یا قطارهای ریل باس، عمر حدود ۱۰ تا ۱۲ سال دارند، در روزهای گذشته گفته بود: بخشی از این قطارها در اختیار بخش خصوصی و یک بخش هم در اختیار راه‌آهن است و از این رو بخش خصوصی انتظار دارد که قیمت بلیت قطارها معقول‌تر شود از این سمت هم دولت تلاش دارد که قیمت‌ها بالا نرود و راه‌آهن تلاش می‌کند که بتواند رفاه بیشتری برای مردم فراهم کند و طبیعی است که راه‌آهن بابت این موضوع زیان تحمل می‌کند.

او با بیان اینکه ما بابت قطارهای حومه‌ای به شرکت رجا هر ساله چند ۱۰ میلیارد تومان می‌دهیم، گفت: برای مثال قیمت تهران تا گرمسار یا تهران تا پیشوا رقم خیلی پایینی است؛ تهران- پیشوا و ورامین کمتر از ۵۰۰۰ تومان است یا گرمسار که حدود ۱۰ هزار تومان. با توجه به این قیمت‌های پایین باید به بخش خصوصی کمک کنیم که آن‌ها هم بتوانند کارشان را انجام دهند و اقتصادشان تا حدی بچرخد و کمتر زیان کنند.

این موضوع منجر به واکنش شرکت رجا شد. رجا با اشاره به اینکه یکی از مسائل مهم و قابل بررسی در خصوص قطارهای حومه‌ای این شرکت، نرخ بلیت این قطارهاست، گفت: در حال حاضر به‌ طور مثال بلیت قطار تهران به پیشوا با قیمت ۴۰ هزار ریال به فروش می‌رسد، در حالی‌که بهای تمام‌شده این بلیت برای شرکت رجا حداقل ۶۵۰ هزار ریال است؛ به عبارت دیگر هزینه‌ای که بابت فروش بلیت این قطار از مسافر دریافت می‌شود، تنها حدود ۶ درصد بهای تمام‌شده این بلیت را پوشش می‌دهد.

این شرکت با اشاره به اظهارات اخیر مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در خصوص پرداخت چند ۱۰ میلیارد تومان یارانه کمک زیان قطارهای حومه‌ای به شرکت رجا افزود: شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در اول شهریور ۱۴۰۲ طی نامه‌ای، یارانه کمک‌زیان قطارهای حومه‌ای، مورد تصویب هیأت مدیره آن شرکت را برای سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ مبلغ ۲.۱۶۰ میلیارد ریال محاسبه کرده و در حساب فی‌مابین منظور کرده که نسبت به بهای تمام‌شده ناچیز است.

شرکت رجا همچنین افزود: این شرکت مطالبات دیگری را از محل ارائه خدمات تکلیفی و برخی موارد دیگر دارد که در این محاسبات لحاظ نشده است. قطعا مدیرعامل شرکت راه‌آهن و سایر مسئولان به هیچ وجه راضی نخواهند بود تا شرکت رجا از حقوق بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی برای قطارهای حومه‌ای که جزو تکالیف مصرح قانونی راه‌آهن است هزینه کند، لذا توجه به این نوع خدمات‌دهی و پرداخت هزینه واقعی آن از سوی راه‌آهن به رجا جزو وظایف آن شرکت به عنوان متولی در ارائه خدمات با قطارهای محلی و حومه‌ای است.

انتهای پیام

source