به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا بهوندی بعد از ظهر امروز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران در خصوص دومین سوگواره ملی پایتخت موکب‌ها اظهار کرد: فراخوان این سوگواره ۲۰ مردادماه اعلام شد و دریافت آثار تا مهرماه ادامه داشت. از آن جایی که کار دیر شروع شده بود، فکر نمی‌کردیم با این استقبال عظیم هنرمندان مواجه شویم در صورتی که آثار بسیار زیاد و فاخری به دبیرخانه رسید.

دبیر دومین سوگواره ملی پایتخت موکب‌ها عنوان کرد: سه هزار و ۱۷۱ اثر از بیش از ۱۵۰ هنرمند به دبیرخانه رسید که از این تعداد یک هزار و ۷۹۲ اثر در بخش عکس حرفه‌ای، ۸۳۱ اثر در بخش عکس با موبایل، ۲۰۲ اثر در بخش نماهنگ و کلیپ، ۱۷۹ اثر در بخش پوستر و ۱۶۷ اثر در بخش مستند کوتاه بود.

وی با بیان اینکه برای هنرمندان غیرایرانی فضایی را پیش بینی نکرده بودیم، تصریح کرد: امسال شاهد شرکت، هنرمندان غیرایرانی در این سوگواره بودیم که تعداد ۲۱۲ اثر در بخش بین‌الملل از کشورهای عراق، هند، بحرین و عمان به دبیرخانه ارسال شد که با توجه به مرزنشین بودن خوزستان می‌توان در کشورهای حوزه خلیج فارس فعالیت بیشتر انجام داد که جای خالی آن در دستگاه‌های فرهنگی استان حس می‌شود.

دبیر دومین سوگواره ملی پایتخت موکب‌ها گفت: برای اولین بار کارگاه گرافیک را در شمال خوزستان در دانشگاه جندی‌شاپور دزفول برگزار کردیم که هنرمندان شوش، اندیمشک و دزفول در این کارگاه شرکت کردند.

بهوندی با اشاره به اینکه پایتخت موکب‌ها از ظرفیت مردمی بسیار بالایی برخوردار شد، بیان کرد: در راستای جریان سازی سوگواره پایتخت موکب‌ها، کار خلاقانه‌ای توسط این تیم صورت گرفت و ۱۳ کارگاه در ۶ شهرستان ایذه، رامهرمز، بهبهان، اهواز، خرمشهر و دزفول با حضور ۳۲۰ هنرجو برگزار شد که این کار در خوزستان و حتی کشور کمتر انجام شده است.

ارسال بیش ۳۱۷۰ اثر هنری به سوگواره ملی پایتخت موکب‌ها

وی افزود: همچنین در ایام اربعین برای اولین بار در خوزستان، تور عکاسی مذهبی در پایانه مرزی شلمچه برگزار شد.

دبیر دومین سوگواره ملی پایتخت موکب‌ها اظهار کرد: از آن جایی که اهالی فرهنگ و هنر به شرکت در این سوگواره، توجه بسیاری داشته‌اند، امیدوار هستیم که این حرکت با حمایت دستگاه‌های هنری استان ادامه پیدا کند.

بهوندی در خصوص هدف برگزاری سوگواره پایتخت موکب‌ها عنوان کرد: قصد داریم خدمت رسانی مردم خوزستان، به زبان هنر به نمایش گذاشته شود که اگر دستگاه‌های خوزستان از این حرکت مردمی حمایت کنند قطعاً به شکل گسترده‌تری برگزار خواهد شد.

وی افزود: بخشی از آثار رسیده ویدئویی است که سال آینده اکران خواهند شد. از طرفی جای خالی موکب هنر و رسانه را در اربعین حس می‌کنیم؛ لذا جزو برنامه‌های ما است که سال آینده بتوانیم موکبی را در این خصوص داشته و متناسب با آن جریان سازی انجام دهیم.

دبیر دومین سوگواره ملی پایتخت موکب‌ها در پاسخ به خبرنگار مهر مبنی بر اینکه «آیا آثار دریافت شده در قالب کتاب چاپ می‌شوند یا خیر؟» گفت: ۹۰ اثر برگزیده در بخش‌های عکس و پوستر وجود دارد که فاخر و چشمگیر هم هستند که در کتاب آثار چاپ می‌شوند و در مراسم اختتامیه در اختیار هنرمندان قرار داده می‌شود.

بهوندی گفت: بخش عکس توسط کمال الدین شاهرخ، ثامرالحسینی و مجید ناگهی داوری شد، همچنین وحید چاوش، امیر مهریزدان و مصطفی شوقی کار داوری بخش مستند را انجام دادند و محمدرضا دوست محمدی، صابر شیخ رضایی و هاجر سلیمی نوید داورهای بخش پوستر بودند، مهران علوی نیز داور بخش نماهنگ و کلیپ بود.

برگزاری ۷ کارگاه عکاسی در خوزستان

محمد آهنر، دبیر بخش عکس سوگواره در این نشست اظهار کرد: در این بخش ۲ هزار و ۸۳۵ اثر از ۳۸۰ عکاس به دبیرخانه رسید.

آهنگر عنوان کرد: در راستای بالا بردن سطح کیفی عکاسی هنرمندان استان، برای اولین بار هفت کارگاه عکاسی برگزار شد.

امید مدحج، دبیر بخش مستند، کلیپ و نماهنگ دومین سوگواره ملی پایتخت موکب‌ها در این نشست بیان کرد: قصد نداریم که سوگواره فقط مختص ایام محرم و اربعین باشد بلکه می‌خواهیم در طول سال شاهد برگزاری آن باشیم و همه دغدغه ما در این سوگواره، رشد اهالی هنر استان بوده است.

وی ادامه داد: در بخش مستند کوتاه، نماهنگ و کلیپ ۲۰۲ اثر به دبیرخانه رسید که داوری شدند.

به گزارش مهر، پوستر دومین سوگواره ملی پایتخت موکب‌ها با طراحی «محمد ترک» رونمایی شد.

مراسم اختتامیه دومین سوگواره پایتخت موکب‌ها، ۱۲ آذر ماه ساعت ۱۸ در سالن همایش‌های بین‌المللی گیت بوستان در شهرستان اهواز برگزار خواهد شد.

source