به‌گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری بیست و دومین دوره جشنواره صنعت چاپ با حضور محسن یگانه کاری از دبیران این جشنواره و رضا نورایی دبیر هیات داوران در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

یگانه کاری در این نشست ضمن اشاره به برخی گلایه‌ها نسبت به زمان برگزاری جشنواره در سخنانی گفت:  برخی فعالان چاپ خرده می‌گیرند که جشنواره صنعت چاپ چرا در 11 شهریور که همان روز ملی چاپ است برگزار نمی‌شود؟ که در پاسخ باید بگویم روز صنعت چاپ یک مناسبت در تقویم  برا ی بزرگداشت صنعت است و همه می‌توانند در این روز برنامه‌های را برگزار کنند.

وی ادامه داد: اما جشنواره یک رویداد است، شروعی دارد و پایانی، بنابراین  برای برگزاری جشنواره صنعت چاپ، ابتدا باید جشنواره‌های استانی برگزار شود و نتایج آنها به مرکز بیاید و ما از بین برنده‌های استانی برترین‌های سراسری و ملی را ارزیابی کنیم. از این رو با فرض اینکه همه 32 استان ما جشنواره را روز 11 شهریور برگزار کنند، هم ما نمی‌توانیم جشنواره را همان روز برگزار کنیم. دوستانی که این مسأله را مطرح می‌کنند. توجهی به این فرایند ندارند.

یگانه در ادامه تصریح کرد: بنابراین با این توضیح که خدمت شما عرض شد، مشخصاً پاسخی که داریم این است که روز چاپ یک مناسبت است و جشنواره هم یک رویداد که دارای روند و شرایطی مختص به خود و باید براساس آن برنامه‌ریزی کنیم و انتظار ما این است که اتحادیه‌ها در این جشنواره فعال بوده و انجمن‌های صنفی با این قضیه فعالانه برخورد کنند.

در همین حال رضا نورایی مسئول کمیته داوری در بخش آثار چاپی برتر نیز در این مراسم در سخنانی گفت: تلاش ما این است در داوری‌ها دچار انحراف نشویم، اساس کار ما بررسی کیفیت کار چاپ است گاهی برخی متخصصان در رشته تبلیغات فراتر از موضوع چاپ حرکت می‌کنند و به مباحث علوم انسانی نیز وارد می‌شوند و انتظار دارند، تاثیری که آن محصول بر جامعه دارد، نیز در جشنواره ارزیابی شود، اما این موضوع در حیطه جشنواره نیست.

وی ادامه داد: ما در جشنواره در داوری آثار به جای توجه به نتیجه، فرآیند را داوری می‌کنیم، به همین منظور تمام تخصص‌های مربوط به این موضوع را در هیات داوران گردهم می‌آوریم.

نورایی درباره روند داوری‌ها نیز گفت: داوری بسیار تخصصی و کاملاً در حوزه کیفیت چاپ است. ما پیش ازین در حوزه کیفیت چاپ به معیارهای داوری پرداختیم. با حضور بیش از 60 نفر متخصص چاپ معیارهای داوری در رشته‌های مختلف را احصا کردیم و هم چنین آیین نامه گردش کار داوری را تهیه کرده و روند داوری را مستند سازی می‌کنیم تا بعدها قابل جست و جو باشد.

در بخش دیگری از این نشست یگانه کاری در پاسخ به پرسشی درباره خدماتی که برای برگزیدگان جشنواره پس از اتمام جشنواره در نظر گرفته شده است، گفت: ما برای برگزیدگان این دوره نمایشگاهی تدارک دیده‌ایم که همزمان با اختتامیه برگزار می‌شود.

بیست و سومین جشنواره صنعت چاپ در بخش انتخاب آثار چاپی برتر در چهار شاخه از کاربردهای چاپ شامل بسته‌بندی، تبلیغات، اوراق امنیتی و فرایند عملیات تکمیلی برگزار می‌شود که محصولات مختلف در زیر گروه این رشته‌های اصلی قرار گرفته و با توجه به ویژگی‌های انواع فناوری‌های چاپ در گروه‌های جزئی‌تر مورد داوری قرار خواهند گرفت و براساس مقررات آثار چاپی باید در کشور ایران و از سال 1400 به بعد تولید شده باشند.

علاقمندان به شرکت در جشنواره می‌توانند از 28 آبان تا 19 آذر آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند اختتامیه این دوره جایزه بیست و هشتم آذر برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

source