Wp Header Logo 137.png

«هفت روز سیما» عنوان یک بسته خبری-تحلیلی است که در پایان هر هفته به بازخوانی متن و حاشیه اتفاقات خبری صدا و سیما و شبکه نمایش خانگی می‌پردازد. همچنین در این بسته، نیم‌نگاهی هم به شایعات و اخبار غیررسمی داریم و در تلاش هستیم در کوتاه‌ترین زمان ممکن از مهمترین اخبار هفته در تلویزیون و شبکه نمایش خانگی باخبر شوید.

شهاب حسینی این روزها موقعیت خوبی دارد. هم بعد از سال ها قرار است در تلویزیون و سریال «سرزمین مادری» حضور داشته باشد آن هم در زمانی که تلویزیون از ستاره هایش خالی است و حضور شهاب حسینی بیشتر به چشم می آید و توانمندی هایش بیشتر ضریب می گیرد.

هم بسیاری منتظر هستند بازی او را در سریال «گناه فرشته» به کارگردانی حامد عنقا ببینند. سریالی که در حال حاضر می تواند کنجکاوی برانگیزترین اثر شبکه نمایش خانگی باشد که قرار است اول دی ماه عرضه شود.

شهاب حسینی طی چند سال اخیر بیشتر در مقام تهیه کننده در سینما مشغول به کار بود و اجرای یک برنامه گفت و گومحور با نام «هم رفیق» را هم در شبکه نمایش خانگی بر عهده داشت که انتظار مخاطب را آنچنان که باید برآورده نکرد. با این حال از اواخر سال گذشته حضور او در سریال «پوست شیر» و درخشش در نقش ماموری که به دنبال یک پرونده جنایی است یک بار دیگر او را در کانون توجهات قرار داد.

همین سریال هم باعث شد مخاطب بار دیگر منتظر حضورش در فیلم و سریال های بعدی باشد و حالا او ۲ سریال را با هم در تلویزیون و شبکه نمایش خانگی دارد.

حسین شاهمرادی مدیر شبکه چهار در برنامه «جام جم» خطاب به محمد قوچانی روی آنتن زنده گفت: آقای قوچانی این اسامی که شما نام می برید سروش صحت، مهران مدیری، رامبد جوان اینها هیچ کدام حذف نشده اند از تلویزیون، فرمودید چرا اینها نباید بتوانند برنامه بسازند در تلویزیون؟ پاسخش را من به شما می دهم. این واژه را عمداً به کار می برم. به خاطر نظام انگیزسیون حاکم بر کشور، نظام نطق کشی و تفتیش عقاید روشنفکری که در اینجا حاکم است. هیچ کدام از این اسامی را به جز عادل فردوسی پور که قصه اش جداست تلویزیون منع نکرده است. جرات نمی کنند، نظام نطق کشی و روشنفکری که داعیه آزادی بیان دارد اما می گردد در سوراخ های کوچک کوچه پس کوچه های این کشور که یک نفر یک جایی موضعی گرفته باشد که این نمی پسندد. چرا احسان علیخانی نمی تواند برنامه بسازد؟ چون نطقش را می کشند و این فاکتور می شود برای صداوسیما.

این سخنان که بسیار هم در رسانه های رسمی و فضای مجازی بازتاب داشت کنش و واکنش های مختلفی گرفت. برخی انتقاد کردند و برخی هم بدون تایید از ناسزاهایی گفتند که در زمان حضور بر سر کار بعد از حوادث سال گذشته با آنها مواجه شدند.

متین ستوده یکی از بازیگران به این ناسزاها اشاره و در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «دیدم بعضی از همکارهای عزیزم در رابطه با توهین‌های کامنتی به شخصیت‌ها تو فضای مجازی صحبت هایی کردن. راستش دلم خیلی گرفت شاید چون پارسال همین موقع‌ها خیلی‌ها سر کارشون رو می رفتن و زندگیشون بر مدار، ولی خیلییییی‌های دیگه نمی تونستن حتی به سر کار رفتن فکر کنن؛ چون مورد اهانت و فحاشی و قضاوت قرار می‌گرفتن.»

روز گذشته هم پیمان جبلی این سخن مدیر شبکه چهار را در جمع خبرنگاران تایید کرد و البته گفت دلایل دیگری هم درباره این نبود همکاری بوده از جمله مسایل مالی و اینکه شرایط همکاری را نداشته اند.

مهران مدیری قرار است برنامه ای با نام «اسکار» در شبکه نمایش خانگی داشته باشد که طی یکی دو ماه گذشته بارها از این برنامه تیتر خبرها شد؛ از اینکه به مهران مدیری مجوز نداده اند تا اینکه برنامه اش را به جای تعهدی که برای یک برنامه دیگر به صداوسیما داشته است، گرو گرفته اند. با این حال این هفته سعید مقیسه رییس سازمان ساترا در حاشیه نشست خبری نمایشگاه «رصتا» بالاخره خبر نهایی را داد و عنوان کرد که این برنامه مجوزهایش را دریافت کرده است.

مقیسه همچنین در پاسخ به سوالی درباره پخش سریال های شبکه خانگی در تلویزیون که وعده آن هم مدت هاست که مطرح می شود اعلام کرد که هنوز هیچ سریالی قطعی نشده است. او همچنین بیان کرد که سریالی که همه آن بتواند به پخش برسد هنوز تصویب نشده است.

مقیسه این هفته از برگزاری دومین نمایشگاه «رصتا» خبر داد که سال گذشته اولین دور آن برگزار شده بود و در جواب اینکه کدام پلتفرم ها حضور دارند، یادآور شد که فیلیمو هنوز درخواستی برای حضور در نمایشگاه ارایه نکرده است.

در حالی که یک هفته تا شب یلدا باقی مانده است اما تلویزیون هنوز ویژه برنامه های خود را برای شب یلدا به صورت رسمی اعلام نکرده است. در میان مجریان و برنامه هایی هم که به صورت گمانه زنی و غیررسمی مطرح می شود کمتر چهره ای وجود دارد که بتواند مخاطب را در این شب ویژه همراه کند. اما تنها شبکه آی فیلم است که مجریان خود را به صورت رسمی اطلاع رسانی کرده است.

حال باید دید تلویزیون می خواهد این ایام را به یک غافلگیری تبدیل کند و به یک باره مخاطب را در برابر چهره ها و ویژه برنامه های شگفت انگیز قرار دهد یا واقعاً دستش برای چنین اتفاقاتی خالی است. مناسبت هایی که در صورت برنامه ریزی درست و دقیق می تواند از تهدید به فرصت بدل شود و دست کم شبی سرگرم کننده برای مخاطب رقم بزند.

این روزها رکوردهای چند صد میلیاردی فروش فیلم ها نشان می دهد که رغبت مردم به سینما و صنعت سرگرمی بسیار است و همین که سه فیلم بالای ۵۰ میلیارد و یک انیمیشن در آستانه فروش ۵۰ میلیارد تومانی قرار گرفته است، نشان می دهد بخشی از مردم همچنان سینما رفتن برایشان مهم و دغدغه است. این میان اما تلویزیون در حال حاضر فقط با یک برنامه «نقد سینما» جدی و پیگیر توانسته است این فضا را دنبال کند.

رادیو هم برنامه هایی دارد که در پرونده هایی به تناسب موضوع و سوژه به سینما و سایر هنرها می پردازند که پایدارترین آنها این روزها «استودیو هشت» رادیو نمایش است که در پرونده هایی تخصصی و عمومی سعی دارد به هنرهای مورد علاقه مخاطب از سینما تا تئاتر و موسیقی و حتی شبکه نمایش خانگی و تلویزیون بپردازد.. تهیه کننده این برنامه محمد بخشایش و مجریان آن محمدحسین امیدی و مهرناز شعبانی هستند.

همچنین در این شبکه «سینماگرام» نیز به صورت هفتگی روی یک موضوع سینمایی به شکل ویژه ای تمرکز دارد که میثم کریمی مجری است و رکسانا قهقرایی تهیه کنندگی اش را بر عهده دارد.

«سینماچی» با اجرای علی مرادخانی نیز یکی دیگر از این برنامه ها بود که به تازگی با تغییر مجری و سردبیر این برنامه شخص دیگری جایگزین مرادخانی شده است.

اما از جدیدترین برنامه های رادیویی که قرار است به صورت هفتگی به موضوعات سینمای ایران بپردازد «سینمازاویه» با اجرای وحید رونقی است که پیمان خزلی تهیه کنندگی اش را بر عهده دارد و از رادیو گفت و گو روی آنتن می رود.

۲۲۰۵۷

source