به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مستند «دوئل بوکمال» به کارگردانی محمدرضا ابوالحسنی در بخشهای ملی و شهید آوینی جشنواره سینما حقیقت حضور دارد.
مرتضی شعبانی تهیهکننده این فیلم درباره سوژه مستند دوئل بوکمال توضیح داد: این فیلم مستند، روایت عملیات بسیار مهمی است که از ابتدای سال 1396 در منطقه بادیه الشام در جنوب سوریه آغاز شده و در پایان این عملیات شهر بوکمال از دست داعشیها آزاد میشود.
وی درباره اهمیت این عملیات گفت: آمریکا با احداث یک پایگاه نظامی در منطقه تنف، یک مدار 55 درجه درست کرده بود و به همین دلیل، منطقه بوکمال، تنها راه ارتباطی بین سوریه و عراق بود. اگر آمریکا موفق میشد، این منطقه را نیز به اشغال خود دربیاورد، عملاًً هیچ ارتباطی بین سوریه و عراق باقی نمیماند و همین موضوع سرنوشت مبارزه با داعش را عوض میکرد. شاید بتوان گفت عدم پیروزی در عملیات بوکمال باعث میشد تا 7-8 سال زحمات جبهه مقاومت برای نابودی داعش هدر برود.
او با اشاره به حضور شهید سلیمانی در عملیات بوکمال گفت: موضوع مهمی که دستمایه ساخت این مستند شده، ورود شهید سلیمانی به عملیات بوکمال و تغییر روند جنگ است. در شرایطی که 3 ماه از آغاز عملیات گذشته بود، شهید سلیمانی به عنوان فرمانده جبهه مقاومت وارد میدان شد، خود را به مرز عراق و سوریه میرساند و از آنجا به بوکمال میرود. ایشان به مدت 3 ماه فرماندهی این عملیات را برعهده دارد و میتوان گفت نابودی داعش در بوکمال، نابودی کامل آن در عراق را رقم میزند. دقیقاً بعد از پیروزی در این عملیات است که شهید سلیمانی آن نامه مشهور مبنی بر پایان داعش را مینویسد.
وی با اشاره به نامگذاری این مستند گفت: همانطور که اشاره کردم، بوکمال تنها راه ارتباطی جبهه مقاومت برای رسیدن به سوریه بود که اگر از دست میرفت، سوریه سرنوشت دیگری پیدا میکرد. اسناد نشان میدهد که یک «دوئل» بین ایران و آمریکا برای مسلط شدن بر این منطقه شکل میگیرد.
شعبانی با اشاره به روند تولید این مستند 60 دقیقهای گفت: تصویربرداری میدانی این مستند از خود عملیات، مربوط به سال 1396 است، اما بعد از آن، مجموعه گفتوگوهایی با فرماندهان مطلع داشتیم که به مدت یک سال انجام شد تا این مستند آماده حضور در جشنواره سینما حقیقت شود.
عوامل تولید این مستند عبارتاند از:
کارگردان و نویسنده: محمدرضا ابوالحسنی، تصویربردار: احمد عبدالرحیمی، محمد صدری و احمد بخشی، تدوین: ساسان فلاح فر، حسن وزیرزاده و عباس وهاج و گرافیک: مهدی محمودیان.
این مستند توسط مرکز مستند حقیقت و بنیاد مکتب شهید سلیمانی تولید شده است.
انتهای پیام/؛
source