ایسنا/ایلام  اجلاسیه استانی همایش سراسری اندیشه‌های قضایی رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله‌العالی) با محور “قوه قضاییه؛ ارتقاء اقتدار، سلامت و کارآمدی” برگزار شد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین «الله نور کریمی‌تبار» نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه ایلام در این همایش با بیان اینکه تبیین و آگاهی‌بخشی به جامعه سیره رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله‌العالی) است، گفت: تبیین باید تا زمانی که واقعیت‌ها برای همه روشن شود ادامه داشته باشد و  پرچم هدایت جامعه را کسی نمی‌تواند بردارد، مگر کسی که اهل بصیرت و صبر و آگاه به مواضع حق و علی (ع) می‌فرمایند: اگر حادثه‌ای پیش می‌آید و شایعه‌ای در جامعه پخش می‌شود، تا قضیه روشن می‌شود در راستای تبیین گام بردارید.

  امام جمعه ایلام با اشاره به اینکه نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی (مد ظله العالی) همواره بر تبیین و آگاه کردن جامعه در فتنه‌های مختلف بوده است تا واقعیت برای جامعه روشن شود، افزود: جریان فتنه که در صدر اسلام بوده است، ادامه دارد و اکنون نیز وجود دارد، شرایط همواره برای امتحان وجود دارد و البته صحنه‌های آزمایش نیز مختلف است.
 

کریمی‌تبار با اشاره به اینکه کسانی که برای براندازی نظام مقدس جمهوری اسلامی اقدام می‌کنند محارب هستند، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب در برابر فتنه‌هایی که در کشور ایجاد شد، عجله نکردند، میدان دادند که جهاد تبیین انجام شود و آنهایی که فریب خوردند، آگاه شوند و به دامن اسلام و نظام برگردند.

وی ادامه داد: در جریان اغتشاشات اخیر نیز نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی ما حق استفاده از سلاح را نداشتند و حتی نیروهای ما شهید و مجروح شدند در حالی که اجازه استفاده از سلاح را نداشتند و این سیره مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) موجب ریزش در نیروهای برانداز و طرفدار باطل شد.

امام جمعه ایلام گفت: با ریزش افرادی که ناآگاهانه و بر اثر هیجانات و تحت تاثیر فضای مجازی، در این اغتشاشات شرکت می‌کردند، عناصر اصلی دشمن نیز ریزش کرده و محدود شدند و نقشه دشمن با تدبیر حکیمانه مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) و همراهی و بصیرت مردم خنثی شد.
 

کریمی تبار با بیان اینکه در این فتنه‌های اخیر مردم بر خلاف مردم دوران حکومت امام علی (ع) پای کار بودند و نقشه‌های دشمن را خنثی کردند، تصریح کرد: کسانی که شعار داده و بر اثر هیجانات در این وادی قرار گرفته بودند، مورد بخشش رهبر معظم انقلاب قرار گرفتند، اما جنایتکارانی که طراح بودند، کُشتند و آگاهانه بر علیه نظام وارد میدان شدند، بایستی مجازات شوند و دستگاه قضایی باید پیگیری لازم را در این زمینه انجام دهد.
 

  وی تصریح کرد: دستگاه قضا باید نسبت به شناسایی، محاکمه و مجازات مجرمان در جریان فتنه و اغتشاشات اخیر، با اقتدار برخورد کند که این امر موجب خواهد شد بسیاری از جرم‌ها انجام نشود و اقتدار دستگاه قضایی نیز بر همگان مشخص و روشن شود.
 

 رئیس کل دادگستری استان ایلام نیز در این همایش اظهار کرد: ارتقای اقتدار، سلامت و کارآمدی بحثی تخصصی است که باید از دیدگاه‌های متفاوت به آن پرداخت و محور ارتقای قوه قضائیه نیروی انسانی است و دو استعداد تکامل و انحراف در نیروی انسانی وجود دارد که باید به آن توجه شود.

  وی گفت: زمانی که صحبت از ارتقای تکامل باشد انسان‌ها به انسان جامد و جاهل تقسیم می‌شوند که انسان‌های جاهل کسانی هستند که باورهای غربی را به راحتی می‌پذیرند و دین گریز هستند و انسان‌های جامد کسانی هستند که متدین و علاقمند به سنت‌های قدیمی اند که همه مسائل را به گذشته و دین ربط می‌دهند، دین برای بالندگی بشر است و باید به انسان‌های مقتدر و معتدل تکیه کرد چون فرهنگ جامعه را ارتقاء می‌دهند.
 

علی‌محمدی افزود: در حکمرانی اسلامی مردمی بودن، عدالت و بهره‌وری محور بوده و جامعه اسلامی بر اساس نیازهای موجود با استفاده از توان مردم به بالندگی می‌رسد.
 

 رئیس کل دادگستری استان ایلام گفت: باید در جهت توسعه کشور امور تخصصی به متخصصین و امور عمومی به مردم سپرده شود، رسانه‌ها، حوزه‌ها و دانشگاه‌ها نهادهای توسعه‌ای هستند و در این میان نقش رسانه به عنوان یک نهاد مستقل، متنوع و تاثیرگذار برای پیشبرد و توسعه جامعه بسیار حائز اهمیت است.
 

  وی افزود: دانشگاه‌ها و حوزه‌ها نیز به عنوان نهاد توسعه‌ای باید استقلال فکری داشته و بدون توجه به باورها و تفکرات غربی و جمود فکری در خدمت جامعه قرار بگیرند و جامعه را ارتقا دهند و منشأ تحول و تکامل و موتور محرک جامعه باشند.
 

 عالی‌ترین مقام قضایی استان ایلام با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) در خصوص تاثیر نقش دستگاه قضایی بر عملکرد دستگاه اجرایی و قوه مقننه بیان داشت: اگر بخواهیم دستگاه قضایی اقتدار داشته باشد باید مستقل از مسائل سیاسی تصمیم بگیرد، رای صادر  و اقدام کند، هرجایی که نگاه دستگاه قضایی به مسائل جانبی و سیاسی باشد در آنجا عدالت لطمه می‌بیند.

وی گفت: شهروندان هم حق دارند و هم تکلیف، حق شهروند همان حقوق عامه است که اگر جایی در بحث حقوق عامه و شهروندی ضعیف عمل شود دستگاه قضایی در آنجا ضعیف عمل کرده است، همچنین به عنوان تکلیف آحاد مردم موظف به رعایت قانون و مقرارت نظام اسلامی هستند.
 

علی‌محمدی ادامه داد: اعتماد به نفس، وجدان کاری، مسئولیت پذیری، سرلوحه قراردادن تدین و پارسایی، امانت داری، دقت در گزینش‌ها بویژه گزینش مدیران، نظارت و پیگیری مستمر، فرصت شناسی و پاسخ‌گویی از شاخص‌های کارآمدی کارکنان دستگاه قضایی است.
 

  رئیس کل دادگستری استان ایلام گفت: جرم زدایی، قضازدایی، نهادینه کردن جایگزین‌های حبس، میانجی گری، داوری، تعیین مصادیق حقوق عامه، رفع اطاله دادرسی، کاهش آسیب‌های اجتماعی، افزایش صلح و سازش و فصل خصومت و استفاده از ابزارهای نوین در جهت دادرسی عادلانه در راستای عمل به اندیشه‌های قضایی مقام معظم رهبری (مد ظله العالی)  است.
 

وی در پایان تاکید کرد: احقاق حق مظلوم، فراهم کردن دسترسی آسان آحاد مردم به عدالت، مبارزه با فساد و عدم تأثیرپذیری در صدور رای از مهم‌ترین اصول دستگاه قضایی است.

انتهای پیام

source