به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌  کارخانه چوب و کاغذ مازندران این روزها به مراحل پایانی تولید کاغذ تحریر مورد نیاز کتاب‌های درسی رسیده است،‌ تاکنون 43 هزار تن کاغذ چاپ و تحریر برای کتاب‌های درسی در این مجموعه منتشر شده است و پیش‌بینی حاکی از این است که تا پایان اسفند ماه 7 هزار تن باقی مانده نیز تولید خواهد شد.بر این اساس 7 میلیون جلد کتاب درسی 14 میلیون دانش‌آموز ایرانی در داخل تولید شده است.

امسال برای نخستین بار کلیه کاغذ مورد نیاز کتاب‌های درسی در داخل تامین شد و به خودکفایی در تولید کاغذ مورد نیاز آموزش و پرورش رسیدیم که موجب شد هم در قیمت کتاب‌های درسی صرفه‌جویی شود و هم این امید ایجاد شود که زین پس کلیه کتاب‌های درسی با تولید داخل چاپ شود.

اما اخیراً‌ حجت‌الاسلام والمسلین لطیفی رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی از پایین بودن یارانه  کتاب‌های درسی انتقاد کرده و گفته است:‌ هر سال برای چاپ کتاب درسی، کاغذ یارانه‌ای دریافت می‌کنیم و به هر میزان یارانه‌ای که دریافت می‌کنیم، قیمت پشت جلد کتاب تأثیر دارد. امسال متأسفانه میزان یارانه‌ای که برای کاغذ داده شده، پایین‌تر از سال‌های گذشته بوده است و به این معناست که اگر سال بعد با همین وضعیت پیش برویم، افزایش قیمت پشت جلد کتاب را بیشتر از سال‌های گذشته خواهیم داشت و این نگرانی جدی ماست.

معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داده است:‌ در دو، سه سال گذشته قیمت پشت جلد کتاب درسی حدود 20 درصد افزایش داشت که در صورت عدم تأمین یارانه کاغذ، این میزان به بیش از 70 درصد خواهد رسید؛ مثلا فرض کنید بسته کتاب‌های اول ابتدایی در سال جاری، 36 هزار تومان بود ولی سال آینده با افزایش قیمت به 50 تا 60 هزار تومان می شود یا کتاب‌های دوره متوسطه 110 هزار تومان است که ممکن است تا 200 هزار تومان برسد. اگر قرار باشد افزایش قیمت کتب درسی کمتر باشد، باید اکنون دولت یارانه تخصیص دهد و هر میزان که به ما یارانه بیشتر بدهند. قیمت کم‌تر می‌شود.

انتهای پیام/

source