به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در نشست رسانه‌ای سیزدهمین جشنوارۀ بین المللی پویانمایی تهران گفت: در موضوع پویانمایی کشورها و شرکت های مختلف درگیر تکنیک و مدل و شکل ارائه هستند. ما در جمهوری اسلامی ایران سعی می کنیم در موضوع محتوا غافل نشویم. در کنار تکنیک و مسائل فنی و مسائل شکلی، محتوا برایمان مهم است.

وی افزود: باید بدانیم چه چیزی را می‌خواهیم منتقل کنیم؟ امام (ره) فرمود هنر، دمیدن روح تعهد در انسانها. پویانمایی باید کمک کند مخاطب متعهد و مسئول بار بیاید. پویانمایی «بچه زرنگ» را که محصول کانون بود، حاصل اعتماد به یک گروه کارآزموده بود. امروز این پویانمایی را می بینید که مخاطب میلیونی دارد. 1 میلیون و 800 هزار مخاطب را طی چند ماه گذشته داشتیم. رکورد تاریخ فیلم کودک و نوجوان شکستته شد. تا الان 64 میلیارد تومان فروش داشته و در رتبۀ سوم فیلمهای ایران قرار گرفته است. به لحاظ محتوا و جذابیت و فنی درست عمل کنیم، مخاطبمان می پذیرد.

وی افزود: مفختریم پس از گذشت 27 سال از پویانمایی بین المللی تهران، اعلام کنیم این جشنواره در خلال این سالها با رشد تدریجی همراه بود. با بهره گیری علوم دانشگاهی مبتنی بر خلاقیت شایستگان عرصه پویانمایی امروز توانسته در بین فعالان صاحب سبک در دنیا جایگاهی را برخوردار باشد. امروز شما در بین کسانی که صاحب سبک هستند و حرفی برای گرفتن در دنیا دارند، پویانمایی تهران را کاملاً می شناسند و از اعتبار بسیار بالایی برخوردار است. اکنون در سیزدهمین دورۀ این جشنواره تلاش می‌کنیم پلی ارتباطی و مؤثر میان هنرمندان و تولیدکنندگان این مرز و بوم با سایر کشورها برقرار کنیم و بر آنیم آثار فاخر هنری مبتنی بر گسترۀ خیال و اندیشه هنرمندان را با استناد به ارزشهای ایرانی و اسلامی به دنیا معرفی کنیم.

به دنبال اقتصادی شدن پویانمایی هستیم

علامتی ادامه داد: تلاش این است که در راستای اقتصادی شدن این هنر خوب که یک صنعت پویاست، حرکت کنیم. ضرب‌آهنگ تولید پویانمایی بسیار تندتر از گذشته پیش می رود. دلیل آن، رشد فناوری و ورود دانش آموختگان این عرصه دلیل دیگری است. دلیل مهم تر این است که پویانمایی، ایجاز در انتقال مفاهیم و عواطف و قصه است که حکایت را عینیت می بخشد. ایجازی که دقیقاً با ذائقۀ مخاطب حرکت می کند. جشنوارۀ امسال سعی می کند زمینه تبادل آموخته های میان پیشکسوتان را با نوپاهای این عرصه ایجاد کند تا با حمایت و تشویق، آنها را در مسیر پیشرفت قرار دهد. در کنار آن، مؤسسات فعال و انیمیشن‌های موفق معرفی خواهند شد. امسال بخش‌هایی در کنار بدنۀ اصلی جشنواره به بخش جنبی افزودیم که طعم خاصی را به جشنواره داده است.

مدیرعامل کانون‌ پرورش فکری کودکان و نوجوانان افزود: امروز متأسفانه و شوربختانه برگزاری جشنوارۀ سیزدهم همزمان شده با بزرگ ترین نسل کشی تاریخ در غزه که جهانیان نمی توانند از آن چشم پوشی کنند. انیمیشن به عنوان یک رسانه تأثیر گذار می تواند این وحشی گری را معرفی و در این زمینه بسیار فعال عمل کند. در این راستا جشنوارۀ سیزدهم با برگزاری نشست فلسطین سرزمین مقدس تصمیم دارد رسالت خود را انجام رساند.

علامتی با اشاره به اینکه حدود 72 کشور جهان در این جشنواره حاضرند، گفت: 42 کشور به آثار برگزیده راه یافتند. حدود هزار و 558 اثر دریافتی در قالب فیلم بلند و کوتاه و چند ثانیه ای و … داشتیم. امروز 72 کشور به جمهوری اسلامی ایران اعتماد می کند و علم پویانمایی و هنر آن را می پذیرد.

وی ادامه داد: بخش هوش مصنوعی را به جشنواره افزودیم. همان طور که در تمام عرصه های علمی و هنری نفوذ هوش مصنوعی را می بینیم، باید به عنوان یک واقعیت انکارناپذیر آن را بپذیریم. اندیشمندان این حوزه با فعالان پویانمایی به گفت و گو می پردازند.

محمدرضا کریمی صارمی دبیر جشنوارۀ بین المللی پویانمایی تهران در این باره گفت: تولید 10 فیلم کوتاه پویانمایی را کلید می زنیم. کشتن 11 هزار کودک در طی دو ماه باید ثبت جهانی شود. بنابراین از بهترین فیلم سازان و مدیران و تولیدکنندگان دعوت می کنیم در این حوزه 10 فیلم بسازیم.

کریمی دربارۀ اهدف جشنواره گفت: این جشنواره از 13 تا 17 اسفند امسال با چهار سالن برگزار می شود. فراهم سازی بستری شایسته برای تبادل اندیشه ها از طریق گردآوری و عرضه هدفمند آثار و کشف توانمندی و تشویق نوآمدگان عرصه پویانمایی به ابتکار و نوآفرینی از اهداف این جشنواره است. تولیدکنندگان بلند انیمیشن سینمایی در دنیا زیاد نیستند، اما امروز ایران به قطب اصلی ساخت انیمیشن تبیدل شده است. امروز تولیدکنندگان ما بر تکنولوژی غالب شدند و دنبال محتوا هستند. «بچه زرنگ» نمونه آن است.

وی دربارۀ بخش بین الملل گفت: از جشنواره سوم جایگاه جشنواره بین المللی در دنیا ثبت شد. چند علت دارد؛ اول اینکه دارای کاخ ویژه ای است، دوم اینکه مخاطب گسترده ای دارد. سوم اینکه دانشکده ها حضور دارند و از جهت علمی به کمک ما آمدند، چهارم اینکه توانسته داوران بین المللی را جذب خود کند و نکتۀ آخر اینکه جشنواره سر موعد آغاز شده و فرآیند منظمی دارد. اینها شاخصه‌های یک جشنوارۀ بین المللی است.

کریمی دربارۀ تعداد آثار جشنواره بین المللی پویانمایی تهران گفت: آثار ثبت شده در دبیرخانه ایران 534، آثار رسیده به دبیرخانه 452 و آثار راه یافته به مسابقه 139 اثر هستند. در بخش بین الملل، آثار راه یافته به مسابقه 162، آثار رسیده به دبیرخانه 876  و آثار ثبت شده 1034 اثر است. از 139 فیلم ایران، 33 اثر به بخش بین‌الملل راه می یابد.

وی دربارۀ سالن‌های نمایش گفت: سالن‌های شهید بهنام، غدیر، سینما کانون و موزه سالن‎‌های نمایش هستند. امسال باغ کتاب همکاری کرد و بنا شد صبح ها ویژه مدارس و بعد از ظهرها خانواده‌ها و نوجوانان حضور داشته باشند. بسیاری از کتابهای کانون به فیلم انیمیشن تبدیل شدند. در این سالن هم کتاب و هم فیلم را می بینند.  

دبیر جشنواره پویانمایی تهران افزود: بخش پایان نامه های برتری علمی با هدف ارتقای سطح علمی جامعه انیمیشن با حضور اعضای هیئات علمی دانشگاه های هنری کشور، یک دبیر و سه داور دانشگاهی برپا خواهد بود. در این دوره 53 پایان نامه نظری به بخش علمی ستاد جشنواره ارسال شد.  از این میان 28 پایان نامه انتخاب شد و اسامی این تعداد در کاتولوگ جشنواره ثبت می‌شود.

کریمی دربارۀ نمایش ویژه گفت: این بخش به شیوه غیر رقابتی به منظور فراهم آوری عرصه ای پویا برای تبادل تجربه و اندیشه هنرمندان و ایجاد زمینه ای مناسب برای ارزیابی جایگاه آثار ایران در قیاس با آثار سایر کشورها شکل گرفته است. گزیده‌ای از آثار برگزیده جشنواره مختلف جهانی و مروری بر آثار یک مکتب یا سبک ویژه، از مواردی است که در این بخش به نمایش گذاشته خواهد شد.

وی دربارۀ پویانمایی دینی گفت: در دورۀ قبل از لحاظ داوری منتخب دینی نداشتیم، چرا که از لحاظ کیفیت پایین بودند. بناست 10 سال آثار پویانمایی را بررسی کنیم تا بدانیم چرا سطح کیفیت آثار دینی پایین است.

کریمی دربارۀ بخش چشم انداز گفت: نمایش آثار این بخش با تأکید بر جنبه های آموزشی و اطلاعاتی، به شیوۀ غیر رقابتی و با گزینش از میان تولیدات کشورهای مختلف صورت می گیرد. پرداختن به موضوع هایی همانند معرفی استعدادهای نوپا، تبیین جایگاه پویانمایی در آثار تبلیغی، مروری بر آثار یک فیلمساز و مواردی از این دست مورد توجه قرار می گیرد. همچنین در کنار این موارد، 4 نقد فیلم با حضور اساتیدی مثل رامتین شهبازی خواهیم داشت.

دبیر جشنوارۀ پویانمایی تهران افزود: در این دور از جشنواره نشست های تخصصی خواهیم داشت. این نشست‌ها با عناوینی مثل هوش مصنوعی و آینده پویانمایی با حضور دکتر یونس سخاوت، جادوی دیدن: نگاهی بر آناتومی چشم و تأثیر آن بر زیبایی شناسی و انیمیشن با حضور دکتر بابک نکویی، پژوهشی بر انیمیشن های اولیه چین از نگاه تاریخ با حضور ژانگ ژنشینگ و فلسطین، سرزمین مقدس است.

وی دربارۀ اهمیت نشست فلسطین، سرزمین مقدس گفت: در سفری که به یکی از جشنواره‌های خارجی داشتیم، روایت آنها را در تصویرسازی قضیۀ «دِیر یاسین» دیدم. آنها این ماجرا را یک اتفاق ساده نمایش داده بودند. از این جهت بنا داریم با یکسری از هنرمندان و تولیدکنندگان حرفه‌ای 10 فیلم کوتاه در حوزه پویانمایی تولید کنیم.

انتهای پیام/

source