به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز کشور، در نامه‌ای دوستانه و صمیمانه توصیه‌هایی را در مورد ایام نوروز به مردم ارائه داد و از آنها خواست تا از تعطیلات نوروز به بهترین شکل ممکن استفاده کرده و بهره ببرند. مرور پیشنهادهای نوروزی حجت‌الاسلام قرائتی در این فضای تازه بهاری خالی از لطف نیست. البته با مطالعه این نامه، به طور حتم دستتان می‌آید که مخاطب این پیشنهادها فقط افراد شاغل نیستند. بلکه تمام مردم در هر سن و سالی که باشند می‌توانند این موارد را در روزهای تعطیل و در حین دید و بازدیدهای نوروزی به کار بگیرند و از این فرصت‌ها کارهای غیررسمی در لابه‌لای تفریح و دید و بازدید انجام دهند.

رسیدگی به اقوام

1- اولین پیشنهاد حجت الاسلام قرائتی رسیدگی به مشکلات اقوام است. او می‌نویسد: «از افراد محبوب و متمکن فامیل بخواهیم دور از چشم دیگران جلسه‌ای خصوصی برگزار و بعضی از مشکلات فامیل را حل کنیم و برای آنان اگر می‌توانید به نوعی ایجاد اشتغال کنید و اگر در میان آنان کسی زندان است برای آزادی او تدبیری کنید.»

2- رسیدگی به امور درسی جوان‌ترهای فامیل توسط افراد تحصیل‌کرده هم مورد دیگری است که می‌توان در روزهای تعطیل نوروز آن را به انجام رساند. درواقع خوب است نوجوانانی که در درس ضعیف و نگران امتحانات دو ماه دیگر آنان هستیم را خصوصی دعوت کنیم و تحصیل کردگان فامیل (فرهنگیان- دانشجویان) لحظاتی دروس مشکل آنان را کمک و برای امتحانات آنان را از نگرانی بیرون آوریم.

3- اگر در میان فامیل کدورتی است و افرادی با یکدیگر قهر هستند از طریق افراد محبوب یا مهمانی ویژه و یا هر راهی که می‌شود تلاش کنیم که آنان را آشتی دهیم. چه خوب است که سال جدید با برقراری صلح و دوستی میان اقوام و آشنایان شروع شود.

4- رسیدگی به امر ازدواج جوان‌ها هم مورد دیگری است که حجت‌الاسلام قرائتی به آن اشاره کرده است تا در لابلای دید و بازدیدها برای افراد بی همسر تدبیر و مشورتی شود که بهترین واسطه‌گری در اسلام واسطه‌گری در امر ازدواج است.

نوع برخورد در بحث‌های اعتقادی و سیاسی در جمع آشنایان

5- در بسیاری از جلسات به اوضاع سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ممکن است انتقاداتی وارد شود که ما باید اولاً دقت کنیم که انتقاد نابجاست یا بجا، اگر انتقاد صحیح است اشکالات را توجیه نکنیم؛ زیرا توجیه لغزش‌ها حماقت است. ولی وجود اشکال هم دلیلی بر کناره‌گیری از مسئولیت‌ها نیست؛ زیرا انقلاب ما کودتای گروهی خاص نبوده، بلکه قیام صدها هزار شهید و جانباز و اسیر بوده و نادیده گرفتن این همه سرمایه خیانت است و وظیفه ماست که از ضعف‌ها بکاهیم و نارسایی‌ها را تکمیل کنیم، کوتاه سخن اینکه: توجیه اشتباه حماقت است. تضعیف خیانت است. تکمیل رسالت است.

6- نهی از منکر و پرهیز از گناهان هم باید در نوروز فراموش نشود. در دید و بازدیدها به منکراتی می‌رسیم که افراد صاحب نفوذ باید رسالت خود را انجام دهند.

توجه به شبهات و رسیدگی به امور دینی

7- از طرف دیگر در دید و بازدیدها ممکن است به پرسش‌هایی برسیم که می‌توانیم آن پرسش یا اشکال را یادداشت کنیم و بعداً با تماس با فرهیختگان پاسخ را دریافت و شبهه پیش آمده را حل کنیم.

8- دید و بازدید نوروزی فرصت خوبی برای ترویج فرهنگ نمازخوانی بین افراد است. ممکن است در میان بستگان افرادی نسبت به نماز تارک یا کاهل یا جاهل باشند، از این فرصت با آموزش و تذکرات رابطه آنها را با خدا تقویت کنید.

به فکر دیگران باشیم

9- در حین سفرهای نوروز از افرادی که وقت خود را صرف حفظ سلامت و امنیت ما می‌کنند غافل نشویم. در میان صدها هزار سفر سعی کنیم به مسافرین، در راه مانده کمک کنیم و گاهی از خادمین در جاده مانند نیروهای پلیس، هلال احمر و اورژانس حتی‌المقدور اگر می‌شود با کلمه‌ای تشکر کنید.

10- پیشنهاد دیگر حجت‌الاسلام قرائتی برای عید نوروز رسیدگی به اوضاع افرادی است که از لحاظ مالی در شرایطی خوبی به سر نمی‌برند. در میان این دید و بازدیدها به بستگان ضعیف و گمنام توجه بیشتری کنیم و حتی می‌توان کمک‌های خود را به اسم عیدی به آنها برسانیم.

درواقع ده‌ها نمونه کار مفید را می‌توان در لابلای دید و بازدیدها انجام داد و چون انجام این کار بر اساس بخشنامه و اجبار و شرح وظیفه نیست و فقط برای خداست، حتماً از نصرت‌ها و امدادهای الهی بهره‌مند خواهیم شد. زیرا خداوند وعده داده که «ان تنصرو الله ینصرکم و یثبت اقدامکم» و یقین بدانیم که وعده الهی حتمی است.

انتهای پیام/

source