به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، چهره‌های شناخته شده و اهالی فرهنگ و هنر واکنش‌هایی را به دنبال شهادت آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور به‌همراه آیت‌الله آل‌هاشم امام جمعه تبریز، حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه، مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و هیئت همراه در اثر سقوط بالگرد، نشان دادند.

تیمور کوشکی گوینده و گزارشگر ارشد سازمان صدا و سیما در جریان گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم درباره حسّ و حالش از شهادت رئیس‌جمهور و دیگر مسئولان در حادثه بالگرد ورزقان به خبرنگار تسنیم گفت: حسّ و حال من با توجه به شرایط و اتفاقاتی که در کشور حادث شد شوکه کننده بود، چرا که برای کسی این اتفاق افتاده بود که خادم قرآن و امام رضا و سیدالشهدای خدمت بود. از روز قبل در همه جا از تهران تا شهرستان ها و حرم های آقا امام رضا (ع)، حرم حضرت معصومه(س) و حضرت شاهچراغ دعای توسل خوانده شد و این نشان دهنده عشق و ارادت مردم به یک خادم است که احساس کرده بودند در خدمت نظام مقدس جمهوری و در خدمت مردم است.

وی خاطرنشان کرد: پس از اعلام شهادت، برای من بسیار ناگوار بود که بعد از خبر یک فرود سخت، یک خبر دردناک شهادت هم به مردم داده شد. اگر چه خدمات و خستگی ناپذیر بودن هیات همراه را نیز نمی‌توان فراموش کرد که همگی از سرمایه‌های ارزشمند نظام بودند که متأسفانه از دست رفتند. البته لازم است نکته‌ای از شهید بزرگوار بهشتی نقل کنم که فرموده بودند سرگذشت و سرنوشت مقلدان خمینی چیزی جز شهادت نیست، همه این انسان‌ها عاقبت‌شان به شهادت ختم می‌شود چون خالص و مخلص‌اند.

کوشکی ادامه داد: رئیس‌جمهور به دلیل ویژگی‌هایش محبوب قلوب مردم شد. ایشان با مردم و برای مردم بود و شهید خدمت و خادم جمهور بود. علم، باور و عمل‌شان یکی بود. قاطعیت و اخلاق نبوی داشت. در کارها مشاوره می کردند و برای مردم احترام قائل بودند. دید جامع‌نگر داشتند و دیدگاه انتزاعی نداشتند و معتقد بودند کارها بایستی به دست مردم باشد. اصلاح امور از اهداف راهبردی ایشان بود و معتقد بودند در گرو سلامت نظام اداری کشور است. پیگیر شفاف‌سازی در امور اقتصادی بودند و وارد میدان شدند و خط قرمزهای مبارزه با فساد را شکستند. در راه مبارزه با فساد، مردم برای ایشان اصل بودند. این ویژگی‌های فردی است که سکان اجرایی را در نظام عهده‌دار شده است. 

این گوینده افزوده: از دیگر ویژگی‌ها جامعیت ایشان در تمام حوزه‌ها اعم از عبادت، جهاد، سیاست خارجی، مدیریت و همین فرهنگ است که اهالی رسانه می‌دانند چه دید بازی داشتند. آقای رییسی، خدا و مردم را جدا نمی‌دید حتی از خود دفاع نمی‌کرد و می‌گفتند خدا از من دفاع می‌کند که ناشی از دید تعبدی و برای رضای خدا کار کردن ایشان است. ایشان یک رییس جمهور تحول آفرین بود. به عنوان مثال زیرساخت‌های داخلی، مسائل کارگاه‌ها و کارخانه‌هایی که تعطیل شده بودند را مداوم پیگیری می‌کردند. تحول در سیاست خارجی ایجاد کردند که مبارزه با استکبار و نزدیکی با همسایگان تحت تأثیر همین تغییر سیاست انجام شد.

این گوینده افزود: مهمترین رکن رکین ایشان ولایتمداری بود و همه‌جا گفته می شد که مقام معظم رهبری وقتی سخنرانی داشتند، ایشان این منویات رادر جلسه دولت گوشزد می‌کرد. در عمل هم به نقاط محروم توجه داشت و برای بازدید در آنجا حضور پبدا می‌کردند. از بعد دیگر الَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَماءُ بَیْنَهُمْ  بود یعنی رحم، شفقت، مهربانی و اخلاق نبوی داشت ودر بعد خارجی شدت عمل داشت و با حضور در سازمان ملل استکبار و آمریکا را رسوا کرد. چقدر از مقاومت، احرار، آزادگان و مظلومین حمایت کرد. بنده خدا بود.

کوشکی اشاره کرد: یکی از کارهای خوب و مدل حکمرانی آیت‌الله رییسی منطبق با امامین انقلاب و مکتب اسلام بود. روحیه استکبارستیز داشت و مبارزه با فساد از راهبردهای ایشان بود. توجه ایشان به اصل 44 و خصوصی‌سازی بود برای شکستن حصارها، نابودی رانت ها و تمرکززدایی مهم بود تا بخش خصوصی وارد میدان شود و کار انجام شود. ایشان به دنبال تحقق شعار سال یعنی جهش تولید با مشارکت بودند و کارهای فراوانی در این 3 سال انجام شد که در سال‌های آینده، در دراز مدت نتیجه خواهد داد. ریل‌گذاری‌ها و زیرساخت‌ها انجام شده و امیدواریم که راه ایشان را ادامه یابد و البته در کنار وجود گرانی و تورم نیاز بود که از این پیچ تاریخی عبور کنیم.

این گوینده بیان کرد: هیچ واژه‌ای بهتر از این نیست که بگویم ایشان بنده خدا بود؛ العبد بود و همین است که در کشور مردم این‌گونه می‌سوزند و اکثر کشورهای خارجی پیام همدردی به ملت ایران دادند. توجه داشته باشید که کشوری که در زمان پیروزی انقلاب به حساب نمی‌آمد یکی از پایه‌های صلح و گفتگوی منطقه‌ای است  وهمه کشورها و شخصیت‌های جهان وارد میدان شده و ابراز ارادت می‌کنند. آقای رییس یک خدمتگذار واقعی بود.

وی تصریح کرد: البته در روز خبرنگار در بازدیدی که داشتند بسیار موشکافانه، دلسوزانه و کارشناسانه به موضوع نگاه کردند و زمانی که صحبت‌های ایشان را در مورد رسانه شنیدیم احساس می‌کردیم ایشان فردی است که عمری را در رسانه سپری کرده و بسیار به اوضاع و احوال مسلط بودند. البته این به این دلیل که ایشان هم حوزوی و هم دانشگاهی بودند، قاضی، بازرس، رییس جمهور، نماینده مقام معظم رهبری و از خبرگان بودند، و امام صادق (ع) می‌فرماید هر عالمی که به زمانه آگاه نباشد دچار اشتباه می‌شود، تسلط ایشان به موضوعات، مشورت، مطالعه و تحقیق و موشکافانه برخورد کردن در اظهار نظرشان در مورد رسانه نیز دیده می‌شد. ایشان در آستانه ولادت آقا امام رضا (ع) آمد و در آستانه ولادت امام رضا (ع) هم آسمانی شد. 

کوشکی در خصوص هیات همراه گفت: پدر بزرگوار آیت‌الله آل‌هاشم هم از آیت‌الله‌های بزرگ تبریز هستند و سبقه و ریشه مردمی در تبریز دارند. منزل پدری ایشان در یکی از مناطق قدیمی تبریز به روی مردم باز است و پدر بزرگوارشان وصیت کرده بود که اگر فوت کردند پسرشان بر ایشان نماز بخواند و چه روزگاری است که پسر رفت و پدر ماند و پدر باید بر جنازه پسر نماز بخواند. شهید امیرعبداللهیان منشأ تحول در وزارت خارجه شد و دنیا را با صلابت، قدرت و خستگی ناپذیری به سمت ایران آورد. جبهه مقاومت، لبنان، کشورهای اسلامی و آزادگان جهان در زمان ایشان چقدر تقویت شد. شهید مالک رحمتی نیز یک استاندار جوان و تحول آفرین بود که در آستان قدس رضوی به همراه جناب آقای رییسی خدمت کرده بود و نشان می‌داد که این افراد خدوم به میدان آمدند اما متأسفانه همه از دست ما رفتند. سعدیا مرد نکونام نمیرد هرگز/ مرده آنست که نامش به نکویی نرود.

انتهای پیام/

source