Wp Header Logo 1568.png

مجموعه مستند از شما سوال دارم، با محوریت پاسخ به پرسش‌های جوانان در زمینه پاسخ گویی به شبهات حجاب و نگاه غرب به موضوع پوشش به زودی به روی آنتن می‌رود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد رضا عبدالحمیدی، مستند ساز و پژوهشگر مسائل اجتماعی و فرهنگی، با اعلام این خبر افزود:تمدن غرب از نظر اخلاقی بخصوص اخلاق خانوادگی، بسیار عقب‌تر از ماست. مساله‌ای که ما به اندازه‌ی کافی به آن نپرداخته ایم. در حالی که نیاز است از این زاویه هم به موضوع توجه و دقت کنیم که اگر غرب در برخی مسائل مثل فناوری از ما جلوتر است، این دلیل بر این نیست که در تمام امور نظیر سبک زندگی هم از او تبعیت کنیم.

این فعال فرهنگی، ادامه داد: در قسمت سوم مستند ” از شما سوال دارم” به نگاه غرب به بحث پوشش پرداخته شده و تلاش شده برای مخاطب در این زمینه مفهوم سازی صورت بگیرد که نیاز امروز رسانه‌ی ماست.

عبدالحمیدی با تاکید بر اینکه خود اندیشمندان اروپایی بر این موضوع اذعان دارند که ما در فرد گرایی دچار بحران‌هایی شده ایم که راه درمان و خروج از آن را نمی‌دانیم، گفت: ما در رسانه‌های خود نیاز داریم که باور مندانه از سبک زندگی و فرهنگ بویژه در مساله اخلاق و خانواده دفاع کنیم و به غرب بگوییم که شما در این موضوع باید در مکتب ما تلمذ کنید تا از بحران‌های خود عبور کنید.

این مستند ساز درباره برخی راه کار‌های نادرست فرهنگی در برخورد با مساله عفاف و حجاب، به اهمیت عملکرد‌های بلند مدت فرهنگی در کنار یک سری تنظیم گری‌های قانونی اشاره کرد و تاکید کرد از راه حل‌هایی که به مثابه‌ی یک مسکن مقطعی هستند باید بنا بر بیانات مقام معظم رهبری به نقطه‌ی بازدارندگی برسییم. یعنی مثل صنایع پزشکی و هسته‌ای که به نقطه‌ای رسیده ایم که نه تنها در این زمینه‌ها وابسته به غرب نیستیم بلکه در دنیا حرف برای گفتن داریم.

عبدالحمیدی خاطر نشان کرد: ما در نقطه مطلوب محصولات رسانه‌ای هنوز به نقطه‌ی بازدارندگی نرسیده ایم بلکه در تولیدات انبوه موجود بیش از آنکه با تولیدات تاثیرگذار مواجه باشیم و به نقطه بازدارندگی و عقب راندن خاکریز‌های فرهنگیب رسیم، شاهد این هستیم که بخش عمده‌ای از محصولات موجود ومورد توجه، لباس پادشاه هستند وتاثیر گذاری و بازدارندگی لازم را ندارند.

این فعال فرهنگی و پژوهشگر اجتماعی، به دو گانه سازی‌های غرب در مسائل فرهنگی پرداخت و گفت: یکی از کار‌های غرب که قدرت فکر کردن را از ما می‌گیرد این است که برای ما دوگانه‌های تکنولوزی- و فرهنگ را بوجود می‌آورند که قدرت فکر مردن را از ما می‌گیرد. به این معنا که به ما القا می‌کند که اگر تکنولوژی و فناوری را م یخواهید باید حتما برهنگی و کشف حجاب را هم بخواهید؛ و ابتدا باید پوشش ایرانی – اسلامی خود را بیرون در بگذارید و بعد وارد این فضای فناوری شوید.
وی ادامه داد: همچنانکه رضا خان را هم فریب داد و غرق در این تفکر کرد. تفکری که متاسفانه بر بدنه قشر زیادی از روشنفکری ما هم باقی ماند و به دلیل اینکه رسانه نقش بازدارندگی خود را به خوبی بازی نکرده، این موضوع همچنان بعنوان گره ذهنی یک عده مطرح است. عده‌ای که فریب می‌خورند که برای رسیدن به موفقیت‌هایی که غرب به آ ن رسیده، حتما باید ذائقه‌ی او در پوشش، تغذیه و سایر مسائل را هم به اجبار، انتخاب کند.

عبدالحمیدی با اظهار اینکه رفع این گره ذهنی نیاز به یک ادبیات رسانه‌ای مستمر و معقول دارد گفت این مهم نیازمند دوری از ادبیات پیچیده و فلسفی و گفتگوی ساده با مخاطب به وسیله‌ی توسط روانشناس‌های رسانه چی است که با ادبیات خاص هر مخاطب محصولات اثرگذار تولید و به مخاطب با توجه به نیاز او عرضه کنند.

گفتنی است محمد رضا عبدالحمیدی سازنده‌ی مستند پر مخاطب “دو مینو” است که با محوریت همزیستی انسان و سگ و بررسی این پدیده اجتماعی از ابعاد مختلف، در شش قسمت تولید و ازآنتن رسانه ملی پخش شده و بازتاب‌های مثبتی را در داخل و خارج از کشور دریافت کرده است.

 

source