Wp Header Logo 2540.png

مهم‌ترین خبر‌ها در بسته کتاب هفته از «از رونمایی از سند ملی خواندن و ترویج مطالعه» تا «فراخوان چهارمین دوره جشنواره آفتابگردان» است که به آن می‌پردازیم.

خبرهای کتاب در هفته ای که گذشت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ قرار گرفتن کتاب «سیره و قیام زیدبن علی» در فهرست صد کتاب ماندگار قرن کتابخانه ملی ایران، از دیگر خبر‌های مهم این هفته بود.

***

اولین خبر؛ رونمایی «سند ملی خواندن و ترویج مطالعه» در نهاد کتابخانه‌ها است.

در این مراسم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این سند را یک سند جامع و کامل خواند و افزود: این سند که به دنبال دغدغه رهبر انقلاب در حوزه کتابخوانی به تصویب رسیده، آخرین سند در زمان دولت شهید رئیسی بوده و ۲۱ دستگاه را در حوزه مطالعه فعال کرده است.
مطابق این سند، ارسال کتاب به مناطق کم برخوردار و تجهیز کتابخانه‌ها در دستور کار نهاد‌ها قرار دارد. این سند در اردیبهشت ماه جاری به عنوان آخرین سند دولت سیزدهم در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و به دستگاه‌ها ابلاغ شد.

***

این هفته همچنین در حوزه کودک و نوجوان خبر‌های عاشورایی در سرخط خبر‌ها قرار گرفت؛ از جمله مجموعه‌ای که تصویرگری آن هفت سال طول کشید

تصویرگری مجموعه ۵ جلدی نوجوان و داستان‌های آسمانی، هفت سال طول کشید، زیرا نویسنده می‌خواست که تصویرهایش کلیشه نباشد. در نتیجه توجه ویژه به تصویرها، کتاب مورد استقبال مخاطبان ۹ تا ۱۵ ساله قرار گرفته است.
مجموعه پنج جلدی نوجوان و داستان‌های آسمانی، داستان‌هایی مذهبی و کوتاه با موضوع واقعه کربلا در «کسی یاری‌اش نکرد»، موضوع علی ابن موسی‌الرضا (ع) امام هشتم در «سه دانه انگور سرخ»، موضوع فاطمه زهرا (س) و علی‌بن ابی‌طالب (ع) در «عروسی شبیه هیچ‌کس»، موضوع علی‌بن ابی‌طالب (ع) در «یکی برای همیشه» و واقعه کربلا در «سقای تنها» است.

***

وخبر دیگردر حوزه کودک ونوجوان؛ کتاب شعری برای در وصف شهید «نادر مهدوی» برای کودکان به ۲ زبان به بازار آمد

کتاب شعر «مثل گل خوشبو بود» سروده سیروس فتحی، نویسنده و شاعر آیینی جنوبی در وصف شهید نادر مهدوی، شهید شاخص جنوب کشور به دو زبانی فارسی و انگلیسی به سفارش اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان بوشهر منتشر شد.
شهید نادر مهدوی، یکی از شهدای شاخص و حماسه‌ساز استان بوشهر در جریان دفاع مقدس بود که به دلیل رشادت‌هایش در مقابل نیرو‌های امریکایی، به کابوسی برای آنها مبدل شده بود

***

اما خبر دیگر؛ اهداء تابلو خوشنوسی نفیس به کتابخانه ملی ایران

تابلو قطعه بندی و به خط نسخ با موضوع احکام نماز خواندن در کنار قبور و امامزادگان توسط نورا حق‌پرست به کتابخانه ملی ایران اهداء شد.
نورا حق پرست نویسنده و مترجم، و مدیر انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، تابلو قطعه‌بندی‌شده و به خط نسخ و مزین به نام حضرت اباالفضل العباس را به کتابخانه ملی ایران اهداء کرد.
این تابلو با کتابت علی بن محمدبن قاسم اردبیلی، آراسته به تذهیب و آرایه‌های مختلف می‌باشد و در قاب خاتم محافظت شده است. موضوع این تابلوی نفیس درباره احکام نماز خواندن در کنار قبور و امامزادگان و با تاکید بر خواب شیخ محمد نام از حضرت اباالفضل علیه السلام در تایید نماز و زیارت در این اماکن است.

***

در حوزه شعر، ترجمه اشعار سیدعلی صالحی به زبان عربی جز خبر‌های این هفته بود

شعر‌های سیدعلی صالحی با ترجمه حمزه کوتی در روزنامه «العربی الجدید» منتشر شده است.
روزنامه «العربی الجدید» برای بار چندم به ترجمه و چاپ اشعاری از سیدعلی صالحی اقدام کرده است.
«حمزه کوتی» مترجم آثار صالحی گفته است: «شعر سیدعلی صالحی در کشور‌های عربی از محبوبیت ویژه‌ای برخوردار است.»

***

«قاصدک» فراخوان داد

فراخوان سومین دوره متمرکز و حضوری آموزش شعر و داستان کودک و نوجوان با عنوان «قاصدک» منتشر شد.
سومین دوره متمرکز و حضوری آموزش شعر و داستان کودک و نوجوان با عنوان «قاصدک» از سوی خانه کتاب و ادبیات ایران، برگزار می‌شود.
عموم ادب‌جویان و علاقه‌مندان شعر و داستان کودک و نوجوان جهت ثبت‌نام می‌توانند تا ۵ مرداد ۱۴۰۳ با ارسال مشخصات کامل به آدرس ketab.tv/cms/page/ghasedak در سومین دوره آموزشی «قاصدک» اقدام کنند.

***

انتشار فراخوان یک رویداد دیگر هم با موضوع سالمندان خبر پایانی این هفته است

بنیاد فرهنگ سالمندی با انتشار فراخوان چهارمین دوره جشنواره «آفتابگردان»، آمادگی خود برای دریافت آثار نویسندگان و شاعران کشور را با موضوع سالمندان اعلام کرد.
دبیرخانه چهارمین دوره جشنواره فرهنگی ادبی آفتابگردان از ۲۴ تیر آماده دریافت آثار علاقه‌مندان در بخش‌های داستان، شعر و خط و خوشنویسی، پادکست و نماهنگ است.
علاقه‌مندان می‌توانند آثار خود را تا ۱۵ شهریور ۱۴۰۳ از راه‌های ایمیل aftab ۳@salmandiran.ir، آدرس پستی: تهران، خیابان مطهری، پلاک۱۴۵، طبقه سوم، کد پستی ۱۵۷۶۶۳۷۶۳۱، وب سایت بنیاد www.salmandiran.ir/aftabgardan و شبکه‌های اجتماعی به شماره ۰۹۰۳۱۲۳۶۰۹۴ ارسال نمایند.

source