به گزارش ایکنا؛ اجرای عمومی «سراب» به یاد شهید هنیه و پیامهای تسلیت اهالی هنر؛ وعده خوش رئیس جهاد دانشگاهی درباره پارک علم و فناوریهای نوین؛ دیدار مدیران سینماشهر با سینماداران؛ عرضه «هزاردستان» برای نابینایان؛ درگذشت هنرمند جانباز و نقاش خوزستانی؛ بستری شدن تعزیهخوان پیشکسوت در بیمارستان؛ آغاز «نبردی دیگر» در تلویزیون؛ اعلام فراخوان طراحی دیوارنگاری یادمان شهید صیادشیرازی؛ استقبال ۵۰ هزار نفری از «تنهاتر از مسیح»؛ انتشار فراخوان سمینار علمی پژوهشی تئاتر مقاومت؛ معرفی دبیر نقالی سوگواره «سفینه النجاه»؛ انتصاب دبیر جشنواره تئاتر کانون پرورش فکری کودکان؛ انتشار فراخوان چهلوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر؛ انتشار فراخوان جشنواره عروسکی تهران-مبارک؛ میزبانی موزه انقلاب از «عروس غزه»؛ تولید «کمی نزدیکتر» با موضوع طوفانالاقصی؛ ثبت جهانی «هگمتانه» از جمله مهمترین اخبار این هفته در حوزه فرهنگ و ادب بود.
اجرای عمومی «سراب» به یاد شهید هنیه و پیامهای تسلیت اهالی هنر
بامداد چهارشنبه، 10 مرداد 1303؛ محل اقامت اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) که برای مراسم تحلیف رئیسجمهور به ایران آمده بود، در تهران مورد اصابت قرار گرفت. طی این اقدام تروریستی، اسماعیل هنیه و یک نفر از محافظانش به شهادت رسیدند، که واکنش و پیامهای مسئولان فرهنگی هنری کشور را به دنبال داشت.
به بهانه شهادت اسماعیل هنیه، شهید مجاهد فلسطینی و رئیسدفتر سیاسی حماس و به منظور گرامیداشت یاد و خاطره این شهید بزرگوار، اجرای تئاتر «سراب» در تالار وحدت در شامگاه 10 مرداد، به صورت عمومی برگزار و به روح بلند و پُرفتوح رئیس دفتر سیاسی حماس تقدیم شد.
نمایش «سراب» با محور داستان حماسه کربلا و روایت قصه علمدار دشت نینوا حضرت عباس(ع) اثری به نویسندگی سیدحسین فدایی حسین است که بعد از ۲۰ سال با بازی مرجان آقا نوری، مجید امیری، محمدرضا حیدری، کرامت رودساز، کوروش زارعی، سیروس کهوری نژاد، میثم موسویان، داریوش نصیری و رحیم نوروزی به روی صحنه برگشته است.
این نمایش از ۷ تا ۱۵ مرداد ساعت ۲۰ و پس از آن تا ۲۷ مردادماه هر روز ساعت ۱۸، در تالار وحدت به صحنه میرود.
همچنین به فاصله کوتاهی از انتشار خبر شهادت اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران، سیل پیامهای تسلیت و بیانیههای مسئولان و فعالان عرصه هنر کشور بود که در راستای محکومیت این اتفاق تلخ و غمبار فضای رسانهای کشور درنوردید.
مدیران، مسئولان و اهالی فرهنگ و هنری کشور در پیامهای جداگانه با تبریک و تسلیت شهادت «اسماعیل هنیه» و یکی از محافظان او، تاکید کردند: شهادت هنیه عروجی است ملکوتی که نامش را در زمان جاودانه و امت اسلام را در پیمودن راه حق قویتر و مصممتر کرد.
پیمان جبلی، رئیس سازمان صدا و سیما؛ سازمان صوت و تصویر فراگیر (ساترا) و اعضای پایگاه مقاومت بسیج این سازمان؛ شورای فرهنگ عمومی کشور؛ علیاکبر متکان، معاون وزیر و دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران؛ محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی کشور؛ محمد خراسانیزاده، مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران؛ امیرحسین قاضیزاده هاشمی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران؛ هیات اسلامی هنرمندان؛ و…. تسلیت گفتند.
خبرهای خوش رئیس جهاد دانشگاهی درباره پارک علم و فناوریهای نوین
به گزارش ایکنا، اختتامیه نخستین رویداد استارتاپی برنامهنویسی، ۹ مرداد؛ در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.
حسن مسلمینائینی، رئیس جهاد دانشگاهی در این آیین اختتامیه گفت: امیدواریم که در آینده نزدیک بتوانیم پارک علم و فناوریهای نوین را به شهرک علم و فناوریهای نرم بدل کنیم و در این رابطه مجوزهای لازم نیز اخذ شده است.
مشروح این گزارش در اینجا قابل رصد و مطالعه است.
ثبت جهانی «هگمتانه»
علی دارابی، قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و معاون میراث فرهنگی کشور که به منظور حضور در چهلوششمین نشست کمیته میراث جهانی یونسکو در دهلی نوـ هندوستان در راس هیاتی عالی از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی حضور دارد، گفت: محوطه باستانی هگمتانه با شواهدی بی نظیر از دوره ماد، هخامنشی، اشکانی و ساسانی با اجماع اعضای کمیته میراث جهانی یونسکو به ثبت جهانی رسید.
دیدار مدیران سینماشهر با سینماداران
هاشم میرزاخانی، مدیرعامل مؤسسه سینماشهر در دیدار با کانون مرکزی اعضای انجمن سینماداران کشور به توضیحاتی در راستای پایین آوردن هزینههای توسعه زیرساختی سینماهای سراسر کشور پرداخت.
میرزاخانی در ابتدای این دیدار به سینمایی اشاره کرد که در ابتدای ۱۴۰۰ تعطیل شده بود و دولت سیزدهم یک سینمای کرونازده را تحویل گرفت. او در ادامه صحبتهایش خاطرنشان کرد: زمانی که مسئولیت سینما شهر را بر عهده گرفتیم با سینمایی روبرو بودیم که صاحبان سینماها هم امیدی به رونق آن نداشتند. خودشان آن روزها میگفتند نمایش خانگی جای سینما را گرفته است. امروز که با هم صحبت میکنیم سالی را پشت سر گذاشتیم که دوران پررونق سینما بود و هنوز هم این رونق وجود دارد. صاحبان سینما و آثار بعد از دوره مشقتبار به درآمد بازگشتند و چرخ سینما راه افتاد.
عرضه «هزاردستان» برای نابینایان با روایت بهروز رضوی
قسمت سوم نسخه ویژه نابینایان سریال «هزار دستان» به کارگردانی علی حاتمی و با توضیح بهروز رضوی جمعه، ۱۲ مرداد؛ ساعت ۱۰ صبح منتشر میشود و از طریق تارنمای (وبسایت) «سوینا» در دسترس علاقهمندان قرار خواهد گرفت.
این مجموعه زیرنظر گلاره عباسی و با سردبیری کیوان کثیریان تولید شده و متن روایت آن را شیدا محمدطاهر نوشته است.
علاقهمندان میتوانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی سوینا به نشانی www.sevinagroup.com یا از طریق پادگیرها و کانال تلگرام رادیو سوینا به فایل صوتی فیلمهای توضیحدار دسترسی داشته باشند.
درگذشت هنرمند جانباز و نقاش خوزستانی
مجید منادی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان خبر از درگذشت محمدهاشم بدری هنرمند جانباز دفاع مقدس و نقاش خوزستانی در روز ۹ مرداد در ۷۸ سالگی داد.
زندهنام بدری متولد ۱۳۲۵ و مبتکر سبک نقاشی «بدریسم» بود. این سبک هنری وی در کشور فرانسه به ثبت رسیده است. آثار این نقاش در نمایشگاههای داخلی و خارجی متعددی به نمایش درآمده بود و با استفاده از سبک هنری خود موفق به آموزش بیش از ۵۰۰ نقاش نابینا شد.
بستری شدن تعزیهخوان پیشکسوت در بیمارستان
فتحالله طاهری بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر، تلویزیون و از تعزیهخوانان پیشکسوت کشور که طی چند ماه اخیر از حال جسمانی مطلوبی برخوردار نبود، صبح هشتم مرداد در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان بستری شد.
داوود فتحعلیبیگی، مدرس دانشگاه، پژوهشگر نمایشهای آیینی و مصحح نسخ تعزیه در گفتوگو با ایکنا از بستری شدن فتحالله طاهری، بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر، تلویزیون و از تعزیهخوانان پیشکسوت کشور که طی چند ماه اخیر از حال جسمانی مطلوبی برخوردار نبود، صبح هشتم مردادماه در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان خبر داد.
اعلام فراخوان طراحی دیوارنگاری یادمان شهید صیادشیرازی
فراخوان طراحی و اجرای دیوارنگاری «در کمین گل سرخ»، یادمان امیر سپهبد شهید علی صیاد شیرازی از سوی سازمان زیباسازی شهرداری تهران اعلام شد.
ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و زنده نگه داشتن یاد و نام شهدا، ایجاد امکان حضور و مشارکت اکثریت هنرمندان و دستیابی به طرحهای نو و خلاقانه دیوارنگاریهای یادمانی شهدا جهت استفاده برای فضاهای عمومی شهری از اهداف این رویداد است.
هنرمندان فعال در تمامی رشتههای هنری با رعایت الزامات و مقررات میتوانند در این رویداد شرکت کنند. انجام مراحل ثبتنام فقط به صورت مراجعه به سامانه رویدادهای هنر شهری به نشانی (https://zibasazievents.tehran.ir) و بارگذاری مدارک و مستندات است.
استقبال ۵۰ هزار نفری از «تنهاتر از مسیح»
نمایش «تنهاتر از مسیح» به تهیهکنندگی امیرحسین طهرانی و کارگردانی حسن بزرا که اجرای خود را از ۲۸ تیر آغاز کرده بود، تا 9 مرداد مورد استقبال ۵۰ هزار نفری مردم تهران قرار گرفته است.
این نمایش در پنجمین سال اجرا، به بررسی نقش یهود در واقع عاشورا پرداخته و در ۵۰ شب، هر شب میزبان شش هزار نفر خواهد بود.
این نمایش پس از «فصل راه سرخ» در تلاشی دیگر به روایت دستهای پنهانی پرداخته که گرچه به ظاهر مسلمان بودند اما دین و آیین و مسلکشان از یهود بود. روایت منافقین که در میان امت اسلام رخنه کردند تا خون خدا بر زمین ریخته شود.
این نمایش آئینی در ۴ سال گذشته با استقبال مردم همراه شده و نزدیک به یک و نیم میلیون مخاطب را با خود همراه کرد.
انتشار فراخوان سمینار علمی پژوهشی تئاتر مقاومت
دبیرخانه نوزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت، هشتم مرداد فراخوان شرکت در هشتمین سمینار علمی پژوهشی تئاتر مقاومت را منتشر کرد.
«آگاهی و شناخت ادبیات نمایشی مقاومت در ایران»، «شناخت تئاتر مقاومت و تاریخنگاری آن»، «تبیین دستاوردهای تاریخی، ادبی و اجرایی تئاتر مقاومت در کشور» و «آگاهی از تئاتر مقاومت و تئاتر ملی در ایران» از اهداف برگزاری این دوره از سمینار است.
براساس زمانبندی اعلام شده، پژوهشگران متقاضی شرکت در این سمینار میتوانند «چکیده مقالهها» خود را تا پانزدهم شهریور به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. این در حالی است که زمان اعلام چکیده مقالات برگزیده، روز اول مهرماه و زمان ارسال مقالههای اصلی تا پانزدهم آذر امسال اعلام شده است.
برای اطلاع از متن کامل فراخوان و نحوه ارسال آثار به هشتمین سمینار علمی – پژوهشی تئاتر مقاومت اینجا مراجعه کنید.
انتشار فراخوان چهلوسومین جشنواره تئاتر فجر
چهلوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر که به دبیری خیرالله تقیانیپور از دوم تا چهاردهم بهمن در تهران برگزار میشود، فراخوان بخشهای مختلف رویداد رقابتی خود را منتشر کرد.
نمایشهای صحنهای، نمایشهای خیابانی، دیگرگونههای اجرایی، تئاتر ملل، مسابقه نمایشنامهنویسی، سمینار علمی- پژوهشی، مسابقه و نمایشگاه عکس تئاتر، مسابقه و نمایشگاه پوستر و سایر اقلام تبلیغاتی از بخشهای جشنواره چهلوسوم تئاتر فجر هستند.
علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به سایت جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به آدرس https://fitf.theater.ir مراجعه کنند.
آخرین مهلت ارسال آثار بخش بینالملل تا ۹ شهریور به آدرس Dramatic.artcenter.iran@gmail.com اعلام شده است.
انتشار فراخوان جشنواره عروسکی تهران-مبارک
انتشار فراخوان بیستمین جشنواره بینالمللی نمایشی عروسکی تهران-مبارک در شرایطی صورت گرفت که این رویداد با همکاری اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن هنرهای نمایشی ایران از ۲۶ آذر تا ۳ دی امسال در تهران برگزار خواهد شد.
این دوره از جشنواره بینالمللی نمایشهای عروسکی تهران-مبارک به دبیری امیر سلطاناحمدی و در بخشهای نمایشهای صحنهای، نمایشهای فضای باز، تئاتر ملل، فراگیر، نمایشنامهنویسی، بخش ۱۰۰ ثانیهای(فضای مجازی)، اختراعات و دستاوردهای تکنیکی برگزار میشود.
علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به سایت جشنواره بینالمللی نمایشی عروسکی تهران-مبارک به آدرس https://tehranmobarak.theater.ir مراجعه کنند.
معرفی دبیر نقالی سوگواره «سفینه النجاه»
نخستین سوگواره بینالمللی «سفینه النجاه» این رویداد با موضوع «پیراهن معظم حضرت سیّدالشهدا علیهالسلام» و با هدف تبیین و آشکارسازی نیروهای نجاتبخش در کربلا و در راستای نیاز کنونی شیعه در برافراشتن نمادی برای معرفی کربلا و در ۱۲ محور برگزار میشود و آثار مربوطه در زبانهای فارسی، عربی، انگلیسی و اردو خلق خواهند شد.
این سوگواره که دبیری آن را داوود منافیپور برعهده دارد، در بخشهای ادبی و هنری شعر (کهن و نو)، نوحه، ترانه، داستان، داستان کوتاه و داستانک، هنرهای نمایشی شامل نقالی، پردهخوانی، تعزیه، تئاتر تکنفره، موسیقی، قطعه با کلام و قطعه بیکلام برگزار خواهد شد.
در همین راستا، طی حکمی، منافیپور دبیر نخستین سوگواره عاشورایی سفینه النجاه، محسن میرزاعلی به عنوان دبیر بخش نقالی و پردهخوانی این سوگواره معرفی کرد.
انتصاب دبیر جشنواره تئاتر کانون پرورش فکری کودکان
فرهاد فلاح؛ رئیس نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در حکمی سارا روستاپور را به عنوان دبیر این دوره از جشنواره منصوب کرد.
نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با حضور گروههای نمایشی اعضای نوجوان کانون استانهای مختلف کشور شهریور امسال در تهران برگزار میشود.
آغاز تصویربرداری سریال «پایتخت» به روایت تنابنده
محسن تنابنده، بازیگر و سرپرست نویسندگان سریال «پایتخت» در صفحه اینستاگرام خود خبر از آغاز تصویربرداری فصل هفتم این سریال داد.
در حالی که چند روز پیش مدیر سیمافیلم به دلیل انتشار اخبار ضد و نقیض درباره تصویربرداری فصل جدید سریال «پایتخت» اعلام کرد که حتی یک پلان هم از این سریال تصویربرداری نشده چون فیلمنامه آن در مرحله بازنویسی و تصحیح است؛ اما محسن تنابنده با انتشار ویدئویی اعلام کرد که در مسیر لوکیشن ضبط سریال «پایتخت ۷» است و با انتشار این ویدئو از شروع تصویربرداری این مجموعه تلویزیونی خبر داد.
گزارش از امین خرمی
انتهای پیام
source