Wp Header Logo 679.png

مجموعه‌ای خارق‌العاده از آثار باستانی در یک مدفن سلطنتی واقع در استان دمیاط در کشور مصر، توسط باستان‌شناسان وزارت گردشگری این کشور، طی حفاری‌های اخیر در محوطه تل الدیر (Tel El-Dir) کشف شد.

کشف آثار باستانی طلایی سلسله بیست و ششم مصر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، این مکان به دلیل اهمیت خود در دوره دودمان بیست و ششم مصر (۶۶۴ قبل از میلاد تا ۵۲۵ قبل از میلاد) و دوران بطلمیوس (۳۰۴ قبل از میلاد تا ۳۰ قبل از میلاد) شناخته شده، و گنجینه‌های تاریخی بسیاری از جمله ۶۳ مقبره خشتی و قبر‌های ساده‌تر در این محل کشف شده است.

 

این تیم مجموعه‌ای از مصنوعات، از جمله ورقه‌های طلا با شمایل خدایان مصر باستان مانند ایسیس، باستت، و هوروس و همچنین ورقه‌هایی به شکل نماد‌های محافظ را کشف کردند که تصور می‌شد متوفی را قادر می‌سازد در مقابل ازیریس در زندگی پس از مرگ صحبت کند.

 

این ورق‌های طلا به دلیل نحوه ساخت و تنوع مواد مورد استفاده قابل توجه هستند. در حفاری‌ها همچنین هدایای تدفین متعددی مانند طلسم، مجسمه‌های اوشبتی (تندیس‌های کوچکی برای مراسم به خاکسپاری در مصر باستان بودند که بخش مهمی از این مراسم را تشکیل می‌دادند)، سکه‌ها و یک آینه کشف شده که آداب و رسوم تدفین در دودمان بیست و ششم را واضح‌تر نشان می‌دهد.

 

دکتر محمد اسماعیل خالد، دبیرکل شورای عالی آثار باستانی، برنامه‌ریزی معماری مقبره‌های کشف‌شده را نمونه‌ای از دوره متأخر مصر باستان دانست. او تاکید کرد که این یافته‌ها می‌تواند منجر به ارزیابی مجدد تاریخ دمیاط شود، شهری که نقش تجاری مهمی را در طول دوره‌های مختلف تاریخی ایفا کرده است. در میان آثار، محققان ظرف سرامیکی حاوی ۳۸ سکه برنزی از دوران بطلمیوسی (۳۰۴ تا ۳۰ قبل از میلاد) پیدا کردند. این سکه‌ها که با سر زئوس آمون حکاکی شده ترکیبی از زئوس خدای یونانی و خدای مصری آمون در اواخر قرن سوم پیش از میلاد است.

 

توماس فاچر، مدیر مرکز مطالعات اسکندریه در مصر، خاطرنشان کرد که این سکه‌ها ممکن است در جریان شورش گسترده علیه سلسله بطلمیوس در حدود سال ۲۰۶ قبل از میلاد دفن شده باشند. در این دوره از آشفتگی‌های سیاسی، انبار‌های زیادی دفن شدند و این سکه‌ها نگاهی کلی به تاریخ منطقه در آن زمان به ما ارائه می‌دهند. این کشف همچنین شامل مجموعه‌ای از ظروف سرامیکی وارداتی و ساخت مصر است که مبادلات تجاری بین دمیاط و شهر‌های ساحلی مدیترانه را آشکار می‌کند.

 

ایمان اشماوی، رئیس بخش آثار باستانی مصر، نیز خاطرنشان کرد که این یافته‌ها نقش دمیاط به عنوان یک مرکز تجاری استراتژیک در دوره‌های مختلف تاریخی را آشکار می‌کند. ترکیب عناصر بومی و وارداتی در این آثار نشان دهنده تعاملات تجاری و فرهنگی عمیق این شهر باستانی با سایر مناطق است.

source