به گزارش ایکنا، نشست خبری محمد خراسانیزاده؛ مدیر کل هنرهای تجسمی ارشاد و مدیر موزههای هنرهای معاصر تهران به مناسبت فرارسیدن روز خبرنگار و همچنین افتتاح نمایشگاه «نقشی بر سنگ» امروز ۱۶ مرداد در موزه هنرهای معاصر برگزار شد.
در ابتدای جلسه خراسانیزاده ضمن تبریک فرا رسیدن روز خبرنگار گفت: خبرنگاران همیشه چشم ناظر مخاطبان هستند. حضور آنها در عرصههای مختلف هنری موجب اعتلای فضای هنری کشور شده است. متاسفانه آنگونه که باید به هنرهای تجسمی توجه نمیشود در حالیکه هنرهای دیگری چون سینما در کانون خبرها قرار دارند جالب است بدانید خانه سینما در خوشبینانهترین شرایط ۳۰ هزار نفر عضو دارد اما تنها تعداد خوشنویسان هنرهای تجسمی، بیش از 100 هزار نفر است.
وی افزود: تعداد بسیار زیاد هنرمندان تجسمی این ضرورت را ایجاد میکند که به مباحث و مشکلات این حوزه نگاهی جدیتر شود به ویژه مطالبات آنها باید به شکلی ویژه مورد توجه قرار گیرد. در این رابطه رسانه میتواند نقش چشمگیری ایفا کند. همچنین باید شرایطی فراهم آید که خبرنگاران عرصه تجسمی به صورت تخصصی در این حوزه فعالیت داشته باشند.
در ادامه جلسه شعیب حسینی؛ قائم مقام موزه هنرهای معاصر تهران نیز در سخنانی بیان کرد: مباحث هنرهای تجسمی نیاز به توجه جدیتر دارد. امیدوارم خبرنگاران با قلم خود شرایطی فراهم آورند تا هنرهای تجسمی بیشتر دیده شود.
بخش دوم این جلسه به نشست پیرامون نمایشگاه «نقشی بر سنگ» اختصاص داشت. در این نمایشگاه عکسها و تابلوهای نقاشی با محوریت فلسطین به نمایش گذاشته شده است. محمدرضا وحیدزاده نمایشگاهگردان این رویداد بیان کرد: سالهاست در حوزه تجسمی فعالیت میکنم؛ حوزهای که سرشار از زیبایی است و باید به آن توجه جدیتر شود.
وی ادامه داد: سال ۱۹۷۸ و بعد از شکلگیری سازمان آزادی بخش فلسطین «ساف» نمایشگاهی در بیروت به اسم «هنر در فلسطین» راهاندازی شد. در آن نمایشگاه ۲۰۰ اثر از ۳۰ کشور حضور داشت. این نمایشگاه به صورت دورهای در سالهای بعد هم ادامه داشت تا اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۸ تعدادی از آثار نمایشگاههای پیشین «هنر در فلسطین» در قالب نمایشگاهی در موزه هنرهای معاصر به نمایش درآمد. در آن نمایشگاه جدا از آن آثار، کارهای دیگری با محوریت فلسطین را روی دیوار موزه هنرهای معاصر بردم.
وحیدزاده ادامه داد: در نمایشگاه «نقشی بر سنگ» که امروز در موزه هنرهای معاصر برپا شده است ۴۲ اثر از آثاری که در سال ۱۹۷۸ در بیروت به نمایش درآمد در موزه هنرهای معاصر روی دیوار رفتند. در این نمایشگاه چهار اثر از سلیمان منصور هنرمند فلسطینی به نمایش درآمده است. جدا از آثار هنرمندان انقلابی کشورمان آثار هنرمندان فلسطینی و عرب نیز در این نمایشگاه در معرض دید قرار گرفتند. این نمایشگاه میخواهد گوشهای از مظلومیت ملت فلسطین را تصویر کند.
وی در انتها تاکید کرد: نمایشگاه «نقشی بر سنگ» که تا 18 شهریور در موزه هنرهای معاصر برپا خواهد بود، تلاش میکند جریان هنری را به سوی فلسطین متمایل کند. در نمایشگاه «نقشی بر سنگ» بیش از ۱۰۰ اثر از آثار هنرمندان برجسته ایرانی، فلسطینی و بینالمللی از جمله؛ حبیبالله صادقی، کاظم چلیپا، ایرج اسکندری، حسین خسروجردی، ناصر پلنگی، غلامعلی طاهری، مصطفی گودرزی، مرتضی اسدی، عبدالحمید قدیریان، احمد اسفندیاری، محمدعلی ترقیجاه، حبیبالله آیتاللهی، علی وزیریان، مصطفی ندرلو، سلیمان منصور، نبیل عنانی، مصطفی حلاج، مونا سعودی، کمال بلاطه، نوید نبعه، برهان کرکوتلی، عبدالمعطی ابوزید، عبدالرحمن المزین، حسین سعید، توفیق عبدالعال، ابراهیم هزیمه، محمد الشاعر، جمال افغانی، مارک ویریش، کلود لازار و … به نمایش گذاشته شده است.
انتهای پیام
source