Wp Header Logo 2280.png

جوان آنلاین: بشر اولیه پس از بازگشت از جنگ‌های قبیله‌ای یا شکار، چگونگی پیروزی بر دشمن را برای تجسم بخشیدن به حرف‌هایش برای اهل قبیله که مشتاق دانستن بودند، تعریف کرد و بدین ترتیب نمایش و اجرای داستان آغاز شد.
کتاب «مبانی ادبیات نمایشی» به قلم محمدرضا دلیر که به تازگی منتشر شده در ۱۰ فصل است و به مباحث پایه‌ای ادبیات نمایشی نظیر فلسفه مقدماتی شرق، فلسفه مقدماتی غرب و فنون نمایشنامه‌نویسی می‌پردازد. در بخشی از کتاب آمده است: 
«نیاز به گفتن و شنیدن، نیازی حیاتی و راز جاودانگی قصه‌هاست. قصه‌پردازی، افسانه‌سرایی، اسطوره‌آفرینی و آیین نقل آن‌ها عمری دراز دارد که خود ریشه در زندگی جمعی مردمان داشته و زاییده تلاش آن‌ها برای درک مفهوم هستی و نیرو‌های سرنوشت‌ساز پیرامونشان است. 
ادبیات نمایشی مجموعه‌ای از عناصر ادبی است که یک نمایش را می‌سازد. گفتگو، حجم نمایش و نقطه عزیمت، عناصری هستند که ساخت نمایشی را بنا می‌کنند. 
هدف از راه‌اندازی رشته ادبیات نمایشی، تربیت متخصصانی است که بتوانند به نگارش انواع متون نمایشی، به‌خصوص متناسب با فرهنگ و زبان ایرانی بپردازند و در حوزه نقد، بررسی و پژوهش هم توانمند باشند.»
کتاب «مبانی ادبیات نمایشی» مناسب برای مطالعه دانشجویان رشته ادبیات نمایشی، تئاتر و عموم علاقه‌مندان است. 
در بخش دیگر این کتاب آمده است: «در روزگاران آغازین نزد این مردمان نمایش تجلی نیاز بود برای زنده ماندن و نیز تجسم بخشیدن به تخیلات و واقعیت‌ها، بی‌آنکه مرز مشخصی میان تخیل و واقعیت وجود داشته باشد. 
نیازی که به زبان وانمود کردن بیان می‌شد و در آیین‌های جمعی شکل می‌گرفت. آیین‌هایی که با اهدافی، چون ترسانیدن دشمن، فراچنگ آوردن شکار و جلب توجه نیرو‌های ناشناخته ماوراءالطبیعی و آنچه بقای انسان بدان وابسته بود با برخورداری از وجوه نمایشی از کاربرد صورتک و چهره‌آرایی گرفته تا تقلید صدا و حرکات انجام می‌شد. چنین بود که بشر اولیه پس از بازگشت از جنگ‌های قبیله‌ای یا شکار، چگونگی پیروزی بر دشمن با شکار را با کوشش برای تجسم بخشیدن به حرف‌هایش برای اهل قبیله که مشتاق دانستن بودند، تعریف کرد و بدین ترتیب نمایش و اجرای داستان آغاز شد.»
کتاب مبانی ادبیات نمایشی نوشته محمدرضا دلیر و به همت نشر هوران در ۳۳۲ صفحه و به قیمت ۳۹۹هزارتومان چاپ و روانه کتابفروشی‌های سراسر کشور شده است.

source