Wp Header Logo 3165.png

جوان آنلاین: اول: مراسم پیاده‌روی اربعین شهادت حضرت اباعبدالله الحسین ع، دارای شاخص‌هایی است که برخی از آن‌ها عبارتند از:
۱- قیام دسته جمعی برای هدفی مقدس که همان زیارت امام حسین ع و اعلام بیعت مجدد با شعائر قیام عاشورا است.
۲- گذشت و ایثار در راستای خدمت به زوار اباعبدالله الحسین ع با هدف بهره‌مندی از نگاه پربرکت آن حضرت و دریافت شفاعت آن حضرت در روز قیامت.
۳- تلاش برای معرفی عظمت مراسم اربعین به جهانیان از سوی شرکت‌کنندگان و معرفی امام حسین ع و قیام عاشورا.
۴- تلاش در جهت مقدمه‌سازی برای ظهور حضرت حجت از طریق ترویج فرهنگ و سبک زندگی اسلامی.

فقط یکی از نتایج موارد فوق این است که در این مراسم حمایت دسته جمعی و امکانات و تدارکاتِ در حد اعلی، به وفور دیده می‌شود. بررسی جنبه اجتماعی مراسم اربعین نشان می‌دهد در صورتی که مسلمانان مجتمع شوند و زمینه ظهور حضرت حجت را فراهم سازند قطعا بهره بیشتری از زندگی دنیایی خود خواهند برد. همچنان که در مراسم اربعین هرچه اجتماع زائرین و میزبانان در نتیجه لحاظ نمودن شاخص‌های فوق‌الذکر قوی‌تر است، جلوه‌های خدمت‌رسانی برای آسایش زائرین مانند در اختیار گذاشتن محل استراحت و اطعام زائرین هم بیشتر به چشم می‌خورد. جلوه‌های بی‌نظیر موجود در مراسم اربعین، تجلی کوچکی از عصر ظهور است. چرا که در شرایط عصر ظهور عشق به زندگی الهی و انسانی است که حرف اول را می‌زند. عصری که در آن همه دل‌ها متوجه امام زمان عج است و هرکسی هرکاری می‌کند برای جلب رضایت امام است و لذا منیت‌ها به حاشیه می‌روند. در مراسم اربعین نیز همین عشق جاری شده و همگان برای خدمت به این حرکت عظیم تلاش می‌کنند؛ از زائرین گرفته تا موکب‌داران. در این‌جا دیگر رتبه‌های مادی، علمی و سیاسی ارجحیتی ایجاد نمی‌کند بلکه تقوای الهی، خلوص نیت و میزان ارادت به حضرت حسین ع و نهضت اوست که انسان‌ها را متمایز می‌کند. از همین رو است که غربی‌ها و شبکه غربگرایان داخلی آن‌ها از این مراسم دل خوشی ندارند و آن را بر ضد صنعت گردشگری خود می‌بینند. چرا که هدف آن‌ها از صنعت گردشگری اولا توسعه فرهنگ منحط لیبرالیسم و پوچ‌گرایی دربین بازدیدکنندگان است تا تحت تاثیر قرار گرفته و در بازگشت به کشور خود سفیر همان فرهنگ منحط شوند و دوما کسب درآمد می‌باشد. اتفاقا مراسم اربعین امام حسین ع با هر دوی این موضوعات در تضاد است؛ بنابراین باید با تبلیغات مناسب و دعوت همگانی به مراسم اربعین نسبت به این پدیده اهمیت بیشتری قائل شده و برای آشنایی جهانیان با نام حسین ابن علی ع اقدامات جدی‌تری نمود.

دوم
زیارت ائمه معصومین به طور کل محور یک سفر معنوی همه‌جانبه برای فراهم نمودن زیرساخت‌های مورد نیاز برای ظهور می‌باشد. از همین رو است که برای زیارت امام حسین ع ثوابی عظیم در حد ثواب حج و جهاد و … قرار داده شده است؛ بنابراین زیارت باید این خاصیت را برای زائر داشته باشد که او را برای دولت و عصر ظهور آماده نماید. همانگونه که در برخی ورزش‌های رزمی تاکید شده است، قدرت روح می‌تواند بر وسوسه ذهن غلبه کند و این یعنی قابلیت‌های انسان گسترده است، ولی در مواقعی خاص قابلیت ظهور و بروز بیشتری دارد. همچنین با تمرین، قابل افزایش و تقویت است. یکی از خواص ظاهری شرکت در مراسم اربعین، روشن شدن همین موضوع بر زائر است. با عبور از وساوس و رسیدن به لقای دیدار حسین ع و زیارت شهید کربلا، زائر می‌فهمد که هدف او ضمن مقدس و بلندمرتبه بودن، قابل دستیابی نیز هست. اما به شرطی که او بتواند سختی سفر را بر خود هموار کند. گرما، سختی مسیر، سختی پیاده‌روی، دشواری‌های امور شخصی، غذا خوردن و … همگی در ابتدا جدی به نظر می‌رسند. اما به مرور زمان و با ورود به سفر متوجه می‌شود که این ذهن او بوده است که این امور را سخت جلوه می‌داده است و چندان هم سخت و دشوار نبوده و قابل انجام به صورت مختصر و مفید است؛ بنابراین اگر بپذیریم که زندگی ما نیز یک سفر با مقصد و راهنمای سفر مشخص به سمت هدفی است که خداوند برای ما تعیین کرده است، آنگاه به راحتی بر ذهن و وسوسه‌های آن غلبه نموده و اجازه نخواهیم داد تا مشغولیت‌ها، دغدغه‌های ذهن‌ساخته و گرفتاری‌های بی‌دلیلی که اجتماع برای خود ایجاد می‌کند، برای ما نیز تبدیل به دست‌اندازی شده و طی مسیر را کند نماید. در حب جاه، مقام، ثروت، مسکن، خودرو، زن، فرزند و … حیرت زده باقی نمی‌مانیم و می‌فهمیم که این‌ها همگی وسیله‌اند برای رسیدن به هدف و دلیلی ندارد که مهم‌تر از هدف و طی مسیر شناخته شوند؛ بنابراین ضمن تلاش برای دستیابی به موارد فوق در حد مختصر و مفید و متناسب با شان خود، به آرامش نسبی رسیده و سپس به هدف نهایی فکر نموده و عمل می‌نمائیم. همچنین در صورت مواجهه با مشکلات از عصبانیت زودهنگام و زیر میز زدن پرهیز نموده و برای از دست ندادن لذت طی مسیر و جلوگیری از خروج از مسیر الی الله، گذشت پیشه می‌کنیم. براساس کلمه توحیدی لا اله الا الله، هیچ اله و الگو و تصویری از آینده به جز راه و مسیر تعیین شده توسط قرآن و اسلام ناب و امامان شیعه وجود ندارد و تمام قابلیت‌های ما باید معطوف به شناخت آن و عمل در آن راستا باشد؛ بنابراین به تبعیت از الگو‌های موجود در مراسم پیاده‌روی اربعین و با استعانت از دست‌آورد‌های این سفر معنوی باید ضمن تلاش مستمر برای غلبه بر وساوس و الگو‌های غلط ذهنی، کلیه امکانات و توانمندی‌های فردی و خانوادگی را حتی الامکان در مسیر رضای الهی و نیل به هدف اصلی یعنی تشکیل دولت ظهور قرار دهیم. بدیهی است تلاش برای استقرار دولت ظهور، در ابتدا نیازمند اصلاح خود و جامعه پیرامونی می‌باشد.

سوم
اکنون که این مراسم عظیم مورد استقبال میلیونی ملت شریف و متدین ایران اسلامی قرارگرفته است جا دارد تا برای امتداد این حرکت در زندگی عادی و روزمره، برنامه‌ریزی صورت پذیرد. اینکه چگونه باید الگو‌های فعال در مراسم پیاده‌روی اربعین را به عنوان موتور محرک اجتماع ایرانی در طول سال و با هدف ارتقای سطح زندگی فعال نمود، سوالی است که جا دارد برای یافتن پاسخ آن پژوهش‌های علمی صورت پذیرد و در صورتی که در حال حاضر برنامه‌هایی نیز وجود دارد تقویت گردد. در این‌جا هنر اصلی ارائه صحیح مفاهیم و سبک زندگی اسلامی به نحوی است که مخاطب احساس تقابل بین دین و دنیای خود را ننماید و دقیقا به این نتیجه برسد که در صورت رعایت الگو‌های اربعینی، علاوه بر ارتقای امنیت روانی و روحیه معنوی، سطح زندگی مادی نیز قابل ارتقا می‌باشد.

source