به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نهم شهریور ماه سالروز یکی از اتفاقات مهم در تاریخ معاصر انقلاب اسلامی است؛ پرونده‌ای که علیرغم گذشت بیش از 46 سال از وقوعش، هم‌چنان باز است و هنوز هم ابعاد ناگفته زیادی دارد.

امام موسی صدر و همراهانش در سوم شهریور سال 1357 به دعوت معمر قذافی وارد لیبی و 6 روز بعد یعنی در روز نهم شهریور ربوده شدند. بنابر نقل از منابع خبری، دولت لیبی در آن روز اعلام کرد که صدر با پرواز 881 هواپیمایی آلیتالیا لیبی را به مقصد ایتالیا ترک کرده است و از همین لحظه است که تا به امروز هیچ خبری از او و همراهانش نشد.

پلیس ایتالیا پس از انجام تحقیقات از تمامی هتل‌ها، مسافرخانه‌ها و دیگر مراکز اعلام کرد هیچ مدرکی مبنی بر این که سید موسی‌صدر پا به خاک ایتالیا گذاشته باشد، در دست نیست.

امام موسی صدر را باید یکی از شخصیت‌های برجسته علمایی در جهان اسلام بدانیم. او علاوه بر دانش بالای دینی خود پس از هجرت از ایران به لبنان، مجلس اعلای شیعیان لبنان را تأسیس کرد و رهبری فکری و سیاسی شیعیان این کشور را عهده‌دار شد.

اما در بین تمامی فعالیت‌های این عالم برجسته، یک موضوع بیش از بقیه نمود دارد و آنهم فعالیت‌های ضداسرائیلی او و پایه‌گذاری این اندیشه در لبنان است، به طوری که روحیه ضد صهیونیستی امام موسی صدر نقطه عطفی را در تاریخ مقاومت لبنان ایجاد کرد.

همانطور که در روایت «سید موسی صدر: نگاهی به زندگی و مبارزات امام موسی صدر» نوشته فرشته مرادی آمده است: “تلخ یا شیرین این یک واقعیت است که تا قبل از اقدام امام موسی صدر هیچ فعالیت ضد اسرائیلی از سوی احزاب و مردم لبنان صورت نگرفته بود و سید اولین کسی بود که از همان روزهای آغازین فعالیتش مبارزه علیه صهیونیسم را نیز در نظر داشت.”

بعد از گذشت بیش از 45 سال از ربوده شدن امام موسی صدر، مستندهای زیادی درباره شخصیت وی ساخته شده است. مستندسازان تلاش کردند با استفاده از منابع آرشیوی و اسناد به جا مانده از وی، مروری بر فعالیت‌های او داشته باشند و در این بین، ضمن بیان اهمیت کارهای او دلایل ربوده شدنش را جستجو کنند.

مستند “هشت بهانه کوچک برای یادآوری” به کارگردانی محمد سمیع‌پور، اثری در همین موضوع است و به بررسی ابعاد شخصیتی کمتر شنیده شده از امام موسی صدر عالم، متفکر، سیاستمدار و رهبر شیعیان لبنان می‌پردازد.

این مستند 40 دقیقه‌ای که براساس 8 فایل چند رسانه‌ای کمتر دیده شده از امام موسی صدر ساخته شده است، به بررسی ابعاد وجوه رفتاری و فکری او می‌پردازد و در مصاحبه با برخی از نزدیکان و علاقه‌مندان به آثار امام موسی صدر، برخی از ویژگی‌های فردی و اجتماعی وی را تشریح می‌کند.

مستند «هشت بهانه کوچک برای یادآوری» با افراد مختلفی از جمله محمدمهدی مهتدی سفیر سابق ایران، حجت الاسلام زائری، عادل پیغامی، نماینده جنبش امل لبنان در ایران و برخی دیگر از نزدیکان امام موسی صدر مصاحبه کرده است.

امیر پژمان حبیبیان تهیه‌کننده این فیلم مستند می‌گوید: “آنچه که امروز از امام موسی صدر برای ما درس‌آموز است، شخصیت همه جانبه ایشان و تعامل با گروه‌ها و جریان‌های مختلف است که به نظرم از آن می‌توان با عنوان حلقه مفقوده در جامعه امروز ایران یاد کرد.”

حبیبیان به سابقه کارهای امام موسی صدر در لبنان نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: “او برای کمک به مردم فقیر جنوب لبنان، حرفه قالیبافی را با کمک یکی از اساتید قالیباف کاشانی به آنها آموزش داد و با این کار توانست با بسیاری از معضلات اجتماعی در جنوب لبنان مبارزه و آنها را ریشه‌کن کند.”

در سالروز ربوده شدن امام موسی صدر، مستند هشت بهانه کوچک برای یادآوری از اینجا می‌توانید ببینید:

انتهای پیام/

source