علیرضا قزوه:
آقای علیرضا قزوه گفت: استاد بهمنی در ۸۲ سالگی درگذشت و از همان کودکی شعر میگفت، یعنی او بیش از ۷۰ سال سابقه سرایش شعر دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما این شاعر با حضور در برنامه سلام خبرنگار شبکه خبر گفت: ما امروز یک شخصیت بزرگ در عرصه شعر کشور را از دست دادیم که که ۷۰ سال از عمرش را صرف سرودن شعر کرد.
وی افزود: استاد بهمنی یکی از سه غزلسرای بزرگ غزل نو در کشور است.
مدیر دفتر شعر، موسیقی و سرود سازمان صداوسیما افزود: نام استاد بهمنی همیشه در کنار نام حسین منزوی و سیمین بهبهانی؛ به عنوان سه ضلع غزل نوکلاسیک و نوگرا همیشه مطرح بوده است.
آقای قزوه گفت: شعر استاد زبان بسیار صمیمی داشت و این زبان غزلش، از شیوه زندگی که داشت سرچشمه میگرفت، یعنی شیوههای رفتاری استاد بهمنی در غزلها و ترانههایش، آیینگی میکرد.
مدیر دفتر شعر، موسیقی و سرود سازمان صداوسیما افزود: لحن سرشار از مهربانی و تکیه کلامهای به یاد ماندنی استاد؛ مانند مهربان، عزیز، عزیزدلم و کلمههای بسیار خوبی که در شعرهایش به کار میبرد او را متفاوت میکرد.
وی گفت: استاد بهمنی با نسل جوان رابطه خیلی خوبی داشت و با آنها خوب میجوشید، او در یک برهه برای شاعران جوان معلمی کرد.
علیرضا قزوه افزود: شعرهای استاد در حالی که امروزی بود و واژگان امروزی را با صمیمیت در شعرش جا میداد، از استحکام خوبی هم برخوردار بود و ریشه در میراث ادبی ما؛ در شعر نیما یوشیج، حافظ، سعدی و شعر دیگر بزرگان داشت.
مدیر دفتر شعر، موسیقی و سرود سازمان صداوسیما افزود: شعر استاد بهمنی سهل و ممتنع بود که ما را یاد سعدی میانداخت، منظورم از سهل و ممتنع؛ این است که همزمان یک کار دشوار را به آسانی عرضه میکرد.
علیرضا قزوه افزود: عمده شهرت محمدعلی بهمنی در غزل و ترانههای ایشان است، صمیمیتی که در زبان محمدعلی بهمنی است شعر او را شاخص میکند مثلا غزلی که برای امام رضا (ع) سروده که کلی خاطره پشت این است.
وی گفت: آثار او در عرصه شعر به یاد ماندنی است، مخصوصاً کتاب شعری که با عنوان «گاهی دلم برای خودم تنگ میشود» از او به جای مانده است.
علیرضا قزوه در پایان شعری از استاد بهمنی را با این مضمون قرائت کرد:
زندهتر از تو کسی نیست؛ چرا گریه کنیم
مرگمان باد و مباد که تو را گریه کنیم
هفت پشت عطش از نام زلالت لرزید
ما که باشیم که در سوگ شما گریه کنیم
رفتنت؛ آینه آمدنت بود، برفت
شب میلاد تو تلخ است که ما گریه کنیم
ما به جسم شهدا گریه نکردیم، ببخش
کی توانیم به جان شهدا گریه کنیم.
استاد محمدعلی بهمنی در سن ۸۲ سالی دار فانی را وداع گفت.
قرار است پیکر این غزل سرای معاصر به بندرعباس منتقل شود تا روز سهشنبه ۱۳ شهریور در خانه ابدیاش در فرهنگسرای آوینی بندرعباس به خاک سپره شود.
source