Wp Header Logo 1456.png

جوان آنلاین: با حکم آتش به اختیار فرهنگی رهبر معظم انقلاب اسلامی جوانان جهادگر مجازی پابه عرصه میدان گذاشتند و آستین همت بالا زدند. میثم تمار یکی از آنهاست که طی چند سال گذشته، به‌خصوص پس از فتنه ۱۴۰۱ در این عرصه فعالیت می‌کند. وی با تولید محتوا و پاسخ به شبهات توانسته بخشی از خلأ موجود را پر کند. البته به دلیل ملاحظات شخصی نامش مستعار است. این جوان ورزشکار و قهرمان رزمی‌کار کشور با دغدغه حفظ نظام مقدسی که شهیدان برای آن خون داده‌اند و امام زمان صاحب اصلی آن است به میدان پر از مین مجازی آمده است. 
 
اگر مسئول فضای مجازی بودید چگونه این عرصه رسانه‌ای نوظهور فراگیر را کنترل می‌کردید؟
قطعاً این فضای رسانه‌ای نیاز به کنترل و هدایت اصولی دارد. من اگر مسئولیتی دراین باره داشتم افرادی را که توانایی تولید محتوا دارند، شناسایی و سازماندهی می‌کردم تا در مواقع اضطرار از آن‌ها به عنوان سربازان آتش به اختیار مجازی برای نظام استفاده کنم. در واقع معتقدم باید یک نوع استعدادیابی گروهی ایجاد کرد و برای هرکدام در حوزه‌های مختلف گروه تشکیل داد تا حتی در حالت‌های عادی هم از آن‌ها محتوا گرفت، چون درفضای مجازی به دلیل انبوه اطلاعات درست و غلط، نیاز به تولید محتوای سالم داریم. 

شما جایگاه خوبی در فضای مجازی پیدا کرده‌اید، اما ظاهراً شغل شما چیز دیگری است درست است؟
به عنوان کار برای درآمدزایی به فضای مجازی نگاه نمی‌کنم، چون حقیقتاً دغدغه دیگری دارم. کارمند یک ارگان خصوصی هستم و کنارش هم برنج فروشی دارم، برای همین به دنبال پول در فضای مجازی نیستم. 

چه شبهاتی را پاسخ می‌دهید؟
شبهاتی را که خودتحقیر‌ها و عمدتاً سلبریتی‌ها در فضای مجازی راه می‌اندازند، پاسخ می‌دهم. خیلی دوست دارم هویت ملی دینی خود را تقویت کنیم، به خصوص برای نسل نوجوان و جوان که ناخواسته تحت تأثیر انبوه اطلاعات در فضای مجازی هستند وظیفه ماست اجازه ندهیم هویت وخودباوریشان کمرنگ شود. 

تاکنون برایتان مشکلی پیش آمده؟
 از بعد از فتنه ۱۴۰۱ به دلیل مطالبی که برای رفع شبهات می‌گذاشتم خیلی تهدید شدم، طوری که از آن به بعد با نام مستعار فعالیت می‌کنم، اما خوشبختانه با وجود تهدید‌ها و جنگ روانی مشکلی ایجاد نشده البته متوجه شدم عمده این افراد ایران نیستند و از خارج من را تهدید می‌کنند. ممبر‌های صفحه من ۳۲ هزارتاست و کم شده به خاطر آن است که با مزاحمت هک می‌کنند. مدام برندازان صفحه‌ام را رصد می‌زنند و آن را می‌زنند. مدام ریپورت می‌شوم. 

نگران آسیب به خانواده نیستید؟
ما یک هدف داریم و برای همان هدف فعالیت می‌کنیم؛ بنابراین دیگر ترس و نگرانی معنایی ندارد. هدف ما در این مسیر حفظ نظام و رساندن آن به دستان امام زمان (عج) است در واقع هدف ما ارزشی و واقعی است. خیلی‌ها در این راه برای زمینه‌سازی ظهور جان داده‌اند این‌ها که چیزی نیست معتقدم هرکاری می‌توانیم باید انجام بدهیم و در این مسیر ابا نداشته باشیم تا نقش کوچکی در زمینه بسترسازی عدالت جهانی توسط امام زمان (عج) داشته باشیم، حتی به بهای جان خود و خانواده ام. آرزو دارم دراین مسیر شهادت نصیبم شود. 

شهرت سخت نیست؟
 مردم به من لطف دارند و ابراز محبت می‌کنند، همین باعث شده تا رفت و آمدهایم در اجتماع سخت‌تر شد. برای همین مجبور هستم کلاه روی سرم بگذارم یا با ماسک باشم، به‌خصوص در تجمعات مذهبی و ملی که با خانواده هستم کمی برایم سخت است، ولی این نشان می‌دهد کارم زیر ذره‌بین نگاه و توجه مردم است و باید دقت کنم. 

خاطره‌ای هم دارید؟
 زمان فتنه ۱۴۰۱ که فضای مجازی در التهاب شده بود و اخبار متعددی منتشر می‌کردند من برای تولید محتوا نیاز به همکاری و اطلاعات متقن داشتم که متأسفانه ارگان‌های مربوط اصلاً همکاری نمی‌کردند و این خیلی من را تحت فشار‌های روانی روحی کرده بود و خیلی اذیت شدم ولی وقتی بازخورد کلیپ‌هایم را در فضای مجازی خوب می‌بینم، خستگی از تنم به در می‌شود و خدا را شکر می‌کنم توانسته‌ام به سهم خودم کمی در این عرصه مؤثر باشم. 

بزرگ‌ترین آرزوی شما چیست؟ 
ظهور امام زمان (عج) را ببینم. دوست ندارم قبل از ظهور آقا بمیرم. می‌خواهم باشم و در کنار ایشان خدمت کنم. 

برای حفاظت نوجوانان از آسیب‌های فضای مجازی چه پیشنهادی دارید؟
 باید والدین سواد رسانه‌ای داشته باشند برای فرزندانشان دوره‌های تخصصی و شناخت بگذارند و بدانند آن‌ها به چه چیزی احتیاج دارند. یادم است استاد شجاعی که فردی بین‌المللی و شناخته شده است، می‌گفت من تا به این سن هنوز گوشی ندارم، چون نیاز نداشته‌ام آن وقت والدین برای بچه‌های کم سن و سال خود تبلت و گوشی هوشمند می‌خرند و آن‌ها را سرگرم فضای مجازی می‌کنند. این سن پایین استفاده از فضای مجازی خطرناک است لذا در وهله اول به نظرم به عهده پدر و مادرهاست تا مراقب فرزندان خود باشند که دچار آسیب نبینند. 

شما ورزشکار هم هستید!
بله به صورت حرفه‌ای ورزش هم می‌کنم. نفر اول قهرمانی هایکینگ کشور هستم، چند مقام استانی و توابع را دارم. معتقدم ورزش به غیر از سلامت جسم برای سلامت روح و کاهش استرس و نگرانی‌ها لازم است و آرامش می‌دهد، به‌خصوص وقتی در فضای مجازی فعالیت داریم باید ورزش هم بکنیم. 

به عنوان یک فعال مجازی چه نقدی به مسئولان دارید؟
از آن‌ها گلایه دارم، چون هیچ وقت به یاد امثال ما فعالان فرهنگی مجازی نیستند نه از نظر حمایت اطلاعاتی و نه از نظر ویرایشی؛ درحالی که باید با ما همراهی کنند. ما سربازان این عرصه هستیم و نیاز به حمایت داریم تا بتوانیم راحت‌تر در این فضای گسترده مجازی به رفع شبهات بپردازیم. از طرفی منافقان به صورت گسترده صفحه‌ها را می‌زنند. از قرار شبکه منسجمی دارند که بعد از شناسایی به همدیگر اطلاع داده و همزمان ریپورت می‌کنند که در نتیجه پیج به صورت معلق شده و حذف می‌شود. متأسفانه من صفحه انقلابی را ندیدم که توسط سازمان یا ارگانی حمایت شوند این گلایه اغلب آتش به اختیار‌ها در فضای مجازی است.

source