Wp Header Logo 2413.png
چگونه BBC در جنگ غزه عملیات روانی می‌کند؟

شبکه سلطنتی بی‌بی‌سی ادعای بی‌طرفی و استقلال دارد. در ظاهر هم به گونه‌ای عمل می‌کند که نشان دهد خسارت‌های ۲ طرف را گزارش می‌کند و قصد جانبداری ندارد اما این شبکه سلطنتی در عمل چه می‌کند؟

به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، بی‌بی‌سی در مورد اقدامات رژیم صهیونی از تعداد حملات می‌گوید و از میزان تلفات مردم غزه و لبنان؛ آن هم با هدف ارائه تصویری قدرتمند و باشکوه از ارتش جنایت‌پیشه رژیم اشغالگر قدس و اینکه به مخاطب القا کند “شروع عملیات طوفان الاقصی یک اشتباه راهبردی بوده است” و “مقاومت هزینه دارد پس دست از مقاومت بکشید”.

اما شبکه سلطنتی بی‌بی‌سی به عنوان بازوی تبلیغاتی وزارت امور خارجه انگلیس، به منظور تحریک عواطف، مظلوم‌نمایی و اجرای عملیات روانی، خساراتی که به شهرک‌نشینان صهیونیست‌ وارد آمده است، “روایت” می‌کند. یعنی بجای ارائه آمار صرف، آنچه را که بی‌بی‌سی آن را مصائب شهرک‌نشینان می‌نامد، با جزئیات بیان می‌کند.

اعلام آمار تلفات هیچگاه به اندازه روایت  مرگ یک نفر نمی‌تواند احساسات را تحرک کند و همدلی را در مخاطب ایجاد کند. هیچگاه بی‌بی‌سی حال بیش از ۲۰.۰۰۰ خانواده فلسطینی را که کودکان خود را از دست داده‌اند روایت نمی‌کند، مخصوصا خانواده ۷۱۰ نوزاد شیرخوار زیر یکسال که توسط رژیم به شهادت رسیدند.

در واقع BBC عامدانه با تحریف واقعیت از یک سو تصویری قدرتمند از توان رزمی و اطلاعاتی رژیم صهیونی ارائه می‌نماید و از سوی دیگر تلاش دارد تا با روایت‌سازی رسانه‌ای و مظلوم‌نمایی برای شهرک‌نشینان اشغالگر، مشروعیت اقدامات دفاعی ملت فلسطین و لبنان را زیر سوال ببرد.

در عین حال، بی‌بی‌سی تلاش دارد تا با قلب واقعیت، اینگونه القا کند که جنگ اخیر نبردی میان ملت لبنان و فلسطین با اسرائیلی‌ها نیست بلکه این جنگی است که رژیم اسرائیل برای برخورد با ماجراجویی دو گروه حماس و حزب‌الله آن را دنبال می‌کند؛ بدون اینکه سخنی از ۷۵ سال جنایت و اشغالگری صهیونیست‌ها باشد یا اینکه مساله دفاع مشروع مردم منطقه مطرح شود.

source