۱. رفتار نوری بیلگه جیلان در مسترکلاس شکوه سینما برای برخیها مثل هوشنگ گلمکانی، سردبیر مجله «فیلم امروز» که جیلان فیلمساز مورد علاقهاش است، دلنشین نبوده و از رفتارش تعبیر به غرور و تکبر و بیاحترامی به جمعیت حاضر شده است. هوشنگ گلمکانی در صفحه شخصیاش از رفتار جیلان گله کرده و بیاعتنایی او به حضار به مذاقش خوش نیامده. خبرنگار همشهری با یک نفر که در این جلسه شرکت کرده بود گفتگو کرد و از او درباره رفتار جیلان پرسید. از دید این شرکتکننده جیلان کمی مغرور و بداخلاق به نظر آمده، اما رفتارش نامحترمانه نبوده. جیلان در این برنامه ۱۰ دقیقهای با مترجمش سوال و جواب کرده و بعد به سوالات شرکتکنندگان جواب داده و حتی با کسانی که خواهان عکس گرفتن با او بودهاند عکس گرفته است. جیلان به تنگخلقی شهره است و در کشورش هم آدم چندان محبوبی نیست. شاید بخشی از انزوای شخصیتهای روشنفکر فیلمهایش از شخصیت واقعی خودش میآید که عجیب و نامحترمانه نیست.
۲. جیلان برای این برنامه حاضر نشده از مترجمی که ترتیبدهندگان این مسترکلاس معرفی کردهاند استفاده کند و کارگردانی ترکیهای را که به فارسی مسلط بوده به عنوان مترجم در این برنامه همراه داشته است.
۳. گویا زمان برنامه جیلان کمی بلندتر بوده، اما مترجم جیلان که مسلما با او هماهنگ بوده، با اعلام اینکه به نظرش جیلان خسته شده، یک ساعت زودتر برنامه را تمام میکند.
۴. مستانه مهاجر، تدوینگر نام آشنای سینمای ایران، آدم اصلی مسترکلاس شکوه سینما بود و اساسا این برنامه با برنامهریزی و مدیریت او بر پا میشود. مهاجر به زبان ترکی استانبولی مسلط است و حتی در برنامه سلیم اوجی در آخر برنامه، وقتی مترجم همزمان نتوانست منظور اوجی را به درستی منتقل کند، خود مهاجر دستبهکار شد و ترجمه همزمان را به دست گرفت.
۵. در این برنامه تقریبا ۳۰۰-۳۵۰ نفر شرکت کرده بودند که عدهای بلیتهای ۱۵ میلیون تومانی و عدهای دیگر بلیتهای نصف قیمت یعنی ۷ میلیون تومانی خریدند. به نظر نمیرسید حتی اگر همه بلیتها به قیمت گران ۱۵ میلیون تومان هم به فروش میرسید، با توجه به هزینه بالای سفر نوری بیلگه و مترجمش و سلیم اوجی به تهران، این برنامه سود چندانی از فروش بلیت کرده باشد، خصوصا اینکه از شرکتکنندگان در این کارگاه دوروزه با ناهار باکیفیت هتل پذیرایی شده بود.
۶. ظاهراً پرویز شهبازی که در تنگخلقی، نه در کیفیت فیلمهایش، به نوری بیلگه جیلان پهلو میزند، از انتشار صحبتهایش در رسانهها راضی نبوده و به مسئولان برنامه گفته که حرفهایش از روی خروجی خبرگزاریها باید برداشته شود. اگر آقای شهبازی تمایلی به عمومی شدن حرفهایش ندارد، باید آنقدر بر خودش کنترل داشته باشد که در محیطهای عمومی سخنرانی نکند.
۷. حضور تعدای از بازیگران و سینماگران ایرانی مثل سحر دولتشاهی، الناز شاکردوست، نوید محمدزاده، فرشته حسینی و محمدرضا شریفینیا در این برنامه از نکات جالب توجه بود، خصوصا که میدانیم سینماگر ایرانی چقدر کم اهل یادگیری و تغییر است.
۸. حرفهای نوری بیلگه جیلان و پرویز شهبازی و پارسا پیروزفر در کل در حدو اندازه یک مسترکلاس نبود. شاید اگر خانم مهاجر و سایر دستاندرکاران این برنامه با مسترکلاسهای مارتین اسکورسیزی یا سایر سینماگران مشهور آشنایی داشتند، برنامه بهتری میریختند.
source