Wp Header Logo 206.png

صالحی در مراسم رونمایی از سه تقریظ مقام معظم رهبری:

سلوک عرفانی جامعه‌گرای شهدا الگویی برای رسیدن به قله پیشرفت استبه گزارش ایکنا؛ مراسم هفدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت و رویداد «قهرمان ملی»؛ به مناسبت روز قهرمان ملی در تقویم فرهنگی کشورمان، صبح روز چهارشنبه، 30 آبان در فرهنگسرای بهمن برگزار شد.

رونمایی و انتشار تقریظ رهبر معظم انقلاب اسلامی بر سه کتاب «هواتو دارم»، «مجید بربری» و «بیست سال و سه روز» مهم‌ترین بخش این برنامه بود.

سیدعباس صالحی، وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی؛ عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی وزیر ارشاد؛ علیرضا مختارپور، رئیس سابق سازمان اسناد و کتابخانه ملی و جمعی از مسئولان کشوری، اهالی فرهنگ، نویسندگان و مردم از جمله حاضران در این نشست بودند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با بیان آنکه نگاه ویژه حضرت آقا به کتاب و تقریظ ایشان بر آثار مکتوب سابقه سه دهه‌ای دارد گفت: با مطالعه و مداقه بر 70 تقریظ رهبری طی سه دهه‌ اخیر از یک سو می‌توان به اهداف ایشان در سایه تقریظ‌ها دست یافت و از سوی دیگر به این بینش و تبیین مسیر رهبری در حوزه فرهنگ با نگرش جریان‌سازی نگاه کرد.

وی با بیان آنکه نکته اولی که مهم است آنکه ما در ادبیات دفاع مقدس و مقاومت نوعی سیر و سلوک متفاوتی را مشاهده می کنیم ادامه عرفان اجتماعی دارای مسلک‌های جامعه‌گریز است در حالی که عرفان و سلوک دفاع مقدس جامعه‌گرا و ادامه‌دهنده راه اسوه‌ای چون حضرت علی(ع) است.

صالحی با اشاره به آنکه بخشی از توجهات رهبر انقلاب به بیان معرفت عرفان و پیوند آن به جامعه بازمی‌گردد خاطرنشان کرد: دریافت معناهای موجود در تقریظ‌های رهبری بازتاب و مروج سیر و سلوک عرفانی در آیینه دفاع مقدس است.

وی با اشاره به آنکه تقریظ ایشان بر کتاب «پاییز آمد» بسیار خواندنی است افزود: نکته دوم آنکه بیان رهبر انقلاب در تقریظ‌های خود بر این مهم استوار است که جامعه دینی نیازمند شناخت از مسیر سیر و سلوک ویژه عرفانی و معنوی است.

صالحی خاطرنشان کرد: الگوسازی مولفه سوم مورد تاکید مقام معظم رهبری در آیینه تقریظ‌های ایشان است. نوجوانان شهید الگوهایی مجسم هستند. معظم‌له در یکی از تقریظ‌های خود می‌فرمایند که نوجوانان می‌تواند الگوی امروز جامعه برای رسیدن به قله پیشرفت باشند. این مولفه را در تقریظ ایشان بر کتاب «مجید بربری» می‌توان مشاهده کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان آنکه تقریظ‌های رهبری به رویش‌های انقلاب اشاره دارد تصریح کرد: به گفته وزیر فرهنگ؛ بخشی از توجه رهبر انقلاب به این خاطرات و نوشته‌های ارزشمند نشان‌دهنده قصد ایشان در ترویج یک سیر و سلوک معنوی است که موتور یک تمدن‌سازی است، عرفان و معنویتی که با جامعه و سیاست پیوند دارد و موتور تحرک است نه خاکستر خاموش‌کننده آتش‌ها. تقریظ‌هایی که ایشان بر وجوه معنوی و سلوکی این عزیزان شهید در نوشته‌های مختلف زده‌اند، از این منظر قابل توجه است.

سلوک عرفانی جامعه‌گرای شهدا الگویی برای رسیدن به قله پیشرفت است

صالحی با اشاره به تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «پاییز آمد» اضافه کرد: برخی از تعابیر ایشان کاملاً می‌تواند معنابخش باشد که به این آثار از چه منظری می‌توان نگاه داشت. یکی از وجوهی که رهبر انقلاب در تقریظی که بر این 70 کتاب نوشته‌اند، این است که جامعه دینی، انقلابی و معنوی ایران عزیز نیازمند به شناخت از یک سیر و سلوک ویژه است، سیر و سلوکی که هم باید باشد چون موتور تعالی است و هم نوع خاصی از سیر و سلوک را ترسیم می‌کند.

صالحی در ادامه با اشاره به تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «سرباز روز نهم»، الگوسازی را نکته دیگری از تقریظ‌های معظم‌له دانست و یادآور شد: اینکه چگونه جوانان و نوجوانان امروز از این مثال‌های نه خیلی دور در تاریخ، نه هزاران و صدها سال قبل، بلکه همین جوان‌ها و نوجوانانی که تاریخ آنها به دفاع مقدس در 30-40 سال قبل برمی‌گردد یا در جریان مقاومت امروز است، از دیگر نکات است.

صالحی با اشاره به تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «مجید بربری» و شخصیت شهید مجید قربانخانی یادآور شد: در این کتاب فردی ترسیم می‌شود که فراز و فرود و زندگی پر پیچ و خمی دارد اما می‌تواند از آنها به سلامت عبور کند و به قله برسد. این‌ها الگوهای درس‌آموز برای نسل جوان و نوجوان هستند.

وزیر فرهنگی و ارشاد اسلامی با بیان اینکه توجه و اعتماد به رویش‌های انقلاب است، نکته دیگری است که می‌توان از این تقریظ‌ها دریافت کرد، یادآور شد: گاه و بیگاه شرایط اجتماعی، یأس‌ها را می‌تواند به جامعه تزریق کند اما اینکه انقلاب اسلامی همچنان موتور و رویشش فعال است، نکته‌ای است که در برخی از تقریظ‌های رهبر انقلاب نمایان است.

وی با اشاره به تقریظ رهبر انقلاب بر آثاری چون «سرباز روز نهم» افزود: حضور این جوانان یعنی نسل‌های انقلاب منطقع نشده و هنوز می‌توان به رویش‌های انقلاب امیدوارانه نگاه کرد. راهبرد چهارمی که رهبر انقلاب در این تقریظ‌ها تأکید دارند، این است که می‌خواهند مسیری را برای کشور و آینده آن ترسیم کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تقریظ رهبر انقلاب بر «تنها گریه کن» افزود: توجه به سرمایه‌های معنوی ایران عزیز در کنار سرمایه‌های مادی، از دیگر نکات است. ایران با افتخار سرمایه‌های مادی فراوانی داشته و دارد، اما گسترده‌تر و عمیق‌تر از آن، سرمایه‌های معنوی ایران عزیز است که بسیار متکثرند. بخشی از این سرمایه‌های معنوی، شهیدان انقلاب، دفاع مقدس و مقاومت هستند که سرمایه‌های تحرک‌بخش در شرایط اضطراری و حتی عادی است. اینکه این سرمایه‌ها را دست کم نگیریم نکته‌ای است که در تقریظ‌ها بعضاً اشاره شده است. اینکه به شهدا به عنوان یک سرمایه پایان‌ناپذیر نگاه کنیم، راهبرد دیگری است که در این تقریظ‌نویسی‌ها خودش را نشان می‌دهد.

وی افزود: نکته دیگر، توجه به بخش‌هایی است که می‌تواند کمتر دیده شده باشند در دفاع مقدس و فضای مقاومت و اتفاقاً توجه مجدد به آن بخش‌ها تحرک‌بخش بخش‌های نهفته است. توجهی که ایشان به بعضی از اقوام، مجاهدان افغانستانی و زنان دارند و … پیدا کردن نقطه‌های مغفول و متروک در موتورهای تحرک توسعه و جهاد و پیشرفت اجتماعی است.

صالحی یادآور شد: ایشان توجه به این نکته دارند که جریان حماسه و دفاع و مقاومت را از خیلی دور دیده‌ایم و در نتیجه شبهی از آن را دیده‌ایم. این 70 اثر و مشابه آنها، به ما کمک می‌کند اتفاق بزرگی را که از فضای دور لانگ شاتش را دیده‌ایم، کلوز آپش را ببنیم و به جزئیات آن توجه کنیم. جریان کتاب‌های ادبیات دفاع مقدس و آثاری که از آن تجلیل کرده‌اند، با این نگاه است.

صالحی تأکید کرد: حس من این است که رهبر انقلاب در ایام رهبری خود پس از رحلت امام(ره) دو مسیر را برای امنیت ایران دنبال کردند، مسیر اول امنیت زیر ساخت است که مسیری سخت است و نتیجه آن همین توان نظامی و موشکی ایران است که امروز شاهد آن هستیم. اگر امروز به مقام قیاس خود برآییم، شرایط غیر قابل مقایسه‌ای با دوران دفاع مقدس داریم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: معتقدم ایشان بیش از امنیت سخت، امنیت نرم دفاعی را جدی گرفته‌اند. اینکه جامعه ایران تاب پایداری و مقاومت داشته باشند و شاهد تکرار شهریور 20 در ایران نباشیم. اگر کسی به یک وجب از خاک ایران طمعی کرد، طمعش بریده شود و از راه دور هم این طمع و رؤیا تعبیر نشود. تحقق این مهم لازمه امنیت نرم است. امنیت نرم محقق نخواهد شد مگر آنکه بدانیم در این 40 سال چه کردیم و چه کسانی پیش قراولان این مسیر بودند و قدردان و آموزنده مسیر آنها باشیم.

به گزارش ایکنا؛ «هواتو دارم» روایت زندگی شهید مدافع حرم مرتضی عبداللهی است که در ۳۰۴ صفحه به قلم محمدرسول ملاحسنی نوشته و توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شده است.

کتاب «مجید بربری» نیز روایتگر زندگی شهید مجید قربان‌خانی است که به «حُر مدافعان حرم» شهرت یافته و در ۱۵۲ صفحه به قلم خانم کبری خدابخش دهقی نوشته و توسط نشر دارخوین چاپ و منتشر شده است.

«بیست سال و سه روز» کتابی ایت که زندگی شهید مدافع حرم سیدمصطفی موسوی را روایت می‌کند و در ۲۱۶ صفحه به قلم خانم سمانه خاکبازان نوشته و توسط انتشارات روایت فتح چاپ و منتشر شده است.

انتهای پیام

source