در ابتدای جلسه حسن مسلمی نائینی. رئیس جهاد دانشگاهی ضمن گرامیداشت یاد شهدا گفت: دعا میکنیم برای سلامتی مقام معظم رهبری؛ رهبری که همیشه مشوق کتابخوانی هستند. برگزاری ۳۱ دوره جشنواره ملی کتاب، نشان از تلاش در این حوزه دارد. کتاب محصول تجربههای بشر در طول تاریخ است. گستره فرهنگ امروز حاصل کتاب و فرهنگ مکتوب است.
وی افزود: کتاب تعصب بیجا را رها میکند. پیامبر اسلام (ص) میفرمایند هرگاه مومنی از دنیا برود و برگی از دانش از وی برجا بماند مانع از آتش جهنم برای اوست. امامان معصوم (ع) هم همیشه روی مسئله کتابخوانی تاکید داشتند. جهاد دانشگاهی بیش از سه دهه است که جشنواره کتابخوانی را راهاندازی کرده است. حاصل این جشنواره اساتیدی هستند که امروز در دانشگاهها تدریس میکنند.
مسلمی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی از نوقلمان نیز حمایت میکند، بیان کرد: رهبر معظم انقلاب همیشه روی کتاب تاکید دارند. ایشان میفرمایند؛ جای کتاب را هیچ چیز نمیتواند بگیرد. سخن حضرت آقا برای ما حجت است. سخنان ایشان در فضای آشوب ما را از خطا دور نگاه میدارد. در این میان نهادهای دیگر نیز باید از این جشنواره حمایت کنند.
در ادامه مراسم علیرضا کلانتر مهرجردی ضمن گرامیداشت ایام فاطمیه گفت: درود میفرستم به شهدای انقلاب، دفاع مقدس و مقاومت. از خدا میخواهم نظام سلطه و همراهانش را از زمین محو کند. درباره درد مردم غزه و لبنان هرچه نوشته شود، کم است.
وی ادامه داد: امیدوارم این جشنواره با قدرت راهش را ادامه دهد. جهاد دانشگاهی ۴ دهه است که در دانشگاهها فعالیت دارد. یکی از اقدامات جهاد، بحث کتاب و نشر است. همین هدف باعث ایجاد سازمان نشر و انتشارات جهاد شد که امروز به نام ترویج مطالعه و نشر تغییر نام پیدا کرده است. حمایت و هدایت دانشجویان در زمینه کتاب از ضروریات است. جهاد دانشگاهی در عرصه مطالعات علمی، اقدامات لازم را انجام داده و میدهد.
حامد اکبرزاده، دبیر جشنواره دیگر سخنران مراسم بود و بیان کرد: خوشحالم امسال هم میزبان فرهیختگان دانشگاهی و رشتههای مختلف علمی هستیم. امیدوارم این رویداد استمرار داشته باشد. در این جشنواره ۵۰ گروه علمی وجود دارد. اکثر برگزیدگان این رویداد از ابتدا تا به امروز از اساتید دانشگاه هستند.
وی ضمن گلایه از بابت فقدان حمایتهای لازم برخی نهاد تصریح کرد: جدا از جهاد دانشگاهی که همیشه حامی ما بوده، متاسفانه از کمکهای دیگر نهادها بیبهره یا کمبهره بودهایم. برای همین برخی از نیازهایمان برآورده نشد تا بتوانیم خواست برگزیدگان را به شکل مطلوبی برآورده کنیم. وزارت ارشاد آثار برگزیده جشنواره را نخریده و اگر خریدی هم اتفاق افتاده میزانش کم بوده است. همچنین صدا و سیما در معرفی آثار برگزیده چندان مطلوب عمل نکرده است.
عبدالحسین کلانتری، معاونت فرهنگی وزارت ارشاد، سخنران بعدی مراسم اظهار کرد: یکی از مسائل اصلی امروز، نویسا کردن و خوانا کردن جامعه است پس هر حرکتی که در جهت ترویج این دو خواسته باشد اتفاقی خجسته محسوب میشود. این جشنواره یکی از این اقداماتی است که باید حمایت شود. کتاب، ترجمان وجودی انسانها و پاسداشت کتاب گرامیداشت تمدن است.
وی اضافه کرد: هر اندازه فضا را برای نویسا کردن و خوانا کردن فراهم کنیم به توسعه مدنیت جامعه کمک کردهایم. در نوشتار دقت بیشتری از گفتار است حتی میتوان گفت کمک کردن به نوشتن کمک به صلح و دوستی در جامعه است.
سپیده زراعتی نماینده برگزیدگان جشنواره هم در بخش دیگری از مراسم بیان کرد: در عصر حاضر علم سنگ بنای پیشرفت بوده و نقش کتاب نیز در این میان چشمگیر است. نشر کتاب و ترویج فرهنگ کتابخوانی بر رشد علمی کشور میافزاید. دانشجویان آیندهسازان جامعه هستند. این قشر قادرند کشور را در جهت تحقق آرمانها کمک کنند اما دانشجویان مشکلاتی دارند به ویژه در حوزه پژوهش این مشکلات جدی است.
در انتهای این مراسم از استاد خادم کتاب علیاشرف صادقی تجلیل شد و وی در سخنانی کوتاه بیان کرد: حضرت علی میفرماید؛ هر علمی که روی کاغذ نیاید گم شده است. ما ایرانیان افتخار میکنیم که ۲۵۰۰ سال تاریخ مکتوب داریم درحالیکه برخی از ملتها در پی جعل تاریخ هستند. البته ملت ایران تنها تاریخ نداشت بلکه از تمدن و علم هم بهره برده است. هیچ ملتی از دستاوردهای علمی دیگران بینیاز نیست در همین رابطه جشنواره کتابخوانی اقدامی بسیار مثبت است.
تجلیل دیگر این مراسم به لیلا رستمی کتابدار بوشهری اختصاص داشت و وی بیان کرد: روستایی که ما در آن زندگی میکنیم به عنوان روستای نمونه کتابخوان انتخاب شده است و من نیز سال ۱۴۰۰ به عنوان کتابدار نمونه برگزیده شدم.
در انتهای مراسم برگزیدگان به شرح زیر معرفی شدند:
برگزیدگان پایاننامه
در این بخش؛ طاها عارف، اعظم معظمی، محسن حسامی آرانی، مهدی شمس و هوشنگ فروغمند اعرابی به عنوان برگزیده انتخاب شدند. همچنین علیرضا همتی، مینا صادقیان بابوکانی، وحید غریبی، رضا فرجی، سید آمنه منصوری، عباس بایگان و فاطمه سادات واحدی به عنوان شایسته تقدیر مورد تجلیل قرار گرفتند.
برگزیدگان کتاب
سید غدیره میرابوالقاسمی زینب عقابیان، کوشا فرشادیان پور، فرشاد شریعتپور و سپیده زراعتی نیشابوری برگزیدگان جشنواره ملی کتاب بودند و رضا نمازی، معصومه حلیمی، میلاد رستمی محمدآبادی، نریمان رضایی کلاریجانی، عرفان میقانی، فرشته باقری، فرخ عبودی احمدآباد و علی پیر حیاتی شایسته تقدیر شناخته شدند.
انتهای پیام
source