Wp Header Logo 360.png

در بازدید مشترک عبدالمهدی همت‌پور، سرپرست پایگاه جهانی کاروانسرای ایرانی و عاطفه نیکوگفتار، مسئول دبیرخانه بنا‌های ثبت جهانی صندوق توسعه و احیا، هفت کاروانسرای میراث جهانی شمال غرب کشور مورد ارزیابی و پایش قرار گرفت.

ارزیابی سلامت فنی ۷ کاروانسرای ثبت جهانی در غرب ایران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سرپرست پایگاه میراث جهانی کاروانسرای ایرانی به همراه مسئول دبیرخانه بنا‌های ثبت جهانی صندوق توسعه و احیا از هفت کاروانسرای میراث جهانی شمال غرب ایران بازدید کردند.

بازدید مشترکی توسط عبدالمهدی همت‌پور، سرپرست پایگاه جهانی کاروانسرای ایرانی و عاطفه نیکوگفتار، مسئول دبیرخانه بنا‌های ثبت جهانی صندوق توسعه و احیا از هفت کاروانسرای میراث جهانی شمال غرب کشور صورت گرفت. این کاروانسرا‌ها عبارتند از سعدالسلطنه قزوین، صائین اردبیل، گویجه بل اهر، خواجه نظرجلفا، خوی و جمال آباد میانه که مورد پایش و ارزیابی قرار گرفتند. 

عبدالمهدی همت‌پور سرپرست پایگاه جهانی کاروانسرای ایرانی هدف از این سفر را در راستای مسئولیت وزارت میراث فرهنگی درخصوص اقدامات پس از ثبت و تهیه گزارش ادواری برای ارائه به یونسکو عنوان کرد.

عاطفه نیکوگفتار مسئول دبیرخانه بنا‌های ثبت جهانی صندوق توسعه و احیا این سفر را در راستای ارزیابی فنی و سلامت کاروانسراها، بررسی وضعیت عرصه و حریم، بررسی زیرساخت‌ها به منظور واگذاری و ظرفیت‌های منطقه‌ای به منظور تغییر کاربری، دیدار با مدیران منطقه‌ای و گفتگو با جوامع محلی و ثمن‌های فعال میراث‌فرهنگی عنوان کرد.

مسئول دبیرخانه بنا‌های ثبت جهانی صندوق و توسعه احیا افزود: با توجه به نظر مدیرعامل صندوق توسعه و احیا در خصوص نگاه ویژه به بنا‌های ثبت جهانی در خصوص حفاظت نگهداری و نحوه بهره‌برداری با توجه به ارزشمند بودن این گونه بنا‌ها در حافظه جهانی، ضرورت نظارت بر وضعیت کارگاهی و نحوه و میزان مداخلات در کاروانسرا‌های واگذار شده در اولویت اقدامات حمایتی معاونت فنی و اجرایی این صندوق قراردارد.

همچنین سرپرست پایگاه جهانی کاروانسرای ایرانی با اشاره به اینکه برخی از کاروانسرا‌های واگذار شده پیش از ثبت جهانی در اختیار سرمایه‌گذاران و بهره برداران قرارگرفته‌اند، تاکید کرد: با توجه به اهمیت این آثار برای همه مردم جهان و به ویژه مردم فرهنگ‌دوست ایران، باید حساسیت و اهمیت موضوع را به سرمایه‌گذران یادآوری کرد تا بتوانند در بهره‌برداری از این کاروانسرا‌های میراث جهانی، اولویت نگهداری و حفاظت از این بنا‌ها را متناسب با ضوابط و استاندار‌های بین‌المللی درنظر داشته باشند.

source