Wp Header Logo 760.png

جوان آنلاین: فرزاد مؤتمن، کارگردان فیلم «شبگرد» با انتقاد نسبت به سینمای اجتماعی گفت: این سینما به سینمای ارگانی تبدیل شده است. 
انتقاد از مشکلات سینمای اجتماعی ایران موضوع تازه‌ای نیست و همواره از این سینما که بر‌خی آن را به عنوان یک ژانر در سینمای ایران تلقی می‌کنند انتقادات جدی صورت گرفته‌است. در تازه‌ترین این موارد اینبار فرزاد مؤتمن فیلمساز پیشکسوت کشورمان به برخی آسیب‌های این سینما اشاراتی داشته که در نوع خود قابل‌تأمل است. فرزاد مؤتمن در نقد و بررسی فیلم «شبگرد» که با حضور روزبه رحیمی‌نژاد و احسان طهماسبی منتقد و نویسنده سینما در برنامه «اکران» برگزار شده‌است به این نکته اشاره می‌کند که «شبگرد» یک فیلم درجه دوم ۸۰دقیقه‌ای است. مخالف ارائه این فیلم به جشنواره فیلم فجر بودم، زیرا جشنواره برای این فیلم داستان درست می‌کند. جشنواره فیلم فجر سال‌هاست تبدیل به عوارضی شده که یک عده‌ای را راه می‌دهند و عده‌ای را دور می‌ریزند. من جزو گروه دوم هستم. وی افزود: فیلم‌هایی که به من نزدیک هستند در جشنواره فیلم فجر حذف می‌شوند و این جشنواره سیاستش این است که فیلم‌های کمدی و ارگانی را تقویت کند و در واقع در حال فیلتر کردن فیلم‌ها است. هیئت انتخاب برای فیلم من مشکل ممیزی درست کردند و حضور در جشنواره فیلم فجر برای ما دردسرساز شد و سال‌هاست علاقه‌ای ندارم فیلمی در جشنواره داشته‌باشم. 
 فارابی را تعطیل کنید!
مؤتمن با بیان اینکه ۱۳ فیلم بلند و ۱۰ تله فیلم ساخته است، یادآور شد: هنوز فیلم ترسناک نساخته‌ام. سال ۸۵ قرار بود «آفتاب‌پرست» را بسازم، اما فارابی مانع این اتفاق شد. فیلمنامه این کار را شادمهر راستین نوشته بود. بالای ۲۰ فیلمنامه به فارابی دادم و همیشه به من گفتند در اولویت ما نیست. فارابی تا حدود سال ۸۵ به فیلم‌ها کمک می‌کرد و این شکل وحشتناک امروزی را نداشت. در سال‌های بعدی فارابی تهیه‌کننده ده‌ها فیلم بی‌مصرف شد که حتی نمی‌توانند این فیلم‌ها را اکران کنند. سازمان سینمایی در سال‌های گذشته سیاست جوانگرایی را مطرح کرد که فقط اسمش قشنگ بود، اما در واقع هدف این بود که سینما را بی در و پیکر کنند. از نظر من بنیاد سینمایی فارابی باید تعطیل شود. کارگردان «شبگرد» درباره جایگاه سینمای اجتماعی ایران توضیح داد: این سینما به سینمای ارگانی تبدیل شد. فیلمسازان ترغیب شدند به طبقه متوسط فکر نکنند بلکه به لات‌ها، روسپی‌ها، معتاد‌ها و قمه‌کش‌ها فکر کنند و فضای لات‌بازی و عربده‌کشی سینمای ما را دربرگرفته‌است. در دو سال اخیر جنسی از درام اجتماعی بیرون آمده که تبلیغ نهاد‌های مختلف است و پول‌های آن نیز دولتی پرداخت می‌شود.

source