کمال داوود، نویسنده فرانسوی-الجزایری که اخیرا جایزه گنکور را دریافت کرده، از سوی بازماندهای از جنگ داخلی الجزایر به استفاده از داستان شخصی اش بدون رضایت متهم شده است.
به گزارش شهرآرانیوز؛ او با رمان خود با عنوان «دهه سیاه» موفق به کسب جایزه گنکور، مهمترین جایزه ادبی در فرانسه شده است. این اتهامات که شامل نقض محرمانگی پزشکی نیز میشود، به شکایات حقوقی در الجزایر منجر شده است.
ایسنا در اینباره نوشته است: سعده عربان که اکنون سی ساله است، در شش سالگی از یک حمله وحشیانه در جریان دهه سیاه الجزایر، بین سالهای ۱۹۹۲ تا ۲۰۰۲، جان سالم به در برد.
سال ۱۹۹۳، روستای او در شهر تیارت مورد حمله قرار گرفت و او از این حمله با گلویی نیمه بریده و تارهای صوتی آسیب دیده جان به در برد. بسیاری از همسایگانش کشته شدند و خانواده اش از هم پاشید. عربان میگوید زندگی خود را در شخصیت اصلی رمان، آئوبه، بازشناخته است. او ادعا میکند کمال داوود این رمان را بدون اجازه او منتشر کرده، با وجود آنکه او بارها درخواستهای داوود برای اقتباس داستانش را رد کرده بود.
او در گفتوگو با رادیو بین المللی فرانسه (RFI) گفت: «من دوست ندارم درباره داستان زندگیام صحبت کنم. این چیزی است که در زندگی مرا آزار میدهد.» عربان همچنین ادعا میکند روان پزشکش، عایشه دهدوح، که همسر داوود است، محرمانگی پزشکی را نقض کرده و جزئیات درمان او را با همسرش به اشتراک گذاشته است. در مقابل، کمال داوود این ادعاها را بخشی از «کمپینهای افتراآمیز و خشونت آمیز سازمان دهی شده توسط رسانههای نزدیک به رژیم الجزایر» توصیف کرده است.
source