۱۳:۳۱ – ۱۰ آذر ۱۴۰۳
رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در مالزی از حضور موفق ایران در نمایشگاه بین المللی صنایع دستی ساراواک خبرداد و گفت: هنرمندان کشورمان نیز به منظور توسعه و تقویت همکاریهای هنری فرهنگی در نمایشگاه حضور دارند.
حبیب رضا ارزانی رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در مالزی، با اشاره به حضور موفق و فعال ایران در نمایشگاه بین المللی صنایع دستی ساراواک، گفت: کمک به برنامه ریزی برای تبدیل شدن ایران به عنوان یکی از محورهای سیاستگذاری و برنامه ریزی در اقتصاد صنایع دستی و هنرهای سنتی جهان از اهداف اصلی حضور در این نمایشگاه بود.
وی با بیان اینکه ایالت ساراواک واقع در مالزی شرقی است، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در این نمایشگاه در بخش عرضه فرش های ترکمن، تبریز، ارائه زیورآلات بر پایه سنگ های زینتی(عقیق، فیروزه، در نجف)، شمع سازی، گل دوزی، ترمه بافی، قلاب بافی و هنرهای تجسمی حضور پیدا کرد.
رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در مالزی، با اشاره به جایگاه فرش ایرانی در جهان به دلیل تنوع طرح و بافت بی نظیر، گفت: امروزه صادرات فرش دستباف ایرانی با چالشهای مختلفی از جمله تحریم ها مواجه است که حضور در این نمایشگاه ها می تواند برای معرفی، عرضه و توسعه این هنر اصیل ایرانی راهگشا باشد.
وی گفت: این نمایشگاه در سه بخش برگزاری نمایشگاه، ارائه کارگاه های آموزشی و سمینارهای های علمی با موضوع هنرهای سنتی کشورها برگزار شد که رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در هر سه بخش حضوری فعال داشته است.
ارزانی، بیان کرد: در این نمایشگاه کشورهای دیگری همچون فرانسه، ازبکستان، مغولستان، تایلند، تایوان، سنگاپور، اندونزی نیز حضور داشتند و فعالیت های هنری خورد را در حوزه صنابع دستی ارائه کردند.
وی گفت: پذیرایی از شرکت کنندگان به سبک ایرانی با چای زعفران و نبات و همچنین طراحی مسابقه های فرهنگی از جمله مشخص کردن موقعیت جغرافیای ایران بر روی کره زمین توسط شرکت کنندگان از بخش های جذاب غرفه ایران بوده است.
رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در مالزی، با اشاره به جایگاه بین المللی ایران در صنایع دستی جهان، گفت: هنرمندان کشورمان نیز به منظور توسعه و تقویت همکاریهای هنری – فرهنگی با سایر کشورها در این کارگاه های آموزشی حضوری فعال دارند.
وی افزود: از ویژگیهای نمایشگاه صنایع دستی ساراواک، نمایش و عرضه هزاران صنایع دستی ارزشمند به سبک سنتی و مدرن از سراسر جهان است که خوشبختانه در این بین نام ایران همیشه درخشیده است.
ارزانی، با تاکید بر ایجاد راه هایی برای اشتغال زایی پایدار هنرمندان ایرانی با استفاده از پتانسیل های صادرات صنایع دستی، گفت: ارائه برنامه ای منظم، مدون و سرمایه گذاری دقیق تر در این حوزه می تواند برای کشور مفید باشد.
گفتنی است، این نمایشگاه پنج روزه تا یکم دسامبر در ایالت ساراواک واقع در مالزی شرقی برپاست.
منبع: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
source