دومین یادواره گرامیداشت ۲۲۲ شهید دانشجوی دانشگاه ملی مهارت با حضور خانواده شهدا و مسئولان کشور و لشکری برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، این یادواره صبح امروز به مناسبت سیزدهمین سالگرد شهادت پدر موشکی ایران شهیدحسن طهرانی مقدم در دانشگاه ملی مهارت با حضور خانواده شهدا ، سردار وحیدی و اوحدی رییس بنیاد شهید برگزاری شد.
مسیر شهید طهرانی مقدم در گستره جهان باید بررسی شود
فرمانده اسبق نیروی قدس در سیزدهمین سالگرد شهادت دانشمند برجسته شهید حسن طهرانی مقدم و آیین گرامیداشت ۲۲۲ شهید دانشجوی دانشگاه ملی مهارت گفت: مسیر شهید طهرانی مقدم در گستره جهان باید بررسی شود و نباید به یک نقطه خاص از جهان محدود شود. این نگاه را میتوان در جمله معروفی که بر مزار وی نوشته شده مشاهده کرد. او خواسته بود بر روی مزارش بنویسند: این مقبره کسی است که به دنبال نابودی رژیم صهیونیستی بوده است. این نگاه باید در همان مسیر جهانی بررسی شود.
وحیدی اظهار کرد: این دانشگاه با تکیه بر ۲۲۲ شهید گرانقدر و برکت شهدا میتواند نقش ارزشمندی در پیشرفت کشور ایفا میکند. یکی از کمبودهای کشور آموزش مهارت محور است، شهدای دانشگاه ملی و مهارت پشتوانه حرکت این دانشگاه هستند.
فرمانده سابق نیروی قدس سپاه با بیان اینکه «شهدا زنده هستند»، افزود: باید پرسید که حیات چیست و زنده بودن و مرگ نداشتن شهدا چه معنایی دارد؟ مفهوم پیچیدهای درباره حیات وجود دارد. ما حیات را بر اساس نشانهها و قرائن میشناسیم. بر اساس روایات، شهدا نزد خداوند روزی خواهند داشت و این روزی مستمر و دائمی است. در صحنه ظهور شهدا حیات دارند و حیاتبخش جامعه انسانی هستند و ما نیز با شهدا زندهایم.
وی ادامه داد: شهدای ما در مراتب بالای معرفت قرار دارند؛ معرفتی که آنها را به خداوند میرساند و بالاترین مرتبه معرفت است. این معرفت، حیاتبخش است و حیات جوامع ما ناشی از این حیاتبخشی است.
وحیدی تصریح کرد: تمدن به معنای پیشرفت دستگاهها نیست و نباید حیات را برای ما ابزاری کند. اگر ما به دنبال تمدنسازی هستیم، این تمدن نیازمند روح است.
فرمانده سابق سپاه قدس بیان کرد: حرکت شهید طهرانی مقدم را باید در بُعد تاریخی بررسی کرد. شهدای ما خود را موجوداتی معلق و بدون گذشته نمیدانند، بلکه تبلور آنها در اسلام ناب دیده شود.
وحیدی اضافه کرد: مسیر شهید طهرانی مقدم در گستره جهان باید بررسی شود و نباید به یک نقطه خاص از جهان محدود شود. این نگاه را میتوان در جمله معروفی که بر مزار وی نوشته شده مشاهده کرد. او خواسته بود بر روی مزارش بنویسند: این مقبره کسی است که به دنبال نابودی رژیم صهیونیستی بوده است. این نگاه باید در همان مسیر جهانی بررسی شود.
وی ادامه داد: بر اساس آیات قرآن، این نگاه در اعماق زمین و آسمان ریشه دارد. شهید طهرانی مقدم انسانی چندبعدی بود. در دیداری که با خانوادههای محترم شهدا داشتم، بارها عنوان کردند که از شهادت شهید طهرانی مقدم بیشتر از شهدای خود ناراحت شدند. این موضوع نشاندهنده جایگاه ویژه او است.
وحیدی با بیان اینکه خانواده ۲۲۲ شهید چشم و چراغ این کشور هستند و ما به حضورشان افتخار میکنیم، افزود: دکترین شهدا و طهرانی مقدمها مبنای تحولی تاریخی شد. تمدن نوین زمانی شکل میگیرد که بنای جدیدی رقم زده و نگاهی بلندمدت در حوزه علمی و اقتدار ایجاد کند.
به گفته وی، القاب دانشمند برجسته، سردار عالیقدر و پارسای بیادعا که رهبر انقلاب اسلامی به ایشان دادند، نشاندهنده نگاه دقیق رهبر انقلاب است.
وحیدی با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی بیان کرد: وقایع اخیر در غزه و لبنان نشان داد که نتانیاهو جنایتکار چه اقدامات وحشیانهای انجام میدهد، اما حزبالله قهرمان این رژیم را به زانو درآورده است. برخی از گروهها به دنبال کمرنگ نشان دادن پیروزی حزبالله هستند، اما نمیتوانند حقیقت را پنهان کنند.
وی تصریح کرد: مقابله با استکبار غربی که از دستان و چنگالهای آن خون جاری است، از مقدمات ظهور است. ادامه این حرکت بزرگ را با دانشجویانی که مصداق حیات طیبه هستند، پیش خواهیم برد و همه عالم از آن بهرهمند خواهد شد.
شهید طهرانیمقدم، نابغه قرن و الگوی بیبدیل مقاومت و پیشرفت است
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در این مراسم با تأکید بر نقش شهید طهرانیمقدم در تقویت محور مقاومت، این شهید را نماد نابغه قرن و الگویی ماندگار برای مقاومت و پیشرفت در تاریخ معرفی کرد.
اوحدی گفت: برگزاری مراسم و تجلیل از خانواده شهید طهرانیمقدم و ۲۲۲ خانواده شهید دانشگاه ملی مهارت به این دلیل است که خانواده شهدا چشمچراغ جامعه هستند و ما به حضور آنها در جامعه نیازمندیم.
رئیس بنیاد شهید افزود: برگزاری این مراسمها در حقیقت فرصتی برای بهرهمندی از بشارت و سعادت در کنار این عزیزان است.
وی با بیان جنایات بیسابقه رژیم صهیونیستی عنوان کرد: حضرت امام خمینی (ره) ۶۰ سال پیش اعلام کردند که تمام مشکلات ما از آمریکا و رژیم صهیونیستی است. این نگاه نشاندهنده آیندهنگری و جلوتر بودن امام از زمانه خود است. افرادی که از زمان خود جلوتر هستند، در سختترین شرایط قدرت تصمیمگیری دارند.
اوحدی افزود: رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۶۷ و در جریان جنگ ششروزه، صحرای سینا و بلندیهای جولان را تصرف کرد و نیروی هوایی مصر را متلاشی ساخت. رژیم پهلوی نیز بهعنوان ژاندارم منطقه به کمک این رژیم غاصب آمد. اما امروز، این رژیم با وجود انواع تجهیزات نظامی، در برابر مقاومت غزه و لبنان شکست خورده و مجبور به پذیرش صلح شده است.
وی گفت: اقتدار امروز محور مقاومت ناشی از پیشرفتهای تکنولوژیک، بهویژه در حوزه موشکی است. اگر تفکرات شهید طهرانیمقدم وجود نداشت، غزه در کمتر از سه روز به تصرف رژیم صهیونیستی درمیآمد.
رئیس بنیاد شهید گفت: توانایی موشکی و حمله به تلآویو باعث شد رژیم صهیونیستی برای آتشبس، از چندین کشور میانجیگری بخواهد. پس از این آتشبس، شاهد بازگشت شکوهمندانه مردم لبنان به خانههای خود بودیم.
اوحدی افزود: اتفاقات اخیر در سوریه تلاشی برای انحراف افکار عمومی و پوشاندن شکستهای رژیم صهیونیستی است.
source