به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، محمد مرادی دبیر علمی نهمین کنگره شعر و داستان ایثار در گفتگویی درباره این رویداد گفت: این کنگره چند هدف متفاوت را دنبال میکند که یکی از اهداف عام آن ترویج فرهنگ ایثار و شهادت با در نظر گرفتن رویکردهای جدید در این دو مقوله است.
وی افزود: جشنوارههای مشابه معمولاً با تاکید بر مفاهیمی مانند دفاع مقدس، رزمآوران، خانواده شهدا و بزرگان دفاع مقدس برگزار شده است، اما در سالهای اخیر با توجه به اتفاقاتی که افتاده مباحث جدیدی درباره خانواده ایثارگران و شهدا به وجود آمده است. برای مثال مفاهیم ایثارگری در حوزه بینالمللی، اجتماعی و سلامت هم مورد توجه است. بنابراین تصمیم گرفتیم بر این تعاریف جدید تمرکز کرده و آثاری در این زمینه را جمعآوری کنیم.
مرادی ادامه داد: شناسایی استعدادهای ادبیات متعهد یکی دیگر از اهداف این رویداد است. همچنین شناسایی استعدادهای نوجوان و جوان را از طریق برگزاری کارگاهها در این رویداد تحقق پیدا کرده است.
وی درباره تعداد کارگاههای آموزشی برگزار شده گفت: تلاش شده در شهرستان سه تا چهار کارگاه برگزار شده که حدود ۳۰۰ نفر از نوجوانان و جوانان در آن شرکت کردند.
مرادی در پاسخ به سوال که این رویداد با حمایت چه نهادی در حال برگزاری است گفت: کنگره شعر و داستان ایثار وابسته به بنیاد شهید است که با مرکزیت استان فارس در حال برگزاری است. دورههای ششم و هشتم نیز در استان فارس برگزار شده.
وی درباره فعالیتهای این کنگره جهت افزایش کیفیت آثار دریافتی در این رویداد افزود: همانطور که گفته شده از طریق برگزاری کارگاهها به دنبال کشف استعدادها و هدایت آنها در بلند مدت هستیم تا کیفیت آثار به مرور زمان افزایش پیدا کند. در حوزه شعر هم به سراغ حوزه بینالملل رفتیم و حضور خیلی از شاعران مطرح جهان اسلام را در شیراز داشتیم که سبب تولید کارهایی با کیفیتی شد.
مرادی گفت: در حال حاضر در شب شعرهای ایثار که در مشهد، تهران اصفهان و گیلان برگزار شده حدود ۵۰ نفر از شاعران به عنوان پیش همایش برنامه شعر خواندند که در افزایش کیفی آثار هم تاثیرگذار بودند. برای مثال اساتیدی مانند آقایان قزوه، بیابانکی، محمد سعید میرزایی و غیره شعرخوانی داشتند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این کنگره در جهت نشر آثار برگزیده در حوزه داستان و شعر حمایتی از برگزیدگان دارد یا نه گفت: امسال اولین دوره است که حوزه داستان به این رویداد اضافه شده است. در حوزه داستان چند بخش وجود دارد؛ یکی بخش داستان و دیگری بخش داستان کوتاه. در این دو بخش به دنبال شناسایی افرادی هستیم که ایدههای ابتدایی داستانی یا پرداختهای کوتاه و فشرده داستانی دارند که از نظر ادبیات و تاریخ ادبیات اهمیت دارد.
اما در پاسخ به سوال شما باید گفت: بنا بر تصمیمگیری قرار است سه طرح که قابلیت تبدیل به یک اثر شاخص را دارند و بیشترین امتیاز را به خود اختصاص دادند با مشاوره داوران و هیئت علمی به مرحله پختگی و تولید برسند.
دبیر علمی نهمین کنگره شعر و داستان ایثار ادامه داد: در حوزه شعر این مقوله متفاوتتر است و آثاری که به خصوص در حوزه شعر کودکونوجوان خلق میشوند، قابلیت رسانهای شدن دارند.حوزههای شعر نو، آزاد و شعر سنتی نیز میتوانند به بررسی ادبیات پایداری کمک کنند.
وی در پاسخ به سوالی درباره افزایش مبالغ جایزه این رویداد گفت: واقعیت این است که مبلغ جوایزی مثل جایزه جلالآلاحمد، کتاب سال، انجمن قلم ایران و غیره نیز نسبت به ۵ سال قبل خیلی پایین آمده است؛ جوایز این رویداد هم در مقایسه با جشنوارههای موضوعی در حوزه ادبیات دفاع مقدس و ایثار پایین نیست اما به هر حال افزایش مبالغ جوایز میتواند اسباب تبلیغ باشد و حتی میتواند باعث حضور نویسندگان و شاعران شاخصتر شود.
مرادی در پایان گفت: در حال حاضر حدود سه هزار تا ۳۸۰۰ اثر به دبیرخانه این رویداد رسیده و ۲۸۰ نفر نویسنده و حدود ۳۵۰ نفر از شاعران در این رویداد شرکت کردند.
source