Wp Header Logo 1360.png
معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد: ما به معاونت برگزارکننده جشنواره‌ها تبدیل شده‌ایم/بودجه سال گذشته معاونت هنری کمتر از بودجه نمایشگاه کتاب بود

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن انتقاد از کافی نبودن بودجه این معاونت، گفت: بودجه معاونت هنری کمتر از بودجه نمایشگاه کتاب است و ما به معاونت برگزار کننده رویداد‌ها تبدیل شده‌ایم.

خبرگزاری میزان

نشست خبری بیستمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران – مبارک، صبح روز یکشنبه ۱۸ آذرماه ۱۴۰۳ در سالن اجتماعات معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این نشست رسانه‌ای حمید نیلی مدیرکل مرکز هنر‌های نمایشی اظهار کرد: با توجه به اتفاقاتی که امسال ناخواسته درگیر آن شدیم، تلاش کردیم تا این رویداد در سرفصل خود برگزار شود.

وی افزود: شب عید غدیرخم پس از برگزاری نشست‌های مختلف و چند جلسه کارشناسی، سرانجام امیر سلطان محمدی به عنوان دبیر جشنواره انتخاب شد.

نیلی تاکید کرد: حضور اراضی عباس آباد، گواه این مدعی است که نهاد‌های دیگر نیز می‌توانند در این جشنواره حضور داشته باشند.

مدیرکل مرکز هنر‌های نمایشی با اشاره به تحولات منطقه تاکید کرد: در بخش بین المللی نیز با وجود مشکلات و التهابات موجود، شاهد حضور کشور‌های مختلفی خواهیم بود.

نیلی ادامه داد: متاسفانه از حیث بودجه به شدت دچار مشکلات بودیم و تیم اجرایی جشنواره امری جهادی را عهده‌دار است.

مدیرکل مرکز هنر‌های نمایشی با بیان اینکه جشنواره عروسکی محل شکوفایی و معرفی استعداد‌های این عرصه است، از نهادهایی، چون صداوسیما خواست که محتوای تولید شده در این رویداد را دنبال کنند تا خون تازه‌ای در شریان‌های هنر‌های نمایش عروسکی جاری شود.

جشنواره عروسکی، نخستین جشنواره بین‌المللی ایران

در ادامه امیر سلطان احمدی دبیر بیستمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران – مبارک، گفت: این رویداد، نخستین جشنواره بین‌المللی کشور پس از انقلاب؛ جشنواره عروسکی تهران مبارک است و ما میراث‌دار پیشکسوتان این حوزه هستیم.

وی افزود: من خودم را ملزم می‌دانم تا یکایک برنامه‌های عنوان شده در فراخوان را که اهداف جشنواره است اجرا کنم؛ بنابراین بخش ۱۰۰ثانیه‌ای را برای درآمدزایی فعالین تئاترعروسکی در این دوره گنجاندیم که در کوشک باغ هنر ۳۰ اثر منتخب به نمایش در خواهد آمد.

وی با اشاره به بخش دیگری تحت عنوان «بابیستا» اظهار داشت: این بخش یک برنامه تاک شو است که  ۸ قسمت آن تولید شده و به مناسبت آغاز به کار جشنواره و در قالب یک برنامه‌ای گفتگو محور به مباحث نمایش عروسکی خواهد پرداخت که از طریق یکی از پلتفرم‌ها به نمایش در خواهد آمد.

بی اعتنایی مردم به نمایش عروسکی

مریم سعادت پیشکسوت و نمایشگر کهنه‌کار عروسکی نیز در این مراسم گفت: این دوره به نظر من می‌تواند بهترین دوره جشنواره باشد. مردم به میزانی از تئاتر عروسکی بیگانه هستند که اصلا برای تماشای آثار نمی‌آیند. بابد در این دوره برای این مسئله چاره‌ای اندیشید.

امیر سلطان احمدی در پاسخ به پرسشی درباره نمایش عمومی آثار برگزیده جشنواره سال گذشته، گفت: طبیعتا تعدادی از آثار در دوره گذشته اجرا شدند، قریب ۱۸ اثر از جشنواره سال گذشته به نمایش عموم درآمد و نمایشی باعنوان مثلث بالغ بر ۳ میلیارد درآمد داشته است.

حمید نیلی درباره اجرا‌های خیابانی در حریم تئاترشهر توضیح داد: متاسفانه فعلا این امکان وجود ندارد و امیدوارم تا جشنواره فجر محیط پیرامونی تئاترشهر آماده شود. به نظر من باغ کتاب و محیط پیرامونی آن  بهترین نقطه براژ اجرای نمایش‌های خیابانی در شرایط کنونی بود.

امیر سلطان احمدی نیز  در پاسخ به پرسشی درباره آثار خارجی جشنواره توضیح داد: برای رصد آثار به جشنواره‌های مختلفی سفر کردم، در روسیه نیز تنها ۳ یا ۴ اثر خارجی در جشنواره حاضر بود که با کیفیت‌ترین آنها را برای اجرا دعوت کردیم.

مدیرکل هنر‌های نمایشی نیز در این باره توضیح داد: ما در شرایط استانداردی این رویداد را برگزار نمی‌کنیم ما دغدغه خود را روی کیفیت آثار گذاشتیم و باز هم باید تاکید کنیم از حیث بودجه نیز به شدت دچار مشکل بودیم.

نیلی با اشاره به بودجه در نظر گرفته شده برای بیستمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران – مبارک، تصریح کرد: طبق برآورد ما ۱۵ میلیارد برای برگزاری جشنواره در نظر شده است و تا کنون تلاش کردیم تا به همه تعهدات خود عمل کنیم.

معاونت هنری یا معاونت برگزاری رویداد؟

در خاتمه نادره رضایی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه حاضر شد و گفت: ما در معاونت هنری تبدیل به معاونت برگزارکننده جشنواره‌ها شده ایم، اما نکته اینجاست که ما نهاد سیاست گذار و ناظر هستبم و ورود ما به اجرای رویداد ما را از کار خود دور کرده است.

وی افزود: این دوره از جشنواره را با توجه به آنچه متعهد شده‌ایم، کار خاصی نمی‌توانیم انجام دهیم. اما موضوع اصلی این است که در سال آینده شما اهالی رسانه از ما بخواهید که امور را واگذار کنیم.

رضایی ادامه داد: دبیر جشنواره عروسکی امروز بگوید چقدر از دبیر پیشین جشنواره در سیاست گذاری خود استفاده کرده است.

این مقام مسئول با انتقاد از بودجه معاونت هنری وزارت ارشاد، تاکید کرد: بودجه معاونت هنری کمتر از بودجه نمایشگاه کتاب سال گذشته است و حتما باید از تجربه ها‌ی گذشته استفاده کرد.

رضایی اضافه کرد: با توجه به اهمیت موضوع در حوزه نمایش و به ویژه کودک و نوجوان، باید امکان تعاملات و جذب بخش خصوصی را به شکلی که آسیب زننده نباشد فراهم کنیم.

معاون هنری وزارت ارشاد با تاکید بر اینکه باید بدانیم که دولت به تنهایی با این مقدار بودجه توان اجرای با کیفیت ندارد، تصریح کرد: نمایش عروسکی امروز نیازمند مکان ثابت و تخصصی است تا بتواند تولیدات با کیفیت نمایش عروسکی به روی صحنه آورد.

نادره رضایی در خاتمه تاکید کرد: حتما باید بیشتر از گذشته ضرورت مدیریت بودجه را در نظر بگیریم و نهایتا اینکه‌ای کاش نماینده کودک و نوجوان نیز در جمع تصمیم گیران بیستمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران – مبارک حضور داشت..

انتهای پبام/

source