Wp Header Logo 1746.png

حجت الاسلام رحمتی مطرح کرد؛

ضرورت تربیت نیروی اخلاق پژوهش در حوزه هوش مصنوعی

استادیار گروه اخلاق کاربردی پژوهشگاه قرآن و حدیث علل العلل عدم کار‌های پژوهشی  و فعالیت‌های اخلاقی در موضوع هوش مصنوعی را کمبود نیروی اخلاق پژوهش هوش مصنوعی دانست و افزود: برای تربیت نیروی متخصص اخلاق اندیش باید مرکزی برای این موضوع تشکیل شود.

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، حجت الاسلام حسین علی رحمتی استادیار گروه اخلاق کاربردی پژوهشگاه قرآن و حدیث در نشست علمی ملاحظات اخلاقی در بهره گیری از هوش مصنوعی که روز یکشنبه در ساختمان انجمن های علمی حوزه برگزار شد، با تبریک هفته پژوهش و ابراز خرسندی از تشکیل دبیرخانه هوش مصنوعی حوزه علمیه، اظهار داشت: عصر حاضر به دوران پسا هوش مصنوعی و پیشا هوش مصنوعی تقسیم می شود و هوش مصنوعی در چند دهه آینده از مهمترین مسائل فردی، اجتماعی و حکمرانی است.

استادیار گروه اخلاق کاربردی پژوهشگاه قرآن و حدیث با اشاره به موضوعات مختلف اخلاقی که در رابطه با هوش مصنوعی مطرح شده است، افزود: روحانیون در این موضوع وظیفه بسیار مهمی دارند و نمی توانند از زیر بار این مسئولیت شانه های خود را خالی کنند و باید حضوری فعالانه داشته باشند.

حجت الاسلام رحمتی با اشاره به روایاتی که درباره زمان شناسی فرد مومن در منابع حدیثی آمده، تصریح کرد: حوزه علمیه باید دیدگاه های غیر دینی درباره هوش مصنوعی را بشناسند و نقد کند؛ تربیت اخلاقی ذی نفعان هوش مصنوعی و پیوست های اخلاقی جزء وظایف متولیان اخلاق جامعه است .

استادیار گروه اخلاق کاربردی پژوهشگاه قرآن و حدیث با اشاره به تجربه ناخوشایند اخلاقی در حوزه فضای مجازی، گفت: به رغم گذشت سی سال از وجود فضای مجازی کارهای خوبی برای مسائل اخلاقی در حوزه فضای مجازی صورت نگرفته و با آمدن هوش مصنوعی داستان کاملا متفاوت و نیاز به کارهای پژوهشی بیشتر است.

استادیار گروه اخلاق کاربردی پژوهشگاه قرآن و حدیث علل العلل عدم کارهای پژوهشی  و فعالیت های اخلاقی در موضوع هوش مصنوعی را کمبود نیروی اخلاق پژوهش هوش مصنوعی دانست و افزود: نوشتن نقد و برگزاری نشست خوب است اما جای یک نیروی اخلاق پژوه در حوزه هوش مصنوعی را نمی گیرد.

حجت الاسلام رحمتی کمبود نیروی متخصص در حوزه اخلاق هوش مصنوعی را موجب طعن و تمسخر افراد غیرحوزوی دانست و افزود: برای تربیت نیروی متخصص اخلاق اندیش باید مرکزی برای این موضوع تشکیل شود؛ هوش مصنوعی فرآیند هر روزه و ادامه ماجرا است که به صورت فردی و مقطعی به نتیجه نمی رسد.

استادیار گروه اخلاق کاربردی پژوهشگاه قرآن و حدیث با تاکید بر جذب نیروهای متخصص اخلاق هوش مصنوعی و برگزاری دوره‌های تخصصی هوش مصنوعی، گفت: استفاده از ظرفیت های برون حوزوی در بحث های فنی و اخلاق ضرورت دارد و تربیت نیرو نیازمند پشتیبانی مالی و کاری است که در غیر اینصورت فعالیت تعریف شده مداوم علمی نخواهد بود.

source