Wp Header Logo 2410.png

جوان آنلاین: جایزه ادبی جهانی فلسطین در رسانه‌های کشور‌های جهان اسلام با استقبال گسترده‌ای مواجه شد و در کانون توجهات کاربران شبکه‌های اجتماعی، خصوصاً کشور‌های اسلامی قرار گرفت. 
به گزارش جوان، اختتامیه دومین دوره این جایزه ادبی که هفته گذشته به میزبانی بغداد برگزار شد، توجه رسانه‌های رسمی و غیررسمی این کشور‌ها را به خود معطوف کرد. شبکه‌های تلویزیونی کشور‌های اسلامی همچون آفاق، الاتجاه، الایام، الطلیعه، الجنوب، الغدیر، الاشراق، العهد، النعیم، الموقف و النجباء عراق، شبکه المیادین لبنان، شبکه الانوار ۲ کویت، شبکه‌های برون‌مرزی ایران همچون العالم و شبکه‌های صداوسیمای جمهوری اسلامی این مراسم را به صورت گسترده پوشش دادند و به تهیه گزارش خبری پرداختند. افزون بر آن، خبرگزاری‌ها و رسانه‌های مکتوب و پایگاه‌های خبری زیادی درکشور‌های اسلامی از انعکاس اخبار مربوط به جایزه ادبی فلسطین غافل نماندند. فضای مجازی نیز خالی از اخبار مرتبط با این جایزه باقی نماند و کاربران شبکه‌های اجتماعی با هشتگ جایزه- فلسطین- للادب به بحث و گفتگو در مورد این جایزه پرداختند، به طوری که در شبکه اجتماعی ایکس از موضوعات داغ بود و در کشور عراق برای چند روز متوالی به ترند اول تبدیل شد. 
در این رویداد ادبی چهره‌های فرهنگی برجسته کشور‌های دنیا و همچنین برخی از خانواده‌های شهدای مقاومت همچون شهید عماد مغنیه، شهید فؤاد شکر و شهید کرکی و همچنین خانواده شهید سید ابراهیم رئیسی حضور داشتند. جایزه جهانی ادبیات فلسطین جایزه‌ای غیردولتی است که سال ۲۰۱۷ تأسیس شد و قرار است هر دو سال یک بار با همکاری اتحادیه‌های فرهنگی و ادبی و تعدادی از انجمن‌ها و مؤسسات نشری در چندین کشور اسلامی برگزار شود. جایزه ادبی جهانی فلسطین با جلب توجه رسانه‌ها و کاربران شبکه‌های اجتماعی در کشور‌های اسلامی و عربی به یکی از مهم‌ترین و پرتوجه‌ترین رویداد‌های ادبی چند سال اخیر در منطقه تبدیل شد. این جایزه با هدف معرفی و ارائه کتاب‌های ادبی منتشرشده در جهان با موضوع فلسطین و قدردانی از نویسندگان، شاعران و ناشرانی است که با نوشته‌های خود از مردم مظلوم فلسطین دفاع می‌کنند. دومین دوره این جایزه بین‌المللی در شهر بغداد در ۲۶ آذرماه ۱۴۰۳ به کار خود پایان داد و برگزیدگان این دوره را در شش بخش رمان، کودک، شعر، نمایشنامه، داستان کوتاه و تاریخ شفاهی معرفی کرد. در این مسابقات ۳۴۵ عنوان کتاب از ۲۶ کشور مورد داوری و ارزیابی قرار گرفت و آثاری با محوریت فلسطین به زبان‌های انگلیسی، عربی، فارسی، فرانسه، اسپانیولی، مالایی و اردو به دبیرخانه ارسال که بیشترین آثار به زبان‌های عربی و فارسی اختصاص داشت. دومین دوره جایزه جهانی ادبیات فلسطین در شش محور نمایشنامه، خاطرات، داستان کوتاه، کودک، شعر و رمان برگزار شد. در این دوره بیشترین آثار با ۱۰۶ عنوان به بخش رمان و کمترین آن به بخش نمایشنامه با ۹ اثر اختصاص داشت.

source