به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مراسم بزرگداشت مرحوم آیتالله سید علی حسینی لواسانی (رضوان الله علیه) امروز با حضور جمعی از مقامات لشکری و کشوری در حوزه علمیه حضرت زینب کبری سلام الله علیها برگزار شد. این مراسم با هدف تجلیل از شخصیت علمی و معنوی آن عالم ربانی و یادبود خدمات ارزنده ایشان به جامعه اسلامی برپا شد.
این برنامه با حضور گسترده علما، شخصیتهای برجسته، و اقشار مختلف مردم همراه بود که نشاندهنده جایگاه والا و محبوبیت مرحوم آیتالله لواسانی در میان جامعه دینی و علمی کشور بود. حضور برخی مقامات بلندپایه لشکری و کشوری، گواه بر اهمیت و ارزش خدمات ایشان در عرصههای گوناگون بود.
حجتالاسلام بهشتی در این مراسم سخنرانی کرد و به ابعاد مختلف شخصیت مرحوم آیتالله لواسانی پرداخت. او به جایگاه علمی، اخلاقی و اجتماعی این عالم فقید اشاره کرد و خدمات ایشان به حوزههای علمیه و مسائل کلان دینی را ستود. وی همچنین تأکید کرد که شخصیتهایی همچون آیتالله لواسانی باید الگویی برای نسل جوان طلاب باشند.
این مراسم با مداحی حاج میثم مطیعی ادامه یافت که با اشعاری در وصف اهل بیت علیهم السلام و یادبود مرحوم آیتالله لواسانی حال و هوای معنوی خاصی به مجلس بخشید. صدای روحنواز این مداح و انتخاب اشعار پرمحتوا تأثیر عمیقی بر حاضرین گذاشت و اشکهای زیادی را روانه ساخت.
در پایان، حاضرین با قرائت فاتحه و دعا برای علو درجات مرحوم آیتالله لواسانی، ارادت و احترام خود را به این شخصیت بزرگ ابراز کردند. این مراسم، فرصتی برای مرور خدمات و جایگاه ارزشمند این عالم فقید و تأکید بر لزوم ادامه راه او در نشر معارف اسلامی بود.
بر پایه این گزارش آیتالله سیدعلی حسینی لواسانی سال 1314 در لبنان دیده به جهان گشود، پدر بزرگوار ایشان علامه آیتالله حاج میرزا سید حسن، از علمای جهان تشیع بود که در لبنان و عراق به تبلیغ میپرداخت. ایشان در خانوادهای تربیت شد که همگی از علمای اسلام بودند و عمر خود را در راه تحصیل و تدریس علوم دینی صرف کردند.
یکی از برادرهای ایشان، سیدعباس حسینی لواسانی نام دارد که در اوایل انقلاب اسلامی در سفارت ایران در انگلیس مشغول فعالیت بود که در حمله چریکهای عراقی و اوباش به سفارت ایران در لندن، پس از شش روز محاصره در تاریخ 11 اردیبهشت 1359 به مقام والای شهادت رسید، برادر دیگر ایشان مرحوم سیدمحمد نام دارد.
ایشان در محله سرچشمه تهران، امام جماعت و مدیر مسجد بودند، مسجدی که خود ایشان با کمک بچههای نوجوانی که در کوچهها بازی میکردند، ساختند و نامش را گذاشتند مسجد زینب کبری سلام الله علیها. بچههایی که با کمکشان مسجد را برپا کرده بودند، همگی بچههای مسجد و از جوانان انقلابی شدند.
اولین کسی که از بین این بچهها شهید شد، علی تهرانی مقدم بود که در آبادان به شهادت رسید. بچهها همه به جبهه رفتند و یا شهید شدند و یا تا همین حالا در ردههای بالای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی ایران، مشغول خدمت به نظام و اسلام هستند، و این مسجد کوچک در سرچشمه تهران مرکز پرورشی برای افراد نامدار و بزرگ شد که یکی از آنها شهید حسن طهرانی مقدم بود.
انتهایپیام/
source