یک کارشناس علوم قرآنی ضمن تاکید بر جایگاه و سبک زندگی حضرتام البنین (س) به عنوان یک مادر، او را بانویی فرهیخته، ادیب، دانشمند و شاعر میداند
احمد نطنزی کارشناس علوم قرآنی درگفتوگو با میزان درباره سیره رفتاری حضرتام البنین (س) گفت: این بانوی بزرگوار مادر حضرت ابوالفضل (ع) و بانویی دلیر و شجاع و از همه مهمتر دوست دار اهل بیت (ع) محسوب میشود، احترام خاص و ویژه ایشان نسبت به فرزندان حضرت فاطمه (س) قابل تامل بود و این مهم در روش تربیتی فرزندانشان کاملا محسوس بود.
وی درباره حضرتام البنین (س) تاکید کرد: مادر حضرت ابوالفضل (ع) بانوی فرهیخته، ادیب، دانشمند و شاعر بودند، شعرهایی که بعد از واقعه کربلا در سوگ شهدای کربلا سرودند موجی از آگاهی بخشی و زنده نگهداشتن یاد و خاطر شهدای کربلا را به همراه داشت. ایشان اشعار را با سوز و گذار میخواند تا حدی که مردم شهر مدینه با ایشان همراه شده و گریه میکردند.
نطنزی سبک زندگی حضرتام البنین (س) را مورد بررسی قرار داد و افزود: احترام این بانوی بزرگوار به فرزندان حضرت فاطمه (س) و درخواست ایشان از حضرت علی (ع) برای اینکه ایشان را با نام فاطمه در خانه صدا نزنند، گه نشان میدهد ولایتمداری بخشی از زندگی حضرت امالبنین (س) است.
وی به ازدواج حضرت علی (ع) و خانمام البنین (س) اشاره و بیان کرد: امیرالمومنین (ع) به بردارش عقیل فرمود تا بعد از حضرت زهرا (س) همسری شجاع را به ایشان معرفی کند و او در پاسخ آن حضرت گفت: «با فاطمه کلابیه ازدواج کن زیرا در عرب شجاعتر از پدران و خاندان وی نیست»؛ و سپس در مورد جد مادریام البنین، ابوبراء عامر بن مالک، که در آن روز از جهت دلاوری و شجاعت کم نظیر بود گفت: ابوبراء عامر بن مالک جد دوم فاطمه کلابیه از شجاعت در میان قبایل عرب بینظیر است و کسی را شجاعتر از او جز تو نمیشناسم، از این رو او را بازی کننده با نیزهها مینامند.
این کارشناس علوم قرآنی احترام این بانو نسبت به امام حسین (ع) را مورد ارزیابی قرار داد و تصریح کرد: بعد از اینکه خبر واقعه کربلا را به مدینه آوردند، حضرتام البنین (س) ابتدا خواهان خبر از سیدالشهدا (ع) شد اما بشیر ابتدا خبر شهادت حضرت ابوالفضل (ع) و فرزندان دیگر ایشان داد و این بانوی بزرگوار تاکید کردند: «ای بشیر خبر از (امام من) ابا عبداللّه الحسین (ع) بده فرزندان من و همه آن چه زیر این آسمان مینایی است فدای ابا عبدالله (ع) باد». این مهم نشان میدهد که حضرتام البنین (س) چه دیدگاه ویژهای نسبت به ائمه معصومین (ع) داشته است.
وی تاسی به مقام بلند حضرتام البنین (س) را مهم خواند و اظهار کرد: توجه به سبک زندگی و شیوه تربیت فرزند از جمله نکاتی است که در سیره حضرتام البنین (س) وجود دارد. احترام ائمه معصومین (ع) نسبت به حضرتام البنین (س) نیز مشخص است.
وی به نامگذاری روز وفات حضرتام البنین (س) با عنوان مادران شهدا در تقویم اشاره و خاطرنشان کرد: این بانوی بزرگوار با تقدیم چهار فرزند در واقعه کربلا؛ ارادات خود را نسبت به دختر پیامبر اسلام (ص) وائمه معصومین (ع) نشان دادند. این بانوی شکیبا، افتخار مادر شهید بودن را کسب کرد و درکنار آن به عنوان همسر شهید نیزشناخته میشوند، ایشان را باید پاسدار خاطره شهدای کربلا دانست.
انتهای پیام/
source