گفتوگو |
نویسنده کتاب «فاطمه (س) چشمه جوشان هستی»، معرفی این بانوی بزرگوار از ابعاد سیاسی و تربیتی را نیازمند توجه دانست و تامل و تفکر به وصیتنامه حضرت زهرا (س) را مهم خواند.
کتاب «فاطمه (س) چشمه جوشان هستی» به قلم حجت الاسلام والمسلمین احمد زمانی همزمان با ایام فاطمیه به همت مؤسسه بوستان کتاب در ۴۹۴ صفحه روانه بازار نشر شد.این اثر به چاپ چهارم رسیده است.
حجت الاسلام و المسلمین احمد زمانی، در گفتوگو با میزان درباره مضمون کتاب «فاطمه (س) چشمه جوشان هستی» گفت: پیامبر اسلام (ص)، حضرت فاطمه (ع) را سرور زنان جهان از ابتدا تا انتهای جهان خواند و خشنودی او را خشنودی خداوند و خشم و ناراحتی او را خشم و غضب خداوند دانست. از این رو کتاب «فاطمه (ع) چشمه جوشان هستی» دربردارنده محورهای اساسی زندگی حضرت زهرا (س) این مهم پیروی کرده و نوشته شده است.
وی ادامه داد: کتابها و محتوهایی که تا به حال نوشته و منتشر شده عموما درقالب مقالات مستقل در مجلات علمی و فرهنگی به چاپ رسیده بود. اما این کتاب تلاش کرده تا حضرت فاطمه (س)را از ابعاد دیگری مورد بررسی قرار دهد تا بدین وسیله بتواند الگو ارزنده جامعه را به درستی معرفی کند بخشهایی که میتواند آثار تربیتی و اخلاقی در زندگی روزمره داشته و به رفتار مخاطب جهت بخشیده و عشق فاطمی و آشنایی با سیره آن حضرت را مطرح کند.
زمانی به بخشهایی از کتاب «فاطمه (س) چشمه جوشان هستی» اشاره و تاکید کرد: بخش اول این اثر که با عنوان عمر پربرکت حضرت فاطمه (س) در مکه مورد پرداخت قرار گرفته؛ روزگار این بانوی بزرگ را از زمان ولادت و دوران کودکی تا حدود ۱۲ سالگی مورد بررسی قرار داده است. در این مدت آیات متعددی بر پیامبر اسلام (ص) نازل شد که برخی از این آیات به حضرت فاطمه زهرا (س) اشاره دارد، بنابراین برخلاف بسیاری از کتابها که حضرت فاطمه (س) را تنها در مدینه معرفی میکنند این کتاب به رویدادها و وقایع زندگی این بانو هم در مکه و بعد مدینه پرداخته است.
این نویسنده کتاب ادامه داد: پیامبر اکرم (ص) در جلسات متعدد و زمانی که حضرت فاطمه حدود ۷ تا ۸ سال داشتند، ایشان را به عنوان چهره آینده جهان معرفی کردند و این مهم حکایت از اهمیت جایگاه ایشان دارد.
وی به علت نگارش کتاب «فاطمه (س) چشمه جوشان هستی» اشاره و تصریح کرد: گردی که امروز بر تاریخ بعد از پیامبر اسلام(ص) و حقیقت ولایت نشسته است را کنار زدم تا به واسطه معرفی ابعاد حضرت فاطمه (س) حقایقی را از زندگی این بانوی بزرگ بیان کنم. در حالی که جهان غرب امروز زن را به عنوان ابزاری قرار داد و تلاش کرده است؛ تعریفی متفاوت از جایگاه زن را به جامعه ارائه دهد، حضرت زهرا (س) الگویی ناب برای زندگی انسانها قرار دارند.
زمانی به فصلهای بعدی کتاب «فاطمه (س) چشمه جوشان هستی» اشاره و بیان کرد: بحث تربیتی حضرت فاطمه (س) و معرفی چهره سیاسی و بینظیر حضرت زهرا (س) نکاتی است که در این کتاب آمده از آنجا که حضرت صدیقه کبری (س) در دامن شخصیتی بزرگ به نام خدیجه تاجر، بزرگ شبه جزیره عربستان متولد شد و او فردی بود که حافظ تورات و انجیل محسوب می شد، بنابراین آشنایی او را رهنمود های پروردگار را به خوبی می شناخت. پیامبر اسلام (ص) نیز به عنوان پدر وی تربیتی ویژه بر حضرت فاطمه (س) اجرایی شد.
این نویسنده درباره بخشهایی از کتاب «فاطمه (س) چشمه جوشان هستی» اظهار کرد: در بخشهایی از کتاب درباره رویکرد حضرت فاطمه زهرا (س) نسبت به خاتم النبین(ص) و امیرالمومنین (ع) سخن به میان آمده است همچنین وصیت حضرت فاطمه (س) و مکتب ایشان مورد بررسی قرار گرفته است.
وی ویژگیهای کتاب «فاطمه (س) چشمه جوشان هستی» را مورد ارزیابی قرار داد و تصریح کرد: برخورد حضرت فاطمه (س) با صحابه و حتی حضور ایشان در پشت جبهه، جنگهای صدر اسلام به خوبی مورد پرداخت قرار گرفته و نشان میدهد، حضرت زهرا (س) تا چه حد میتواند الگویی ارزشمند برای جامعه باشد.
زمانی درباره نامگذاری کتاب «فاطمه (س) چشمه جوشان هستی» بیان کرد: حضرت فاطمه (س) چشمه جوشان هستی بودند بنابراین «کوثر» نام گرفتند. این نامی بود که به گفته مفسرین شیعه و سنی به معنی محلی برای جمع شدن تمام زیباییها است. اگرچه حضرت فاطمه (س) به شهادت رسیدند و ما بعد از ایشان راهنمایی فرزندانشان تا قرنها بعد را به خوبی مشاهده میکنیم. این بزرگواران نهال اسلام را حفظ کردند حافظه اسلام بودند.
وی ویژگیهای کتاب «فاطمه (س) چشمه جوشان هستی» را مورد بررسی قرار داد و افزود: فاصله زمان عقد و ازدواج حضرت فاطمه (س) و حضرت علی (ع) ۱۶ ماه بود، اما برخورد ایشان و سبک زندگی حضرت زهرا (س) برای زوجهای جوان به عنوان یک الگو مطرح است. وصیتنامه ایشان نکاتی دارد که نیازمند توجه و تفکر بسیار دارد.
انتهای پیام/
source