Wp Header Logo 2845.png

سردار شهید حاج قاسم سلیمانی از روی مناعت‌طبع و تواضعی که همه از او سراغ داریم، وصیت کردند بر مزار ایشان به جای سردار عبارت سرباز نوشته شود، نه یک کلمه بیشتر و نه یک کلمه کمتر، اما اینکه ستاد بزرگداشت ایشان شعار امسال را مبتنی بر عبارتی با دو قید اضافه تعیین کرده‌اند، رویکرد عجیبی به نظر می‌رسد. 
باید اظهار خاکساری افراد را حمل بر فروتنی نموده و به طریقی پاسخ دهیم که شایسته مقام و منزلت شخص مقابل باشد، نه اینکه مخاطب این فروتنی نیز بر آن صحه بگذارد. در مثال مناقشه نیست، اما مثال می‌تواند به درک موضوع کمک کند. در فرهنگ ما ایرانی‌ها مرسوم است که از عبارت نوکر شما هستیم یا کوچیک شماییم در زبان عامه استفاده می‌شود، اما مخاطب این عبارات هیچ‌گاه به خود اجازه نمی‌دهد ابراز فروتنی شخص مقابل را که از روی ادب و تواضع به کار رفته حمل بر صحت کند و برای نام بردن از او به کار ببریم. 
شعار «سرباز وظیفه پاسدار قاسم سلیمانی» دو قید اضافی هم دارد؛ روی سنگ مزار حاج قاسم برگرفته از وصیت او صرفاً عبارت «سرباز قاسم سلیمانی»، حک شده، اما شعار سالگرد به غلط واجد دو قید است. وظیفه و پاسدار، دو کلمه‌ای است که به عبارت اصلی اضافه شده و این نیز موضوع عجیب دیگری است که در نوع انتخاب برگزار‌کنندگان به چشم می‌خورد. حاج قاسم هرچند لباس پاسداری بر تن کرد و حضور در نهاد انقلابی سپاه پاسداران را یک افتخار می‌دانست، اما وصیت هوشمندانه او برای حک جمله کوتاه و سه کلمه‌ای «سرباز قاسم سلیمانی» در واقع با هدف مخابره این پیام به همه مخاطبانی انجام گرفته است که روزگاری بر سر مزار او می‌روند. او معتقد بود سربازی نیاز به پوشیدن لباس خاصی ندارد و می‌توان در هر کسوتی مانند یک بسیجی مخلص برای آرمان‌ها جان داد. بنابراین‌ای کاش دوستان برگزار‌کننده پنجمین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی به این مهم توجه می‌کردند و اگر می‌خواستند جمله فروتنانه سردار را به عنوان شعار استفاده کنند دست‌کم به همان عبارت اصلی سه کلمه بسنده می‌کردند و سرباز قاسم سلیمانی را درنظر می‌گرفتند. 
شهید سلیمانی سرباز وظیفه نبودند، اما به درستی سربازی برای وطن را برای یک ایرانی سرافراز معنا و بزرگ‌ترین افتخار قلمداد کردند. دوستان برگزار‌کننده مراسم سالگرد سردار خوب است به فلسفه و پیامی که هوشمندانه از سوی سردار سلیمانی برای حک روی سنگ مزار ایشان وصیت شده، فکر کنند.

source