محمد کاظمتبار دبیر نوزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت درباره وضعیت تعهدات مالی جشنواره و پرداخت کمکهزینه به گروههای حاضر در این رویداد که آثارشان را در قالب اجرای عمومی در شهرهای خود روی صحنه بردهاند، گفت: در فراخوان سقف مبلغ کمکهزینه ۱۰۰ میلیون تومان اعلام شده بود و با حمایت بنیاد فرهنگی روایت، کف مبلغ کمکهزینه هم ۷۰ میلیون تومان است. ۱۹ نمایش در بخش رقابتی جشنواره حضور دارند که با آنها قرارداد بسته شده و تاکنون ۵۰ درصد مبلغ کمکهزینه را دریافت کردهاند. بعد از ارائه مدارک مدنظر باقی مبلغ کمکهزینه در نظر گرفته شده برای هر گروه تسویه میشود.
وی ادامه داد: ۹ نمایش هم در بخش مهمان نوزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت حضور دارند که که میانگین مبلغ کمکهزینه برای این بخش هم ۴۰ تا ۶۰ میلیون تومان است. با این گروهها هم قرارداد منعقد شده و پرداختیها انجام میشود.
کاظمتبار درباره معیار تعیین کمکهزینه برای گروههای تئاتری حاضر در جشنواره، یادآور شد: حجم کار، دکور، تعداد بازیگر، نوع نمایش و کیفیت اثر در فاکتورهای ما برای تعیین کمکهزینه هر گروه مدنظر است.
وی درباره اینکه آیا گروههای حاضر در جشنواره علیرغم اجرای عمومی در شهرهای خود در استانها و شهرهای دیگر نیز اجرای عمومی خواهند داشت یا نه، گفت: بنا داریم آثار برگزیده جشنواره سال بعد در استانهای دیگر هم اجرا داشته باشند. اولویت اجرای عمومی در شهر تهران را هم برای اجراهای برگزیده در نظر گرفتهایم.
دبیر نوزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت درباره وضعیت بخش بینالملل جشنواره نیز تأکید کرد: بخش بینالملل جشنواره دارای ۲ بخش است. یک بخش شامل اجرای آثار خیابانی با موضوع فلسطین و غزه است که در این بخش تاکنون حدود ۵۰ اثر متقاضی حضور هستند که در حال بررسی آثار هستیم ولی سطح کیفیشان قابل قبول نیست.
کاظمتبار تصریح کرد: به علت ممنوعیت تولید تئاتر با موضوع فلسطین و غزه در کشورهای اروپایی و آمریکایی سطح کیفی آثاری که متقاضی حضور در جشنواره هستند تاکنون قابل قبول نبوده است.
وی افزود: بخش دیگر بینالملل جشنواره نیز به پخش فیلم آثار خیابانی و صحنهای خارجی و داوری آنها اختصاص دارد. در این بخش هم به لحاظ کیفی هنوز آثار قابل توجه نیستند. اگر ۱۰ اثر با کیفیت در این بخش هم باشد آن را برگزار میکنیم. اکثر آثار این بخش توسط مسلمانان مقیم کشورهای اروپایی و آمریکایی تولید شده که کیفیت قابل قبولی ندارند.
دبیر جشنواره نوزدهم تئاتر مقاومت درباره تصمیمگیری برای برگزارشدن بخش بینالملل جشنواره با توجه به سطح کیفی پایین آثار متقاضی، گفت: تا آخر هفته جاری وضعیت بخش بینالملل جشنواره مشخص میشود.
کاظمتبار در پایان سخنان خود یادآور شد: ما در فکر تعامل دوطرفه با کشورها و گروههای خارجی هستیم که ضمن بالا رفتن کیفیت آثار به موضوع مدنظر خودمان هم نزدیک شویم. این تعامل در قالب همکاری با کمپانیهای خارجی و اعزام گروه است که البته چون موضوع مدنظر ما محور مقاومت است بسیاری از کمپانیهای خارجی وارد این تعامل نمیشوند.
source