به گزارش ایکنا، مستند «بهای آزادی» به کارگردانی علی سرو شب گذشته و در دومین روز از جشنواره مردمی عمار با حضور عوامل در سینما بهمن تهران اکران شد. این مستند در خصوص زمینههای شهادت شهید «روحالله عجمیان» است و صحنه شهادت وی را به تصویر میکشد.
در نشست خبری این فیلم، علی سرو کارگردان اثر گفت: صادقانه بگویم دیدی که دوستان نسبت به مستند داشتند یک یادواره و تاکید بر شهادت و اتفاقات پیرامون آن بود. اما تلاش کردیم کمی ساختارشکن جلو برویم و مستندی آوانگارد و موزیکال بسازیم تا مخاطب آن را بپسندد.
وی افزود: ما در پی پیرنگها و نقطه عطفهای داستانی بودیم. حدیث نجفی یکی از این نقطه عطفها بود که حرفهای ما در این بخش تا حد زیادی ناگفته ماند. نقطه عطف دوم نیز اتفاقات روی پل و بسته شدن در بهشت سکینه بود که هرگز پاسخ شفاف و روشنی در این حوزه دریافت نکردیم. بحث شهادت شهید عجمیان نیز نقطه عطف سوم و اصلی این مستند است.
سرو پیرامون تحقیقات مستند چنین توضیح داد: تصاویری را دیدم و چیزهایی را شنیدم که خیلی من را منقلب کرد. امیدوارم هیچکس نبیند و نشنود. کاش این تصاویر پاک شود. پانزده دقیقه از کار با بیرحمی تمام حذف شد. بخشی از آن هم شاید بزرگترین نقطه عطفی بود که من به خاطر آن این مستند را ساختم. با خون دل بطن مستند را حفظ کردم و تلاش کردم تصویری چندوجهی از شهید ارائه دهم.
وی ادامه داد: تلاش کردیم خیلی به شخص شهید و خانوادهاش نپردازیم چرا که پیش از این در دیگر آثار پرداخته شده بود. موضوع اصلی مستند ما این بود که لحظات تعیینکننده سرنوشت آدمها هستند. حقیقت این است که همه این آدمها از یک جامعه بیرون آمده بودند و همه در یک شرایط اقتصادی و اجتماعی قرار داشتند.
علی سرو در پایان سخنانش گفت: هدف نهایی ما از ساخت این مستند این بود که حقیقت را پیش روی یک جوان قرار دهیم تا اگر دفعه بعد چنین اتفاقی افتاد، جوان ما جلوی چنین اتفاقی را بگیرد.
صداقت و سادگی
غلامی دوست و همرزم شهید عجمیان در بخش دیگری از برنامه تصریح کرد: روحالله صداقتی را داشت که همه مردمان لر دارند. شهید عجمیان پیش از شهادت میگفت اگر شهید شدم هرچه میخواهید بگویید، ولی در موردم دروغ نگویید. تنها دلیل شهادت روح الله احترام به پدر و مادر بود. این بچه سید (شهید) واقعا مظلوم بود. این شهید پوتین نداشت که بپوشد و با کفشهای کارش برای ماموریتها میآمد. همیشه به او میگفتم با این کفشها سر میخوری و گیر میافتی. آن روز هم قرار نبود بیاید. ما آن روز فقط رفتیم که راه را برای ماموران نیروی انتظامی باز کنیم که این اتفاق افتاد.
دوست شهید عجمیان سخنان خود را اینگونه جمعبندی کرد: هیچ احدالناسی از خون و خونریزی خوشحال نمیشود جز حکومت صهیونیست. اگر مسئولان واقعا میخواهند که این جوانان شهادتگونه زندگی کنند، باید ابتدا اوضاع زندگی این جوانان را درست کنند تا مردم روبروی مردم نباشند.
در انتهای مراسم استادکار شهید روحالله عجمیان که از مهمانان ویژه این اکران و یکی از راویان مستند بود، در حاشیه نشست بیان کرد: روحالله مانند بقیه و همه کسانی که معترض بودند و مطالبه داشتند، بود؛ اما به وطن خود پشت نمیکرد. او علاقه نداشت اسم خائن و خیانتکار رویش باشد. او انتخاب و ماندگار شد.
پانزدهمین دوره از جشنواره عمار تا سیزدهم دی در سینما بهمن میزبان نگاه علاقهمندان خواهد بود. بخش «آرمان روحالله» از جمله بخشهای ویژه این دوره از جشنواره است که مستندهایی با موضوع سالهای فتنه را در بر میگیرد و در این دوره ده اثر در این بخش به رقابت خواهند پرداخت.
انتهای پیام
source