به گزارش ایکنا، آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره فیلم مردمی عمار با عصر امروز، پنجشنبه 13 دی، با حضور جمعی از خانواده شهدا در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.
این مراسم با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید توسط فرزند شهید ناصری از شهدای مدافع حرم آغاز شد.
در آغاز مراسم، علی مرتضی، خبرنگار لبنانی شبکه المیادین گفت: میخواهم به لبنانیها بگویم اینجا ایران است و ایرانیها با ما هستند. لبنان قوی است؛ بیش از ۱۲۰ سرباز صهونیست را کشتیم و هزاران نفر را زخمی کردیم و اقتصاد رژیم صهیونیستی را متوقف کردیم. پس از مکتب امام خمینی (ره)، همیشه خوشحال بودیم که در زمان حیات سیدحسن هستیم. به شما میگویم که فکر و ایده مقاومت شما حتی از مسلمانان هم عبور کرده و به هنر تبدیل شده است و ما امروز در جشنوارهای هستیم که ثابت میکند مقاومت در هنر و قلم و رسانه است.
وی در انتهای سخنانش بیان کرد: پیش از جنگ، سیدحسن نصرالله به دشمنان گفت افقی میآیید و عمودی میروید و این حقیقتا از طرف ایران محقق شد. با توجه به اینکه دشمنان نمیخواهند ملتهای منطقه وجود داشته باشند، میخواهند ما را از نقشه جغرافیایی حذف کنند و مثل کرونا با ما برخورد میکنند. میخواهم به آنها بگویم ما در هنر و رسانه هستیم. حتی اگر همه وجود ما را از بین ببرید، ما برای این موضوع راهحل داریم.
در ادامه کلیپی درباره کمال شرف، کاریکاتوریست یمنی، پخش شد و پس از آن عبدالحمید قدیریان، هنرمند نقاش در سخنانی گفت: از نکات مثبت کمال شرف صداقت او است. به واسطه اینکه واقعا در میدان جنگ است صداقت او در فرم و انتخاب رنگ مشخص و نمایان است. کمال شرف تلاش میکند در اسرع وقت تبیین کند و این نکته خیلی مهمی بوده و مورد نیاز ماست. از جشنواره عمار برای این برنامه خوب تشکر میکنم. این برنامه اینقدر خوب بود که بلافاصله بعد از اتمام آن سراغ تابلو نقاشی میروم.
پس از سخنان قدیریان پیام تصویری کمال شرف به جشنواره عمار پخش شد. همچنین در این مراسم با حضور پدر شهید بیدی از علی مرتضی خبرنگار لبنانی شبکه المیادین تجلیل به عمل آمد.
بخش بعدی مراسم اختتامیه به اجرای زنده مهدی العبودی، خواننده عراقی به زبان عربی اختصاص داشت. بعد از این اجرا که در وصف حاج قاسم بود با حضور خانواده شهیدان زاهدی و حدادیان از مهدی العبودی تجلیل شد.
در انتهای مراسم برگزیدگان جشنواره به شرح زیر اعلام شدند. جوایز نیز توسط خانواده شهدا به برگزیدگان اهدا شد.
«مستند جمهور پیروز»
لوح افتخار به اثر «ماهد» به کارگردانی حامد نمازی اهدا شد.
دیگر لوح افتخار این بخش به اثر «میانداران» به کارگردانی صادق قاسمی تعلق گرفت.
فانوس این بخش به دلیل گفتگو با نسل جدید و بازنمایی هویت ایرانی به «پشت کوه های علی زنگی» به کارگردانی علیرضا باغشنی رسید.
«جنگ فرهنگی»
لوح افتخار این بخش به «مرد مردم» به کارگردانی مجید بهجت اهدا شد.
دیگر لوح افتخار این بخش به اثر «نورالقدس» به کارگردانی احسان شادمانی اهدا شد.
«جنگ اقتصادی»
لوح افتخار این بخش به «راه زیبا» به کارگردانی حمید علیداد و فانوس این بخش به «بمبها میآیند» به کارگردانی مهدی ملکی تعلق گرفت.
جایزه ویژه «نشان مردمی استقلال»
جایزه این بخش به شخصیت و قهرمان مستند «تلک» علی یورتخانی اهدا شد.
مستند «عدالت»
در این بخش لوح تقدیر به اثر «آوارجان» به کارگردانی محمدعلی ابراهیمی و فانوس این بخش به اثر «عالیجنابان معدن» به کارگردانی محمد شهبازی و «سنگر هفت تپه» به کارگردانی علی ظهیری اهدا شد.
بخش «آرمان روح الله»
لوح افتخار این بخش به اثر «تروکاژ ۲» به کارگردانی محمدهادی نعمتی اهدا شد. دیگر لوح افتخار این بخش به اثر «ترور امنیت» به کارگردانی علی سرو و ستاره کوهکن رسید.
فانوس این بخش به اثر «هشت نفرت انگیز» به کارگردانی مهدی باروئی اهدا شد.
بخش «حافظه ملی»
لوح افتخار این بخش به اثر «دژکانو» به کارگردانی یزدان پرونده اهدا شد. دیگر لوح افتخار این بخش به اثر «میمات» ساخته محمد علی رخشانی صابر تعلق گرفت. فانوس این بخش نیز به «شهر نو» به کارگردانی سید مهدیه قریشی و «این یک اعتراض است» به کارگردانی مهدی محمودی اهدا شد.
جایزه ویژه «موزاییک مرگ بر آمریکا»
مستند «مافیای بمب افکن» به کارگردانی سید مصطفی سیدالحسینی برگزیده این جایزه ویژه شد.
بخش بینالملل
دیپلم افتخار این بخش به اثر «قدسنا» ساخته سید محمدحسین خلیلی اهدا شد. فانوس این بخش نیز به اثر «حاضر بالمغلوب» ساخته سید محمد غسان زوقان و اثر «شیرین» به کارگردانی زید شکر تعلق گرفت.
همچنین لوح افتخار بخش پادکست به اثر «ماجرای بهمن» ساخته احسان زارع اهدا شد. فانوس بخش تولیدات فضای مجازی به اثر «میدان» به کارگردانی محمد صمصامی تعلق گرفت.
تولیدات هوش مصنوعی
لوح افتخار این بخش به اثر «حق حیان» محمدحسین امامی اهدا شد. فانوس این بخش به اثر «واکنشات» ساخته محمدحسین امانی رسید. لوح افتخار بخش صفحات مجازی به اثر «بافتار» ساخته مرتضی ابراهیم پور اهدا شد.
فانوس بخش صفحات انسان رسانه نیز به حسین جنتی و فانوس دیگر این بخش به سید کاظم روح بخش تعلق گرفت.
جایزه ویژه خنجر یمنی
جایزه این بخش به مستند «صور صعده» به کارگردانی امیرحسین رضایی و محمدمهدی شعاعی اهدا شد.
بخش تاریخ فرهنگی، اجتماعی و دفاع مقدس
در بخش تاریخ فرهنگی، اجتماعی و دفاع مقدس لوح افتخار به اثر «همسفر» به کارگردانی محمدحسین حیدری اهدا شد. لوح افتخار دیگر این بخش به اثر «شیخ محمد» به کارگردانی روح الله فرخ لو رسید. فانوس این بخش به اثر «کلی ها و هلال» به کارگردانی محسن اردستانی اهدا شد.
بخش فیلمنامه
لوح افتخار این بخش به آثار «سرمنزل» به نویسندگی کوثر امیدی، «به دنبال خورشید» به نویسندگی مهدی قاسمزاده، «ایستاده در آوار» به نویسندگی صائمه گیلانی و «راه بی بازگشت» به نویسندگی امیر روئینی اهدا شد. فانوس این بخش نیز به اثر «ممدوک» به نویسندگی محسن دانش بیری تعلق گرفت.
بخش تیزر فرهنگی
لوح افتخار این بخش به اثر «خارج» به کارگردانی محمدحسین عباسی اهدا شد. فانوس این بخش نیز به اثر «شهیدانه زیستن (موج نو)» به کارگردانی کمیل ارجمندی تعلق گرفت.
بخش فیلم داستانی نیمه بلند و کوتاه
در این بخش لوح افتخار به اثر «message (پیام)» به کارگردانی سعید ملتجی و اثر «سیزده سالگی» به کارگردانی محمد اسفندیاری رسید و فانوس این بخش نیز به اثر «فرزند حبیب» به کارگردانی کریم مهرآبادی اهدا شد.
در بخش داستانی بلند هیئت داوران ضمن تقدیر از اثر «میرو» به کارگردانی حسین ریگی فانوس این بخش را به اثر «آن دو» به کارگردانی مرتضی رحیمی اهدا کرد.
گزارش از داوود کنشلو
انتهای پیام
source