Wp Header Logo 334.png

به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، حجت‌الاسلام والمسلمن «عبدالحسین خسروپناه» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی امروز (دوشنبه) با حضور در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش و بازدید از رزمایش روی نقشه دافوس، الگوی این رزمایش را الگوی حکمرانی دفاعی عنوان کرد و اظهار داشت: دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش با اینکه دانشگاهی نظامی است، اما می‌تواند الگوی مناسبی برای تمام دانشگاه‌های کشور باشد.

حجت الاسلام خسروپناه: دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش، الگوی مناسبی برای فعالیت‌های علمی است

حجت الاسلام خسروپناه ادامه داد: من از این مباحث شما ۱۰ ویژگی برداشت کردم که می‌تواند یک الگوی مناسبی برای حکمرانی در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، امنیت داخلی و سلامت باشد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه به تشریح ویژگی‌های این رزمایش پرداخت و گفت: اولین ویژگی این رزمایش این است که مبتنی بر دکترین است که این دکترین عبارت است از جهاد مومنانه و شما در این دکترین برای خود شکست قائل نیستید. شما چه شکست ظاهری بخورید و چه پیروز ظاهری شوید، پیروز هستید. دومین ویژگی آن فرآیندی بودن آن است یعنی از دریافت ماموریت تا نظارت بر اجرای آن، همه نفرات می‌دانند که گام به گام چه ماموریتی دارند و چه کاری باید انجام دهند و الگوی حکمرانی که فرآیندی نباشد موفق نخواهد بود.

وی تاکید کرد: سومین ویژگی آن مبتنی بر علم و دانش بودن آن است یعنی در یک عملیات ده‌ها علم و دانش را باید جمع کرد تا یک الگوی حکمرانی درستی بوجود آید. چهارمین ویژگی آن تخصصی محور بودن است یعنی هر فعالیتی متخصص خودش را داشت برای مثال وظیفه پدافند با متخصص پدافند بود یا وظیفه لجستیک با متخصص لجستیک بود.

حجت الاسلام خسرو پناه از نظام‌مند بودن به عنوان پنجمین ویژگی این الگوی حکمرانی دفاعی یاد کرد و عنوان کرد: در این الگو یک پیوند سیستماتیک و نظام‌مند بین عناصر تخصصی وجود داشت و به گونه‌ای نبود که هر شخص برای خودش کار کند. ششمین ویژگی آن اجرایی بودن و نتیجه گرا بودن این الگو بود یعنی این الگو به گونه‌ای طراحی شده است که برای پیروزی ظاهری و به نتیجه رسیدن است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم توأم با مشورت و عزم را هفتمین ویژگی این الگو برشمرد و افزود: در این الگو فرمانده از متخصصین خود نظرات را دریافت کرد و این نظرات به خوبی بررسی شد و تصمیم نهایی گرفته شد. تصمیم سازی در این الگو از رده پایین به بالا و تصمیم گیری از رده بالا به پایین بود.

وی تصریح کرد: توجه به ظرفیت‌های واقعی و نقص‌ها جبهه خودی یکی دیگر از ویژگی‌های این الگو بود. یعنی بدون بزرگ نمایی و یا حتی ضعف تمام نقاط ضعف و قوت به خوبی بررسی شده بود. همچنین توجه به ظرفیت‌های واقعی و نقص‌های دشمن هم از ویژگی‌های این الگو بود و طراحان آن نقاط ضعف و قوت دشمن را هم شناسایی کرده بودند که این مسئله مهم باعث می‌شود عملیات با دقت بیشتری انجام شود.

حجت الاسلام خسرو پناه پیش بینی و آینده نگری را آخرین ویژگی این الگو دانست و اضافه کرد: این الگوی حکمرانی دفاعی که بخشی از آن ارائه شد باید مدون شده و با زبان قابل فهم برای همه بخش‌ها تبیین شود تا بخش‌های دیگر کشور هم بتوانند با بومی سازی کردن آن نهایت استفاده را از آن ببرند، چون این الگو می‌تواند هم در جنگ سخت و هم در جنگ نرم مورد استفاده و اجرا قرار گیرد.

به گزارش دفاع‌پرس، در ابتدای این رزمایش امیر سرتیپ «حسین ولی وند زمانی» فرمانده دافوس آجا ضمن خیر مقدم، گزارش مختصری از فرایند رزمایش روی نقشه دانشجویان دوره ۳۵ دافوس آجا ارائه کرد و سپس دانشجویان به صورت عملی موارد آموزشی را ارائه کردند.

انتهای پیام/ 271

source