به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، چند قسمتی است «تنها گریه کن» به شبکه افق آمده است. همان سریالی که از نظر ساختار تاریخی شباهت‌هایی با «سرزمین مادری» دارد.

روایت این سریال درباره سرنوشت یک خانواده در سه مقطع تاریخی مختلف است. قصه با محوریت زندگی یک خانواده پیش می‌رود که درگیر اتفاقات مختلف می‌شوند و از زاویه نگاه اعضای این خانواده بخشی از تاریخ معاصر روایت می‌شود.

«تنها گریه کن» زندگی پر فراز و نشیب مادر شهید محمد معماریان(سرکار خانم اشرف سادات منتظری) را به تصویر می‌کشد. روایت دختری که از ابتدای زندگی پای دار قالی نشسته تا کمر اقتصادی خانواده خم نشود و معیارش برای انتخاب همسر، مؤمن و نماز شب‌خوان بودن او بوده است. حماسه زنی که پیش از انقلاب، تلاش‌های بسیاری برای پیروزی انقلاب انجام داده و در دوران جنگ تحمیلی، همه چیزش را فدا کرده است، حتی پاره تنش، محمد معماریان را. 

اولاً این مجموعه که در خبرهای رسمی اولیه و همچنین مراسم رونمایی، با عنوان «تنها گریه کن» به مخاطب معرفی شده بود، به هنگام پخش قسمت اول با نام «آخرین دیدار» روی آنتن رفت.

ثانیاً ضمن اینکه «آخرین دیدار» («تنها گریه کن») اگرچه قرار بود همزمان با شبکه افق سیما در پلتفرم‌های نماوا و روبیکا به انتشار برسد و به عنوان نخستین همکاری رسانه ملی با این دو پلتفرم معرفی شده بود که در نهایت قسمت‌ اول در پلتفرم نماوا منتشر نشد و تنها در پلتفرم روبیکا در دسترس قرار گرفت. 

ضمن اینکه به هنگام انتشار در روبیکا، برخلاف معمول، لوگوی نماوا در کنار نام این اثر دیده نمی‌شد و این‌گونه به نظر می‌رسد که پخش سریال «آخرین دیدار» در پلتفرم نماوا به کلی لغو شده است.

اما میلاد حاجی‌پروانه تهیه‌کننده این سریال در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم روایت دیگری دارد که خواندنی است. 

مشروح این گفت‌وگو در ادامه آمده است:

حاجی‌پروانه در ابتدا درباره تغییر نام سریال، گفت: یکی از مهمترین دلایلی که ما تصمیم به تغییر نام گرفتیم این بود که با توجه به مشکلات و موانع مختلف، تصمیم گرفتیم که کمترین آسیب را به اثر وارد کنیم و از تغییر نام استفاده کردیم. در واقع تغییر نام سریال کمترین آسیبی بود که به سریال وارد شد.

وی در ادامه افزود: این سریال یک پروژه خاص است که خارج از سازمان صداوسیما تولید شده و کیفیت آن از تولیدات معمول صداوسیما بالاتر است که همین امر حساسیت‌ها را بیشتر کرده است. همچنین این پروژه اولین پخش مشترک صداوسیما و پلتفرم‌هاست که پیچیدگی‌های خاص خود را دارد.

حاجی‌پروانه همچنین درباره مدل تجاری پروژه و پخش آن در پلتفرم روبیکا و شبکه افق توضیح داد و گفت: این پروژه با سرمایه‌گذاری روبیکا انجام شده است. به همین دلیل تغییر در پلتفرم پخش و زمان پخش آن تأثیر زیادی بر مدل تجاری روبیکا خواهد داشت. این پلتفرم می‌تواند با یک یا دو هفته تأخیر پخش کند و درآمدزایی‌اش تکمیل شود.

وی در خصوص چالش‌های پخش این پروژه نیز تصریح کرد: پخش این سریال در نماوا از پنجشنبه این هفته شروع خواهد شد و قسمت‌های پنجم و ششم یک‌جا منتشر می‌شود. شبکه دو نیز شروع به پخش مجدد این سریال خواهد کرد.

تهیه‌کننده سریال «آخرین دیدار» همچنین درباره انتخاب موضوع سریال و اهمیت نمایش زنان فعال اجتماعی گفت: موضوع این سریال در ارتباط با زنان است، به‌ویژه زنان کنشگر و فعال اجتماعی که در گذشته کمتر به آن پرداخته شده است. در این سریال، شخصیت مادر شهید معماریان به‌عنوان یک زن فعال اجتماعی به تصویر کشیده شده است.

حاجی‌پروانه در پاسخ به این سؤال که چرا این سوژه را انتخاب کرده است، تأکید کرد: ما قصد داشتیم تصویری جدید از زنان در جامعه به‌ویژه در عرصه‌های اجتماعی و فرهنگی نشان دهیم. این پروژه می‌خواست یک زن کنشگر را که تأثیرات مثبتی در جامعه می‌گذارد، به‌طور واقعی و درست به نمایش بگذارد.

وی همچنین در خصوص کیفیت تولید در تلویزیون و پلتفرم‌ها گفت: یکی از مهم‌ترین مسائل بین صداوسیما و پلتفرم‌ها، کیفیت تولید است. اگر اثری با کیفیت بالا تولید شود، فارغ از موضوعات آن، همیشه مخاطب خود را خواهد داشت. پلتفرم‌ها هیچ مشکلی با موضوعات ارزشی و دفاع مقدسی ندارند، و تنها مسئله‌ای که مهم است، کیفیت تولید و زیبایی‌شناسی آن است.

حاجی‌پروانه در ادامه تصریح کرد: اختلاف‌های زیبایی‌شناسی در سازمان صداوسیما و پلتفرم‌ها کمتر شده است، چرا که هر دو طرف به این نتیجه رسیده‌اند که کیفیت اثر است که می‌تواند به موفقیت آن کمک کند.

وی خاطرنشان کرد: نکته‌ای که شاید لازم به گفتنِ آن هست؛ همکاری ساترا و روبیکا بود. قطعاً اگر این امر محقق نمی‌شد کار پیش نمی‌رفت حداقل پخش آن در تلویزیون امکان‌پذیر نبود. 

حاجی‌ پروانه درباره انتخاب بازیگران غیرچهره در این سریال و دلیل عدم استفاده از بازیگران سلبریتی توضیح داد: هدف ما این بود که مخاطب از ابتدا با ذهنیت‌های پیشین وارد داستان نشود. به همین دلیل، از بازیگران غیرچهره استفاده کردیم تا تمرکز بیشتر روی داستان و شخصیت‌ها باشد.

تهیه‌کننده سریال همچنین به هزینه‌های تولید پروژه اشاره کرد و گفت: پروژه به‌شدت اقتصادی و با هزینه‌های مناسب تولید شده است. با وجود اینکه در تلویزیون این سریال تولید شده، دکورهای آن با متریال‌های ماندگار و در مقیاس‌های بزرگ طراحی شده‌اند. این سریال در شهرک غزالی با سه هزار متر دکور ساخته شده است و اولین بار است که چنین دکوری برای دهه شصت در تلویزیون ساخته می‌شود.

حاجی‌پروانه در پایان افزود: پروژه بعدی که در حال آماده‌سازی است، دیگر به‌طور کلی با فضای عاشقانه و شاعرانه متفاوت خواهد بود و تمرکز بیشتری روی اکشن و داستان‌های پرماجرا خواهد داشت. این پروژه نیز در نمایش‌خانگی پخش خواهد شد.

انتهای پیام/

source