Wp Header Logo 1143.png

جوان آنلاین: در این گردهم‌آیی که به همت موسسه شهدای آل حکیم و همکاری خانه عکاسان ایران برنامه ریزی شده بود، سیدحیدر حکیم فرزند شهید حکیم، سیدامیرناصر جاویدحائری قائم مقام رئیس حوزه هنری در امور بین‌الملل، سردار ایرج مسجدی سفیر پیشین ایران در عراق و معاون هماهنگ کننده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حبیب‌الله عباسی مدیر روابط عمومی نهاد ریاست جمهوری، سیدمحمدحسین حجازی مدیر شرکت نوسازی عباس‌آباد، یاسر عبدالزهرا الحجاج رایزن فرهنگی عراق در ایران، ماجد غماس نماینده مجلس اعلای اسلامی عراق در ایران، مسئول جوانان جنبش حماس، نصیرعبدالمحسن عبدالله سفیر عراق سردار حسن کاظمی‌قمی معاون رئیس جمهور در امور افغانستان، یاسر عبدالظاهر رایزن عراق در ایران حضور داشتند.
شهید حکیم یک عالم فرهیخته بود
سید امیرناصر جاویدحائری قائم مقام رئیس حوزه هنری در امور بین‌الملل گفت: من نماز خواندن، مسجدی شدن و نماز جماعت خواندنم را مدیون شهید حکیم هستم. ما سال‌ها در خیابان خالداسلامبولی همسایه شهید حکیم بودیم و کودکی‌هایم را با این شهید بزرگوار گذراندم. اگر مهر و محبت و لبخند همیشگی وی نبود و آغوش باز آیت‌الله سیدمحمد باقر حکیم در مسجد به روی کودکان نبود و ایشان نیم ساعت قبل از نماز جماعت در مسجد حضور پیدا نمی‌کرد و لطف و مهر خود را نثار کودکان آن محل نمی‌کرد شاید ما پایمان به این راحتی به مسجد باز نمی‌شد.
وی ادامه داد: آنچه در نمایشگاه برخط مقاومت که با تلاش خانه عکاسان برگزار شده، می‌بینیم با نماز پیوند خورده است و جای جای این تصاویر ما نماز و عبادت خداوند را در سیره شهید حکیم می‌بینیم. اگرچه جای خیلی از افراد در این گردهمایی خالی است، اما در این عکس‌ها روایتی از چهره‌ها رقم خورده که یاد ابومهدی المهندس، آیت‌الله شاهرودی، آیت‌الله مشکینی را زنده می‌کند. در عکس‌های به نمایش در آمده چهره‌های پرنوری وجود دارند که تماشای آنها به صیقل خوردن قلب‌ها و روح ما کمک می‌کند.
شهید حکیم یک عالم فرهیخته بود
قائم مقام رئیس حوزه هنری در امور بین‌الملل اعلام کرد: حوزه هنری همیشه آغوشش به روی برادران و خواهران عراقی باز است و اینجا وطن دوم شما است و هر موقع و هر زمان و به هر کیفیت تشخیص دهند که حوزه هنری در پیشبرد فرهنگ و تمدن عراقی می‌تواند کمک کند، ما در خدمت هستیم.
مسجدی معاون هماهنگ‌کننده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سفیر پیشین ایران در جمهوری عراق گفت: این نمایشگاه و تصاویر بسیار جالب بیانگر شخصیت والا مقام آیت‌الله حکیم است و من به نوبه خودم از عزیزانی که این نمایشگاه را برگزار کرده‌اند، تشکر می‌کنم.
وی ادامه داد: این نمایشگاه نام شهید و خاطرات و زندگی او را به نوعی جاودانه می‌کند و برای نسل‌های متمادی در حال و آینده معرف شخصیت شهید حکیم خواهد بود. این نمایشگاه نشان‌دهنده جایگاه و ارزش هنر است چراکه هنر چه در قالب سینما، فیلم، عکس، موسیقی، شعر و. امروز در دنیای کنونی از جایگاه بزرگی برخوردار است.
مسجدی با اشاره به مستند جمال که به زندگی ابومهدی المهندس اختصاص دارد و شب گذشته از تلویزیون پخش شده به ضرورت تولید اثری درباره زندگی شهید حکیم تاکید کرد و اعلام کرد که ما آمادگی داریم در این زمینه کمک کنیم.
خاندانی عالم پرور
وی به عنوان کسی که آشنایی‌اش با شهید حکیم به سال ۱۳۶۳ باز می‌گردد و مراودات و همکاری بیشماری با شهید در بحث علمی و موضوعات مختلف و مسائل سیاسی مختلف عراق چه در دوره جنگ و چه بعد از آن داشته به چند نکته در خصوص این شهید اشاره کرد.
مسجدی در ابتدا یادآور شد: خانواده آل حکیم یک خاندان بسیار با برکت، اهل علم و فضل و و و شهادت هستند. این خاندان و۸ فرزندانش و حتی دختران و چهار دامادش همه شخصیت‌های عالم و بزرگ و فقیه هستند. خانواده حکیم خانواده‌ای مجاهد پرور، شهیدپرور و عالم‌پرور است.
شهید حکیم مجاهد، مبارز سیاسی و انقلابی
وی در ادامه به شهید شدن ۶۴ نفر از خانواده حکیم پرداخت و یادآور شد: شهید محمدباقر حکیم هم درس حوزوی خوانده بود و هم درس دانشگاهی و هم درس‌های فقه، فلسفه، قرآن و عرفان تا اینکه به درجه اجتهاد رسید.
شهید حکیم یک عالم فرهیخته بود
مسجدی سپس نظر امام راحل (ره) نسبت به شهید حکیم را مطرح کرد و افزود: امام خمینی (ره) فرمودند که وقتی انسان شهید محمدباقر حکیم را می‌دید به یاد قیامت می‌افتاد.

رژیم بعث عراق طوری با شهید حکیم رفتار میکرد که انسان به شدت متاثر میشد. در تالیفات خیلی از افراد شهید حکیم را به مجاهدت و به عنوان شخصیت سیاسی و انسان مبارز، عالم ربانی و انقلابی می‌شناسند ولی من می‌گویم او یک عالم فرهیخته بود که در بحث علم و فقه و اصول قرآن، فلسفه، تاریخ، اجتماع، جهاد صاحب نظر بود.
وی ادامه داد: شهید حکیم هم مجاهد، هم مبارز سیاسی و انقلابی، هم به روز و هم عالم فرهیخته بود. ما کمتر افرادی، چون شهید حکیم داریم که عالم ربانی دینی که چند بعدی باشند.
شاخصه‌های رفتاری شهید حکیم
سفیر ایران در جبهه عراق در بخشی از سخنانش به خصوصیات اخلاقی شهید حکیم اشاره کرد و گفت: آیت‌الله سیدمحمد باقر حکیم ساده‌زیست، اهل عبادت، پرتلاش، مجاهد، بااخلاص، خدامحور، خوش رو بود. از زمانی که حاج قاسم سلیمانی به نیروی قدس وارد شد تا زمان شهادت وی، ملاقات‌های زیادی با آیت‌الله سیدمحمد باقر حکیم داشت و همیشه مشتاق بود تا خود به دیدار آیت‌الله حکیم برود.
مسجدی در ادامه چند خاطره شخصی از آیت‌الله سیدمحمد باقر حکیم را بازگو کرد.
در بخش پایانی این گردهمایی نصری عبدالمحسن عبدالله سفیر عراق به سخنرانی پرداخت و سپس حاضران در گالری خانه عکاسان از آثار به نمایش در آمده، بازدید کردند.

source