مدیر بخش عکس و پوستر چهلوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با بیان اینکه یک هزار عکس به دبیرخانه جشنواره رسید، گفت: تنوع و مشارکت هنرمندان از استانها و شهرستانها در این دوره از جشنواره بینظیر بود.
طبق اعلام روابط عمومی چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، مهدی آشنا با اشاره به استقبال اهالی تئاتر از بخش عکس و پوستر جشنواره اظهار کرد: امسال پس از دو سال، دوباره به لطف آقای تقیانیپور، اداره کل هنرهای نمایشی و دوستان دبیرخانه توانستیم این بخش را برگزار کنیم.
وی ادامه داد: فراخوان بخش عکس و پوستر در بازه زمانی سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ منتشر شد تا بتوانیم آثار دوستان فعال در سه سال اخیر را پذیرش و این خلا را پر کنیم.
مدیر بخش عکس و پوستر جشنواره بینالمللی تئاتر فجر تاکید کرد: آثار رسیده به جشنواره کیفیت بسیار خوبی داشت؛ در سه سال اخیر تولیدات تئاتری با کاهش روبهرو بود و به همان نسبت گرافیستها هم تحت تاثیر قرار گرفتند. در عین حال استقبال عکاسان بیشتر از طراحان پوستر بود؛ البته عکاسان جمعیت بیشتری نسبت به گرافیستهای فعال در حوزه تئاتر دارند.
آشنا ادامه داد: آثار زیادی از عکاسان به دست ما رسید که کیفیت خیلی خوبی داشت و این مهم باعث شد که داوری ما چیزی حدود ۱۳-۱۴ ساعت زمان ببرد و حدود ۱۰۰۰ اثر تقریبا به دست دبیرخانه رسید که توسط سیامک زمردی مطلق، سارا ساسانی و شکوفه هاشمیان بررسی شد.
وی یادآور شد: از بین این آثار ۸۹ اثر به بخش نهایی و نمایشگاه راه یافت. در بخش پوستر هم حدود ۱۲۰ اثر به دبیرخانه ارسال شد که با داوری ابراهیم حقیقی، جواد آتشباری و بهراد جوانبخت، در نهایت ۴۰ اثر از ۲۰ هنرمند به بخش مسابقه و بخش نهایی راه پیدا کرد.
مدیر بخش عکس و پوستر جشنواره تئاتر فجر تاکید کرد: تنوع استانی آثار رسیده به دبیرخانه در این دو بخش واقعاً بینظیر بود. در این دوره از استانهایی برای ما آثار فرستاده شد که خودم خیلی ذوق داشتم آنها را بینم. ما از شهرستانها و استانهای مختلف آثار بسیاری را دریافت کردیم؛ شاید این تصور باشد که کیفیت این آثار به نسبت امکانات موجود، کیفیت نمایشها و فضای بصری در استانهای مختلف، مطلوب نباشد، اما واقعا آثاری که به دستمان رسید فوق العاده خوب و باکیفیت بودند و گستردگی استانی خیلی خوبی داشتیم.
آشنا تصریح کرد: خیلی خوشحالم که یکی از اهدافمان یعنی تمرکز زدایی از تهران در جشنواره بینالمللی تئاتر فجر محقق شده و امیدوارم بتوانیم این رویداد فرهنگی هنری را در حد نام جشنواره بینالمللی و جشنوارهای برای همه مردم ایران برگزار کنیم.
وی گفت: برای نمایش آثار بخش عکس و پوستر جشنواره امسال چند گالری را مد نظر داریم که به زودی به طور رسمی اسامی این گالریها اعلام خواهد شد و در این بخشها میزبان اهالی هنر و رسانه خواهیم بود.
مدیر بخش عکس و پوستر جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با بیان اینکه به لطف دبیرخانه جشنواره و اداره کل هنرهای نمایشی شاهد نمایش آثار منتخب عکس و پوستر در تعدادی از استانها هستیم، عنوان کرد: آثار این بخش به صورت نمایشگاه در حداقل یک استان یا دو استان در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت؛ علاوه بر این مهم، رایزنیهایی برای برگزاری نمایشگاه این آثار در خارج از کشور در حال انجام است تا از نگاه دوستانمان در کشورهای خارجی هم استفاده کنیم. این اتفاق موجب آگاهی هرچه بیشتر هنرمندان فعال و شرکت کننده در جشنواره با استانداردهای جهانی میشود؛ اگرچه هنرمندان ایرانی در این عرصه بهشدت قوی و آگاه به استانداردهای جهانی هستند.
آشنا با بیان اینکه بودجه فرهنگی متاسفانه در تئاتر بسیار اندک است توضیح داد: امیدوارم که به واقعیت، تئاتر جایگاه اصلی خودش را پیدا کند؛ احساس میکنم باید درک درستتری از واقعیت تئاتر در کشورمان وجود داشته باشد. تاثیر تئاتر بر فرهنگ کشور هنوز به درستی درک نشده و با سرمایهگذاری و بودجهریزی صحیح، میتوان از ظرفیتهای این هنر در ارتقای فرهنگی جامعه استفاده کرد.
وی گفت: عکس و پوستر، ویترین نمایشها بوده و جشنواره تئاتر فجر در این بخش از این حیث بینهایت مهم است. اگر ما بخواهیم چشم اندازی در نگاه مهمانان خارجی جشنواره نسبت به وضعیت تئاتر کشور ایجاد کنیم، از طریق بخش پوستر و عکس جشنواره است. در این بخش، کتاب جشنواره سندی بینهایت ارزشمند محسوب میشود.
آشنا یادآور شد: بخش پوستر و عکس جشنواره تئاتر فجر دیدگاه آدمها و نسل جدید را معرفی میکند و نفس تازهای به عکاسی و گرافیک تئاتر میدهد. برگزاری این دو بخش در جشنواره، نفسی تازه برای کاربرد تئاتر در حوزه پوستر و عکس است و افراد و هنرمندان جوان را نیز در این بخش میتواند خود را معرفی کند.
source